Een favoriet gerecht van menig kind en volwassene: spaghetti bolognese. Kun je dit heerlijke gerecht ook nog eten als je vegan bent? Zeker! Zonder dierenleed smaakt die bolo net zo lekker. Of eigenlijk stiekem nog veel beter.
375grvegan rulgehakt(Ik vind die van De Vegetarische slager het meest geschikt. Ook lekker is het om rode linzen in plaats van gehakt te gebruiken. Hier bouwden we eerder een vegan lasagne mee.)
250grsnoeptomaatjesin stukjes
basilicum
plantaardige kaasrasp
gemengde sla(optie)
olijfjes(optie)
komkommer(optie)
Instructies
Fruit de ui in een scheutje olijfolie.
Voeg paprika, winterpeen, bleekselderij en knoflook toe. Bak dit een behoorlijk tijdje mee (sowieso 10 minuten) in de tomatenpuree en kruiden naar wens. Hoe langer je het laat sudderen, hoe meer de smaken vrijkomen. Dreigt het te veel aan te bakken? Voeg een scheutje water toe.
Kook ondertussen de spaghetti in flink gezouten water.
Doe de stukjes tomaat bij de andere groenten en bak een tijdje mee tot het goed zacht wordt.
Voeg de tomatensaus toe en warm mee.
Roer als laatst de vegan rulgehakt door de saus en breng op smaak met zout, peper en verse basilicum. Voeg voor het opdienen een scheut balsamicoazijn of ketchup toe.
Lekker met plantaardige kaasrasp, gemengde sla, olijfjes en in stukjes gesneden komkommer.