Vegan recept: Indiase curry met spinazie.

Instagram waardig vegan curry-recept: pittige spinazie op Indiase wijze

Sinds wij thuis klimaatvriendelijker proberen te eten, pluist manlief David graag het internet af naar lekkere vegetarische of zelfs vegan curry-gerechten. Een van zijn favoriete food-vloggers is Pro Home Cooks. Regelmatig probeert hij een receptje van hem uit. Zoals dit Indiase pittige spinazie curry gerecht dat we nu best regelmatig eten. Echt een traktatie als je het mij vraagt: een Instagram waardig recept om je vingers bij af te likken!

In 6 stappen een traditioneel Indiase maaltijd op tafel mét spinazie uit Nederland

Voorbereiding 20 minuten / bereiding 60 minuten (suddergerecht)

Dat een traditioneel Indiaas recept niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst David door dit recept in zes fijne stappen voor je uit te schrijven. David: “Veel Indiase gerechten zijn op dezelfde wijze opgebouwd. Als je dat eenmaal doorhebt, blijkt de Indiase keuken helemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt.” Verder zweert mijn man bij hele kruiden. “Inmiddels heb ik heel wat uren YouTube erop zitten en alle videokoks zijn het over één ding met elkaar eens: kook met hele kruiden! Door daarmee te gaan koken breng je meteen je gerecht naar een hoger niveau. En hele kruiden kun je makkelijk invriezen waardoor je een voorraadje kunt aanleggen en nooit mis hoeft te grijpen.

Zeker als je van de Aziatische keuken houdt en experimenteert met de vegetarische en vegan recepten is mijn advies om in ieder geval altijd citroengras, laos, gember, kurkumawortel en rawitpepers in de vriezer te hebben liggen. Pas als je het nodig hebt, haal je het uit de vriezer. Met een beetje warm water ontdooit het snel. De meeste van deze kruiden zijn gewoon in de toko te koop.” Bekijk meer kruidentips van David.

Natuur & Milieu

Koop spinazie tussen maart en oktober uit Nederland en dan uiteraard uit de volle grond. In de andere maanden is spinazie van de Spaanse akkers de duurzaamste koop, dit is duurzamer dan uit een Nederlandse kas.

Bron.

Spinazie

Hieronder tref je het recept aan voor circa 2 personen (spinazie slinkt heel erg):

Indiase curry met spinazie is een heerlijk plantaardig gerecht met veel smaak.
Indiase gerechten zijn een tip als je vaker vegetarisch en veganistisch wil eten.
Vegan curry-maaltijden maken wij vaak met zelfgemaakt naan-brood.
FYI: De eerste keer hebben we spliterwten toegevoegd, dit kost extra tijd, maar is niet per se lekkerder vinden wij.
Vegan recept: Indiase curry met spinazie.

PITTIGE SPINAZIE OP INDIASE WIJZE

Dit heerlijke Indiaase vegan curry recept is eenvoudig om te maken, smaakvol en klimaatvriendelijk. Wat wil je nog meer?
5 van 2 stemmen
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 2 personen
calorieën 141 kcal

Keukengerei

Ingrediënten
  

  • 1 zak verse spinazie 600 gram
  • 1 theelepel garam masala
  • 2 uien versnipperd
  • 6 tenen knoflook
  • 1 duim gember
  • ½ theelepel fenegriek hele zaadjes
  • 1 theelepel komijnzaad hele zaadjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 kopje (vegan) bouillon
  • 2 eetlepel Zonnebloemolie of ghee
  • ½ chilipeper versnipperd
  • kokosmelk
  • verse koriander of platte peterselie gesneden

Instructies
 

ZELF KNOFLOOK- & GEMBERPASTA MAKEN

  • Doe de knoflook en gember in een blender of staafmixer en pureer het tot een pasta. David heeft onlangs (jawel) een koffiebonenmaler gekocht op Marktplaats waarmee hij makkelijk kleine hoeveelheden (curry-)pasta maakt

HET ’TEMPEREN’ VAN DE HELE KRUIDEN

  • Indiaas eten begint bijna altijd met het op smaak brengen van de olie in de pan, hij gebruikt hiervoor een gietijzeren braadpan. Verwarm de olie (of ghee) in de pan op hoog vuur en voeg de hele kruiden toe (optioneel een chilipeper). Truc: Voeg een paar hele mosterdzaadjes toe, zodra deze ‘poppen’ weet je dat stap 2 klaar is

DE AROMATEN

  • Voeg de uien toe aan de pan en laat deze goudbruin worden. Voeg nu de knoflook-gemberpasta toe en bak nog een minuutje mee en blijf roeren (let op: de pasta brandt snel aan). Voeg als laatste de tomatenpasta toe en roer kort rond

BOUILLON

  • Voeg een half kopje bouillon toe en roer door de saus, laat de saus een beetje indikken. Voeg de garam masala toe

DE SPINAZIE

  • Voeg een flinke hand spinazie toe aan de pan en begin te roeren. Zodra deze genoeg is geslonken blijf je deze stap herhalen totdat alle spinazie in de pan is. Gebruik scheutjes bouillon om de spinazie sneller te laten slinken als de pan te droog wordt

SUDDEREN

  • Laat op laag vuur de spinazie lekker sudderen (minstens 45 minuten) en blijf de curry proeven. Niet op smaak? Gebruik garam masala kruiden om de curry op smaak te brengen. Te kruidig? Gebruik wat kokosmelk om het gerecht milder te maken
  • Garneer de pittige spinazie curry op een bordje met wat koriander of een platte peterselie. Lekker met rijst of naanbrood
    Enjoy!

Voedingswaarde

Calories: 141kcal
Trefwoord spinazie, vegan, vegan curry

Wil je ook (net als David) een gietijzeren braadpan scoren? Check dan even deze selectie van bol.com.

Meer receptentips en boodschappentips van thegreenlist.nl?

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: