Ga terug
+ servings
Makkelijke vegan spaghetti bolognese.

Recept: vegan spaghetti bolognese

Een favoriet gerecht van menig kind en volwassene: spaghetti bolognese. Kun je dit heerlijke gerecht ook nog eten als je vegan bent? Zeker! Zonder dierenleed smaakt die bolo net zo lekker. Of eigenlijk stiekem nog veel beter.
No ratings yet
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 6

Keukengerei

  • grote kookpan
  • grote bakpan (zonder anti-aanbaklaag)

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 rode paprika in kleine stukjes
  • 2 winterpenen in kleine stukjes
  • 2 stengels bleekselderij in kleine boogjes
  • 1 el tomatenpuree
  • Italiaanse kruiden
  • paprikapoeder
  • zout en peper
  • 2 à 3 teen knoflook fijngesneden
  • grote fles tomatensaus
  • 375 gr vegan rulgehakt (Ik vind die van De Vegetarische slager het meest geschikt. Ook lekker is het om rode linzen in plaats van gehakt te gebruiken. Hier bouwden we eerder een vegan lasagne mee.)
  • 250 gr snoeptomaatjes in stukjes
  • basilicum
  • plantaardige kaasrasp
  • gemengde sla (optie)
  • olijfjes (optie)
  • komkommer (optie)

Instructies
 

  • Fruit de ui in een scheutje olijfolie.
  • Voeg paprika, winterpeen, bleekselderij en knoflook toe. Bak dit een behoorlijk tijdje mee (sowieso 10 minuten) in de tomatenpuree en kruiden naar wens. Hoe langer je het laat sudderen, hoe meer de smaken vrijkomen. Dreigt het te veel aan te bakken? Voeg een scheutje water toe.
  • Kook ondertussen de spaghetti in flink gezouten water.
  • Doe de stukjes tomaat bij de andere groenten en bak een tijdje mee tot het goed zacht wordt.
  • Voeg de tomatensaus toe en warm mee.
  • Roer als laatst de vegan rulgehakt door de saus en breng op smaak met zout, peper en verse basilicum. Voeg voor het opdienen een scheut balsamicoazijn of ketchup toe.
  • Lekker met plantaardige kaasrasp, gemengde sla, olijfjes en in stukjes gesneden komkommer.
Trefwoord Italiaans, pasta, spaghetti bolognese, vegan, vegan bolognese