Ga terug
+ servings
Vegan recept: Indiase curry met spinazie.

PITTIGE SPINAZIE OP INDIASE WIJZE

Dit heerlijke Indiaase vegan curry recept is eenvoudig om te maken, smaakvol en klimaatvriendelijk. Wat wil je nog meer?
5 van 2 stemmen
Voorbereiding 20 min
Bereiding 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 2 personen
calorieën 141 kcal

Keukengerei

Ingrediënten
  

  • 1 zak verse spinazie 600 gram
  • 1 theelepel garam masala
  • 2 uien versnipperd
  • 6 tenen knoflook
  • 1 duim gember
  • ½ theelepel fenegriek hele zaadjes
  • 1 theelepel komijnzaad hele zaadjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 kopje (vegan) bouillon
  • 2 eetlepel Zonnebloemolie of ghee
  • ½ chilipeper versnipperd
  • kokosmelk
  • verse koriander of platte peterselie gesneden

Instructies
 

ZELF KNOFLOOK- & GEMBERPASTA MAKEN

  • Doe de knoflook en gember in een blender of staafmixer en pureer het tot een pasta. David heeft onlangs (jawel) een koffiebonenmaler gekocht op Marktplaats waarmee hij makkelijk kleine hoeveelheden (curry-)pasta maakt

HET ’TEMPEREN’ VAN DE HELE KRUIDEN

  • Indiaas eten begint bijna altijd met het op smaak brengen van de olie in de pan, hij gebruikt hiervoor een gietijzeren braadpan. Verwarm de olie (of ghee) in de pan op hoog vuur en voeg de hele kruiden toe (optioneel een chilipeper). Truc: Voeg een paar hele mosterdzaadjes toe, zodra deze ‘poppen’ weet je dat stap 2 klaar is

DE AROMATEN

  • Voeg de uien toe aan de pan en laat deze goudbruin worden. Voeg nu de knoflook-gemberpasta toe en bak nog een minuutje mee en blijf roeren (let op: de pasta brandt snel aan). Voeg als laatste de tomatenpasta toe en roer kort rond

BOUILLON

  • Voeg een half kopje bouillon toe en roer door de saus, laat de saus een beetje indikken. Voeg de garam masala toe

DE SPINAZIE

  • Voeg een flinke hand spinazie toe aan de pan en begin te roeren. Zodra deze genoeg is geslonken blijf je deze stap herhalen totdat alle spinazie in de pan is. Gebruik scheutjes bouillon om de spinazie sneller te laten slinken als de pan te droog wordt

SUDDEREN

  • Laat op laag vuur de spinazie lekker sudderen (minstens 45 minuten) en blijf de curry proeven. Niet op smaak? Gebruik garam masala kruiden om de curry op smaak te brengen. Te kruidig? Gebruik wat kokosmelk om het gerecht milder te maken
  • Garneer de pittige spinazie curry op een bordje met wat koriander of een platte peterselie. Lekker met rijst of naanbrood
    Enjoy!

Voedingswaarde

Calories: 141kcal
Trefwoord spinazie, vegan, vegan curry