Kindvriendelijk vegetarisch recept: gevulde paprika met couscous en spinazie.

Gevulde paprika met spinazie & couscous: snel, gezond én vega

Bij ons thuis verdien je een staande ovatie als je een gezond vegetarisch gerecht weet te fixen dat wij allemaal lekker vinden. Helaas is onze zoon Frank (6) niet de makkelijkste eter (en ik trouwens ook niet). Toen ik laatst verrast werd met drie rode paprika’s én een zak spinazie in een Too Good To Go pakket, maakte ik een vegetarische gevulde paprika creatie die we allemaal om te smullen vonden. En het stond binnen 20 minuten op tafel! Wat wil een moeder (of vader) nog meer op een doordeweekse dag :)?

(Groot)ouders opgelet: eerste hulp bij moeilijke eters

Helaas is het vaak zou dat onze zoon Frank iets anders eet dan wij. En hoewel hij zeker een aandeel hierin heeft, is het niet alleen door zijn toedoen dat er meerdere pannetjes op het vuur staan. Mijn man en ik eten graag spicey, niet bepaald geschikt voor kleine kinderen. David en Frank daarentengen houden van pasta’s, rijst en noodles, terwijl ik juist weer op mijn koolhydraatinname wil letten wat de puzzel ook niet makkelijker maakt. En onze zoon is daarnaast ook gewoon een lastige eter. Niet dat hij weinig eet, hij is gewoon kieskeurig met groente, smaken, texturen, kleuren (met wat niet). Nu hij wat ouder wordt (6,5 jaar) begint het langzaam wel iets makkelijker te worden en lukt het ons af en toe warempel gewoon om één vegetarische maaltijd te maken met veel groente waarvan we allemaal denken: YES!

Gevulde paprika, een kindvriendelijk recept met veel (geredde) groente

Dat was ook het geval met deze vegetarische gevulde paprika met couscous en spinazie. Ik deelde dit makkelijke gerecht in een story op Instagram en jullie vroegen massaal of ik dit receptje nog ging uitschrijven op mijn blogsite. Dus bij deze!

Onderstaand gerecht is bedoeld voor twee paprika’s (4x een halve). Mijn ervaring is dat een volwassen persoon gemiddeld drie tot vier halve gevulde paprika’s eet en een kind twee keer een halve (gevuld).

Natuur & Milieu

Koop spinazie tussen maart en oktober uit Nederland en dan uiteraard uit de volle grond. In de andere maanden is spinazie van de Spaanse akkers de duurzaamste koop, dit is duurzamer dan uit een Nederlandse kas.

Bron.

Spinazie
Kindvriendelijk vegetarisch recept: gevulde paprika met couscous en spinazie.

GEVULDE PAPRIKA MET SPINAZIE & COUSCOUS

Toen ik laatst verrast werd met drie rode paprika’s én een zak spinazie in een Too Good To Go pakket, maakte ik een vegetarische gevulde paprika met spinazie en couscous die we allemaal om te smullen vonden. En dit kindvriendelijke recept stond binnen 20 minuten op tafel! 
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding 10 min
Bereiding 10 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 4
calorieën 250 kcal

Keukengerei

  • 1 (steel)pan
  • 1 snijplank
  • 1 groentemes
  • 1 Braadslede of ovenschaal Mijn man, David, is helemaal fan van braadsledes. Deze zijn superhandig én houden je oven schoon!

Ingrediënten
  

  • 3 paprika’s
  • 100 gram couscous
  • 1 bouillon blokje
  • ½ blok feta kaas
  • 1 eetlepel roomkaas (voor kindportie i.p.v. feta)
  • 400 gram verse spinazie Optioneel voor moeilijke kleine eters: spinazie à la crème ipv verse spinazie in de gevulde paprika
  • 1 zakje pijnboompitten
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 scheut olijfolie (om in te bakken)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Maak de couscous klaar zoals op de verpakking staat: breng water aan de kook, laat de couscous wellen in een schaaltje met het gekookte water en het bouillon blokje. Blijf regelmatig roeren zodat het water goed wordt opgenomen en de kruiden van de bouillon goed worden verdeeld. Als de couscous een goede textuur heeft, dan kun je stoppen en er wat komijn erdoor roeren
  • Snijd de paprika’s ondertussen doormidden en maak ze schoon. Leg de paprika’s alvast 5 minuten in een (met olie) ingevette ovenschaal in de oven zodat ze al een beetje kunnen voorgaren en zachter worden
  • Bak ondertussen de spinazie in een wokpan met ruime olie. Laat de spinazie goed slinken. Vergeet niet om de paprika’s na 5 minuten uit de oven te halen. Wij gebruiken hiervoor deze braadslede
  • Vul de paprika’s met een laagje couscous en een laagje spinazie. Daarbovenop leg je de feta-kaas. Voor kinderpaprika vervang je de feta-kaas voor een dotje kruidenkaas eventueel. Besprenkel de paprika’s met pijnboompitjes
  • Zet de paprika’s 10 minuten in de oven
  • Serveer erna uit en geniet!

Voedingswaarde

Calories: 250kcal
Trefwoord kindvriendelijk, vegetarisch, couscous, paprika, spinazie, budget koken, makkelijke maaltijd

Meer duurzame leestips voor (groot)ouders

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Wat twee jaar terug begon als een persoonlijke zoektocht, is uitgegroeid tot een serieuze duurzame lifestyle van mijn hele gezin.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Wat twee jaar terug begon als een persoonlijke zoektocht, is uitgegroeid tot een serieuze duurzame lifestyle van mijn hele gezin.
Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact met me op!

Stuur me gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je mij volgen of in contact met mij komen:

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Abonneren je op de nieuwsbrief

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief: