Vegan linzensoep 
Vegan linzensoep is een supergezonde maaltijd. Heb je soep over? De volgende dag is het vaak nog lekkerder, dat komt doordat de kruiden en specerijen er goed ingetrokken zijn. 
 
Voorbereiding  15 minuten   min 
Bereiding  15 minuten   min 
Totale tijd  30 minuten   min 
 
	
    	
		Gang  hoofdgerecht 
Keuken  Hollands 
 
     
    
 
3  kleine  bio uien,  in stukjes 1  kleine  bio rode ui,  in stukjes 2  cm  gember,  in stukjes olijfolie 1  tl  paprikapoeder 2  tl  kaneel 1  zoete aardappel,  in blokjes 4  wortels,  in stukjes 6  stengels bleekselderij,  in boogjes 1  rode puntpaprika,  in stukjes mix van 300 gr gedroogde linzen 1,5  liter  vegan bouillon 5  (bio) trostomaten,   in blokjes kommetje tomatensaus 1  el  citroen harissa 4  tenen  knoflook 150  gr  gemengde bonen 150  gr  kikkererwten 1  el  garam masala scheutje balsamico azijn plantaardige kaasrasp  
Fruit de ui met gember, paprikapoeder en het kaneel in een klein scheutje olijfolie.
Voeg de gesneden aardappel, wortel, bleekselderij en paprika toe en bak even mee.
Doe de gesneden tomaten, linzen, tomatensaus en citroenharissa erbij.
Giet de bouillon bij het mengsel en laat het geheel 15 minuten pruttelen op laag vuur. Roer wel af en toe.
Voeg dan de kikkererwten, gemengde bonen, gesneden knoflook en de garam masala toe.
Meng goed en laat nog eens 15 minuten op laag vuur pruttelen. Blijf af en toe roeren.
 
Trefwoord  seizoensgroenten, soep, linzensoep, vegan linzensoep, groenten