Oranje kindvriendelijke pastasaus met paprika, pompoen, zoete aardappel en tomaat.

Orange child-friendly pasta sauce

Een koningsmaal op tafel? Bij deze knaloranje, kindvriendelijke pastasaus schuift iedereen graag aan. Oranje is een smaakvolle kleur en het allermooiste? Ook de allerkleinsten hebben geen idee hoeveel groenten er verstopt zitten in deze saus. Deze gezonde oranje kindvriendelijke pastasaus van verschillende groenten is erg gemakkelijk te maken: de oven doet het meeste werk! Culiredacteur Anne schreef het recept voor ons op!

Eenvoudig & smaakvol vegan: oranje kindvriendelijke pastasaus 

Hoe bereid je een eenvoudige homemade oranje saus bomvol vitamines? Gooi rode, gele en oranje groenten in de oven en mix ze tot een prachtige oranje kindvriendelijke saus voor over de pasta. Deze simpele pastasaus vindt ieder kind heerlijk over de spaghetti of macaroni. Zelfs moeilijke (groenten)eters smullen van deze saus. Heb je een blender of staafmixer tot je beschikking? Dan is deze saus eenvoudig te maken. Het meeste werk doet je oven en ondertussen maak jij de keuken schoon. Kun je na het eten lekker relaxen. Tadaaa!

Aan de slag met een oranje pastasaus vol met rode en oranje groente zoals pompoen, zoete aardappel, paprika, rode ui en tomaat!

Oranje kindvriendelijke pastasaus met paprika, pompoen, zoete aardappel en tomaat.

Orange child-friendly pasta sauce

Maak met dit recept binnen een handomdraai een verse gezonde pastasaus voor over de macaroni of spaghetti. Lekker en mooi met rucola!
No ratings yet
Preparation 10 minutes
Preparation 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course main course
Cuisine Italian, Dutch
Servings 4

Kitchenware

  • ovenplaat
  • keukenpapier

Ingredients
  

  • 1 kleine oranje pompoen in stukken
  • 1 onions in pieces
  • 1 rode uien in pieces
  • 2-3 gekleurde paprika's (rood, oranje, geel) in stukken
  • 2 lente-uitjes dotted
  • 2 zoete aardappels in stukken
  • 5 vine tomatoes diced
  • 1 rode peper (naar wens de zaden verwijderen) in pieces
  • 3 el olive oil
  • 1 el Italian herbs
  • 1 vegan bouillonblokje
  • 100 ml water
  • balsamicio azijn
  • 1 hand verse kruiden basilicum, peterselie
  • 1 el vegan rode of groene pesto
  • spaghetti of macaroni gekookt
  • 1 cucumber
  • rucola

Instructions
 

  • Preheat the oven to 200°C.
  • Meng de gesneden groenten in een grote ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel met de olijfolie en een flinke scheut balsamicoazijn, bestrooi met de Italiaanse kruiden, verkruimel het bouillonblokje erboven en meng alles met het water.
  • Stoof het in in 30 – 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Roer om de 10 minuten even om, zodat alle kanten even goed garen.
  • Mix de gare groenten met 1 el vegan pesto en de verse kruiden in een blender of met een staafmixer.
  • Breng vlak voor het opdienen op smaak met zout en een scheutje ketchup.
  • Eet de saus over gekookte spaghetti of macaroni. Serveer met rucola en komkommer.
Keyword tomatensaus, pastasaus, pasta

Eenvoudig, gezond en snel te maken pastasaus

Deze kindvriendelijke pastasaus kun je ook in de ochtend of een dag van tevoren maken, zodat je snel aan tafel kunt na een drukke werkdag. Lekker met verse rucola of een salade met avocado. Nog een tip om de paprika zonder verspilling in stukken te snijden; druk de steel met je duim naar binnen, breek de paprika open en verwijder de zaadlijsten. Op die manier gooi je niks te veel weg van deze groente. Heb je na je diner nog wat pastasaus over? Gooi het niet weg! Voeg een beetje water en eventueel een bouillonblokje en wat peper & zout toe en maak er een heerlijke oranje soep van. Lekker met stokbrood. Zo kun je twee dagen eten van je oranje kindvriendelijke pastasaus!

Nog meer vegan Italiaans op tafel met thegreenlist.nl

Photo credits: Anne van Twillert.

Share

Picture of Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne shares her favourite vegan recipes. She is also an artist, writer and cookbook designer. And oh yes, she is also a mother of four adolescents. Her mission: to show that vegan cooking and baking need not be difficult at all.
Picture of Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne shares her favourite vegan recipes. She is also an artist, writer and cookbook designer. And oh yes, she is also a mother of four adolescents. Her mission: to show that vegan cooking and baking need not be difficult at all.

related articles

GOT A COOL IDEA OR FANCY MORE GREENER INSPIRATION?

So you can thegreenlist.nl Follow or get in touch with us:

Sign up for the greener newsletter!

Get more sustainable inspiration, green tips and exclusive offers straight to your inbox

FOLLOW @THEGREENLIST.CO.UK

This article may contain affiliate links. This means that thegreenlist.nl receives a small commission if you buy something through this link, usually between 3% and 10%. A win-win situation: you get a direct link to beautiful sustainable products and with your purchase you support our research work - which we prefer to continue for a long time. We only link to proproducts and sites we are fans of or support.

Sign up for the greener newsletter!

Don't want to miss articles and news from thegreenlist.nl, get a behind-the-scenes peek and always stay up to date on green perks and giveaways? Then sign up for the monthly newsletter: