Roerbakgroenten recept broccoli

Makkelijk recept voor de lekkerste roerbakgroenten

Een recept waarmee je binnen enkele minuten elke groente heerlijk roerbakt. Zelfs kinderen die normaal niet zo van groenten houden, lopen weg met dit recept. Bij ons thuis is broccoli en savooiekool favoriet, maar op deze wijze kun je elke groente bereiden. Succes verzekerd en binnen vijf minuten op tafel. David, culi-redacteur en man van thegreenlist.nl, deelt zijn makkelijke recept voor roerbakgroenten.

Roerbakgroenten op Aziatische wijze

Sinds wij thuis duurzamer proberen te leven, is ons dieet ook flink aangepast. Toen ik aan mijn duurzame zoektocht begon at ik regelmatig vlees, dat werd al snel steeds minder en nu kook ik eigenlijk standaard vegetarisch en plantaardig en is vlees op het menu een uitzondering en zijn de porties flink verkleind. Omdat ik van Aziatisch koken houd, ben ik me gaan verdiepen in de vegetarische Aziatische keuken. Ik heb ontdekt dat vegetarische Thaise, Indiase, Indonesische en Chinese recepten ontzettend smaakvol zijn waardoor ik vlees eigenlijk helemaal niet mis. Hierdoor kan ik deze duurzame gewoonte goed vasthouden.

Simpele groente

Bij Aziatisch koken denk je al snel aan ingewikkelde recepten met veel ingrediënten die je niet standaard in huis hebt liggen. Dat geldt absoluut niet voor dit roerbakrecept. Met enkele basisingrediënten en vijf minuten tijd tover je elke groente in no-time om in een heerlijk gerecht, waar zelfs moeilijke eters van smullen. Ideaal dus voor drukke werkdagen. Mijn zoon is geen makkelijke eter en helemaal groente kan een strijd zijn. Dankzij dit roerbakgerecht eet hij broccoli uit het vuistje en vraagt hij re gelmatig of hij nog een keer mag opscheppen.

Ideaal roerbakrecept voor geredde groente

Wat dit recept ook zo ideaal maakt, je kunt vrijwel elke groente op deze manier roerbakken: broccoli, groene kool, spitskool, spruitjes, noem maar op. Hierdoor is dit recept ook absoluut eentje om te onthouden als je vaak eten redt bij Too Good To Go. Zo weet je altijd wel raad met de groentjes die je in een box aantreft. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het scoren van mooie boodschappen? Check dan dit artikel met tips om als eerste de felbegeerde groente- en fruitboxen te scoren.

Roerbakgroenten recept broccoli

MAKKELIJK GROENTE RECEPT: DE LEKKERSTE ROERBAKGROENTEN

Dit is een basisrecept waarmee je elke groente heerlijk kan roerbakken. De verhoudingen zijn eenvoudig te onthouden en aan te houden wanneer je een grotere portie op tafel wilt zetten:
– evenveel gember als knoflook
– één eetlepel lichte soyasaus, één eetlepel oestersaus en een halve eetlepel donkere soyasaus
No ratings yet
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Chinese
Porties 2 personen

Keukengerei

 • 1 wok
 • 1 theelepel
 • 1 eetlepel
 • 1 bakje

Ingrediënten
  

 • 1 groente naar keuze (Kies je favoriete roerbakgroente voor dit recept. Wij gebruikten een broccoli die we nog hadden liggen.)
 • 3 tenen knoflook
 • 1 duim gember
 • 1 eetlepel lichte sojasaus (light soy)
 • 1 eetlepel (vegan) oestersaus (De vegan variant wordt ook wel 'mushroom stir fry sauce' genoemd.)
 • 0,5 eetlepel donkere sojasaus (dark soy)
 • 1 theelepel (optioneel) sesamolie
 • 1 eetlepel (optioneel) suiker gebruik riet-, basterd- of palmsuiker of witte suiker

Instructies
 

Voorbereiding

 • Snijd de groente in hapklaar formaat.
 • Gebruik evenveel knoflook als gember, in dit geval drie tenen knoflook en één 'duim' gember. Het is niet pittig, maar als je twijfelt voor je kinderen, kun je ietsje minder doen.
 • Meng de sojasauzen en oestersaus voor de roerbaksaus en voeg optioneel suiker toe.

Wokken

 • Breng in een wok of koekepan een plantaardige olie tot hoge temperatuur (hoog vuur).
 • Voeg de knoflook en gember toe en blijf roeren voor ongeveer 30 seconden.
 • Voeg de groente toe en bak deze mooi goudbruin in de hete pan.
 • Voeg de roerbaksaus toe, deze kookt meteen in de hete pan.
 • Laat alles in de pan even koken en zet het vuur uit.
 • Voeg optioneel nog de sesamolie toe en dien op.
Trefwoord vegetarisch, zuidoost azië, makkelijke maaltijd, roerbakken

Meer handige keukentips van thegreenlist.nl

Share

David Sampimon

David Sampimon

David houdt van Aziatisch koken. Hij is getrouwd met Saskia, oprichter van thegreenlist.nl. Door haar is hij aangestoken om groenere keuzes te maken in de keuken en om alles wat hij leert, te delen. Met al die extra tips zijn lezers heel blij mee.
David Sampimon

David Sampimon

David houdt van Aziatisch koken. Hij is getrouwd met Saskia, oprichter van thegreenlist.nl. Door haar is hij aangestoken om groenere keuzes te maken in de keuken en om alles wat hij leert, te delen. Met al die extra tips zijn lezers heel blij mee.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: