Orzo bereiden recept.

Preparing orzo: here's how to make orzo even tastier

Orzo, ook wel bekend als risoni, is een heerlijke en veelzijdige pastasoort die eruitziet als grote rijstkorrels. Hoewel orzo al lekker is als je het gewoon kookt, kun je het nóg smakelijker maken door het eerst aan te bakken. Deze techniek van orzo bereiden geeft een extra rijke en nootachtige smaak die perfect past bij diverse gerechten, zoals de maaltijdsalade met orzo, gegrilde groenten feta en pesto. We doen het even voor!

Recipes with orzo

Orzo, ook wel bekend als risoni, is een pastasoort die lijkt op grote rijstkorrels. In de mediterrane keuken weten ze er wel raad mee. En dat snappen we, want deze pastasoort is smaakvol, voedzaam en makkelijk klaar te maken op een drukke doordeweekse dag. Wat wil je nog meer? Omdat het gemaakt wordt van durumtarwegriesmeel, zit het vol eiwitten wat goed nieuws is als je vaak vegetarisch of veganistisch eet. Bovendien zorgen die eiwitten er ook voor dat je  eerder een voldaan gevoel hebt. Verder bevat orzo belangrijke stoffen, zoals vitamine B en ijzer, en relatief maar weinig vetten. Wij bereiden dit keer orzo van het merk Basta!: organic and wholemeal, making it fit into the disc of five and your sustainable diet. This brand's orzo is available at Crisp and other green shops, among others.

Je kunt orzo nog lekkerder maken door het eerst in een pan te bakken.

Orzo bereiden recept.

Orzo nog lekkerder bereiden

Door orzo eerst aan te bakken, karamelliseren de natuurlijke suikers in de pasta, wat zorgt voor een diepere, nootachtige smaak. Deze extra stap is eenvoudig en brengt zoveel extra smaak toe, dus waarom zou je het niet even doen?
No ratings yet
Preparation 15 minutes
Total Time 15 minutes
Course main course
Cuisine Italian
Servings 4

Kitchenware

  • frying pan
  • spatula
  • maatbeker voor bouillon

Ingredients
  

  • 400 gr orzo
  • 2 el olijfolie om in te bakken
  • bouillonblokje
  • 1 litres vegetable stock bouillonblokje met 1 liter water

Instructions
 

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de orzo toe aan de pan zodra de olie heet is.
  • Roer regelmatig en bak de orzo totdat hij goudbruin kleurt. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 minuten. Let goed op dat de orzo niet aanbrandt.
  • Voeg vervolgens de benodigde hoeveelheid bouillon toe (ongeveer 1 liter voor 400 gr orzo) en laat de orzo koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit duurt meestal ongeveer 10 tot 15 minuten.
  • Roer af en toe om te voorkomen dat de orzo aan de bodem van de pan blijft plakken.
  • Giet de orzo af als er nog vocht overblijft en breng het op smaak met zout en peper. Je kunt de orzo nu direct gebruiken in je gerecht of verder op smaak brengen met je favoriete kruiden en specerijen.
Keyword vegetarisch, orzo

More tasty recipes from thegreenlist.nl

Photo credits: thegreenlist.nl

Share

Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Founder of thegreenlist.nl. Her goal: to get as many people as possible excited about a more sustainable life. Sas also wrote the sustainable lifestyle book NIKS NIEUWS.
Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Founder of thegreenlist.nl. Her goal: to get as many people as possible excited about a more sustainable life. Sas also wrote the sustainable lifestyle book NIKS NIEUWS.

related articles

GOT A COOL IDEA OR FANCY MORE GREENER INSPIRATION?

So you can thegreenlist.nl Follow or get in touch with us:

Sign up for the greener newsletter!

Get more sustainable inspiration, green tips and exclusive offers straight to your inbox

FOLLOW @THEGREENLIST.CO.UK

This article may contain affiliate links. This means that thegreenlist.nl receives a small commission if you buy something through this link, usually between 3% and 10%. A win-win situation: you get a direct link to beautiful sustainable products and with your purchase you support our research work - which we prefer to continue for a long time. We only link to proproducts and sites we are fans of or support.

Sign up for the greener newsletter!

Don't want to miss articles and news from thegreenlist.nl, get a behind-the-scenes peek and always stay up to date on green perks and giveaways? Then sign up for the monthly newsletter: