Welk kind is er niet dol op pasta? In dit snelle vegan pasta pesto recept kun je stiekem een hoop groente verstoppen. Het is niet alleen superlekker, maar staat ook snel op tafel. Een ideaal kindvriendelijk vegan recept voor een doordeweekse dag.
verse groenten(broccoli, venkel en/of spinazie zijn lekker)
750grverse pasta(elke pasta kan zoals penne, spaghetti of ravioli)
vegan balletjes
optioneel: paprika,in stukjes
2teenknoflook
3lente-uitjes,in ringetjes
1elItaliaanse kruiden
paprikapoeder naar wens
1eloregano
optioneel: 1 prei,in halve ringen
2handen cashewnoten,geweekt in heet water
3elvegan groene pesto
1elsap van een citroen
flinke hand verse basilicum
scheut olijfolie
ongeveer 10 el kookvocht(van broccoli/venkel)
2eledelgistvlokken / vegan kaasrasp
Instructies
Kook/stoom de groenten beetgaar (ik heb venkel en broccoli gekozen).
Bak de ui (en eventueel prei) op met de Italiaanse kruiden en paprikapoeder.
Bak de voorgekookte groenten, de knoflook en oregano even mee.
Doe dit met de voorgewerkte cashewnoten, groene pesto, het citroensap, de basilicum, olijfolie, het kookvocht en de edelgistvlokken/ vegan kaasrasp in een keukenmachine of blender en mix tot een romige saus. Doe in een pan en breng op smaak met peper en zout.
Gaar de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de balletjes op (en eventueel ook de paprika als je die wilt toevoegen).
Voeg ravioli toe aan de saus, lekker met de vegan balletjes, gebakken paprikastukjes en extra vegan kaasrasp.