Eerste hulp bij moeilijke eters! Daar komt dit recept om de hoek scheuren. Deze gevulde paprika met spinazie en couscous is een doordeweeks favorietje: vegetarisch, snel klaar, kinderen vinden het smullen, volwassenen vinden het lekker. Het is goedkoop. Dus hoppetee! Waar wacht je nog op? Knal die paprika’s in de oven!
Gevulde paprika met spinazie en couscous
Het avondeten doordeweeks is best een gedoe soms. Met een ‘vol’ hoofd van een dag werken, moet je nog aan het eten beginnen. Met een beetje pech moet je ook nog opschieten – iets met een sporttraining op een fijn tijdstip. En dan héb je het op tafel staan en dan vinden ‘ze’ het niet lekker. Bespaar je één keer per week dit gedoe en maak deze vegetarische gevulde paprika klaar met spinazie en couscous. Een supersnelle en gezonde maaltijd, de oven doet het meeste werk en kids love it. Warme paprika doet het door de zachte smaak goed bij kinderen, couscous en spinazie gaat er meestal ook wel goed in. En de tegen de zoute bite van kaas en pijnboompitten zeggen de meeste kids ook geen nee. Dit recept is er echt één: een geschenk voor drukke ouders!
Budgettip: paprika’s vind je regelmatig in de aanbieding in de supermarkt. Ook kom ik ze vaak tegen in een verspil-me-niet bak of in een Too Good To Go box. Grijp dan je kans! Pijnboompitten zijn relatief prijzig, je kunt deze ook weglaten of een betaalbaarder nootje kiezen als topping.
Waar kom je paprika en spinazie vandaan?
De meeste paprika’s in de winkels komen uit Nederland of Europa. Hoewel paprika’s zeker buiten geteeld kunnen worden, komen de meeste paprika’s uit Nederland uit een kas. Ze komen oorspronkelijk uit een warm klimaat. Spinazie daarentegen groeit van maart tot november wel rijkelijk in de volle Nederlandse grond. In de overige maanden kun je het beste voor een spinazie uit Europa kiezen, bijvoorbeeld uit Spanje. Ben je iemand waarbij zo’n zak verse spinazie weleens verpietert in de groentelade? Kies dan diepvries spinazie; net zo voedzaam, minder verspilling. Meer over groente op de juiste plek bewaren vind je hier.
Bron: yara.nl
Deze vegetarische gevulde paprika’s kun je klaarmaken in een ovenschaal, maar nog handiger vind ik deze braadslede met rooster.
Vega en snel: gevulde paprika met spinazie en couscous
Ingrediënten
- 3 paprika’s
- 100 gr couscous
- 1 bouillon blokje
- ½ blok feta
- 1 el roomkaas (eventueel voor kindportie i.p.v. feta)
- 400 gr verse spinazie (Optioneel voor moeilijke eters: spinazie à la crème ipv verse spinazie in de gevulde paprika.)
- 1 zakje pijnboompitten
- 1 el komijn
- 1 scheut olijfolie (om in te bakken)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maak de couscous klaar zoals op de verpakking staat: breng water aan de kook, laat de couscous wellen in een schaaltje met het gekookte water en het bouillon blokje. Blijf regelmatig roeren, zodat het water goed wordt opgenomen en de kruiden van de bouillon goed worden verdeeld. Als de couscous een goede textuur heeft, dan kun je stoppen en er wat komijn erdoor roeren.
- Snijd de paprika’s ondertussen doormidden en maak ze schoon. Leg de paprika’s alvast 5 minuten in een (met olie) ingevette ovenschaal in de oven zodat ze al een beetje kunnen voorgaren en zachter worden.
- Vul de paprika’s met een laagje couscous en een laagje spinazie. Daarbovenop leg je de feta. Voor kinderpaprika vervang je de feta voor een dotje kruidenkaas eventueel. Besprenkel de paprika’s met pijnboompitjes.
- Zet de paprika’s 10 minuten in de oven.
- Serveer erna uit en geniet!
Meer kindvriendelijke recepten van thegreenlist.nl
- Bekijk ook: het lekkerste recept voor roerbakgroenten.
- Bekijk ook: samen pizzadeeg maken.
- Bekijk ook: vegan pannenkoeken!
Photo credits: thegreenlist.nl.