Deze vegan Massaman curry is een goedkoop gerecht.

Vegan Massaman curry recipe with lentils and saved vegetables

Of je nu graag veganistisch eet of gewoon op zoek bent naar een snelle en smaakvolle hap voor het gezin, deze Vegan Massaman curry met rode linzen gaat je niet teleurstellen. In een handomdraai op tafel en vol voedzame groenten (Sas had nog courgette en aubergine liggen, maar je kunt er van alles in kwijt). Ze doet het even voor!

Vegan Massaman curry, een kindvriendelijke curry

Currymaaltijden en kinderen gaan meestal niet goed samen. Of je moet het getroffen hebben met een goede eter, maar bij ons thuis is dat vaak wel een probleempje. De smaak is vaak te uitgesproken of te pittig voor kids. Jammer, want dan sta je weer twee maaltijden te koken. Want een goeie vegan curry op z’n tijd, daar maak je ons wel blij mee. Deze vegan Massaman curry is anders, want mild van smaak – met een vleugje kaneel zelfs – en hierdoor kidsproof!

De basis van deze kindvriendelijke curry is de Massaman currypasta. Oorspronkelijk afkomstig uit Thailand, heeft Massaman curry zijn wortels in de Perzische keuken en staat bekend om zijn rijke, kruidige smaak. De combinatie van specerijen zoals kardemom, kaneel en nootmuskaat geeft de curry zijn kenmerkende, verwarmende aroma. Het recept zelf is een fluitje van een cent. Met rode linzen als proteïnerijke basis, creëer je een vullende maaltijd zonder gedoe. De Massaman currypasta voegt de juiste hoeveelheid kruidigheid toe, terwijl kokosmelk voor een romige textuur zorgt. Geef de kinderen een taakje bij het voorbereiden, zoals groenten snijden of roeren in de pot, om ze actief bij het kookproces te betrekken.

Vegan Massaman curry, dankzij de linzen, aardappelen en de zachte currypasta een kidsproof maaltijd.

Wanneer doe je welke groente in je curry?

Vinden jouw kinderen courgette en aubergine maar ‘zo zo’. Je kunt ook prima broccoli, wortels, bloemkool, tomaat, spinazie, komkommer of paprika kiezen als dat beter in de smaak valt. Een tip hierbij is: harde groente zoals wortel voeg je vroeg toe aan je currygerecht (of kook je zelf vooraf al beetgaar). Zachtere groenten zoals tomaten, komkommer en aubergine voeg je pas in de laatste minuten toe.

Deze vegan Massaman curry is een goedkoop gerecht.

Kidsproof recept: vegan Massaman curry met rode linzen

Deze vegan Massaman curry is een budgetrecept waar je bijna elke (rest)groente wel in kwijt kunt. En door de zachte smaak van de currypasta, de aardappel, linzen en kokosmelk is het ook een kindvriendelijk recept.
4.67 from 3 vote
Preparation 15 minutes
Preparation 30 minutes
Total Time 45 minutes
Course main course
Cuisine Thais
Servings 4

Kitchenware

  • 1 grote hapjespan
  • 1 snijplank met mes
  • 1 saucepan(voor rijst bereiden eventueel)

Ingredients
  

  • 500 gr gedroogde rode linzen
  • 2 tin coconut milk (2×400 ml)
  • 1 onion
  • 2-4 cloves garlic
  • 3 cm ginger
  • 2-3 el massaman curry, bijvoorbeeld van Koh Thai
  • 750 ml hot water
  • 2 stock cubes
  • 3-4 geschilde aardappels in stukjes (maak kleine stukjes, anders blijft de aardappel te hard)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 4 limoenblaadjes (hebben wij standaard in de vriezer)
  • (olijf)olie om in te bakken
  • rice or flatbread as a side dish
  • optional als topping: (plantaardige) yoghurt, koriander, munt, peper en/of sambal

Instructions
 

  • Was, schil/pel en snijd alle groente en specerijen.
  • Fruit de ui, knoflook en gember kort in een grote pan. Fruit de ui, knoflook en gember kort in een grote pan.
  • Pour in the coconut milk.
  • Doe de gedroogde linzen & massaman currypasta erbij.
  • Add the hot water with bouillon cubes.
  • Doe aardappels erbij en laat het 30 minuten pruttelen tot het een zachte brei is. Roer regelmatig, want linzen hebben de neiging om aan te koeken. Gebruik je meer harde groente (zoals peen0 doe deze er ook al meteen bij. Winterpeen kook ik vaak zelfs nog 20 minuten voor voordat ik het erbij doe.
  • Voeg de zachte groente zoals aubergine en courgette pas toe op het laatst en laat dit maximaal 10 minuten meepruttelen.
  • Serve with rice, flatbread and don't forget the yummy toppings! Enjoy!
Keyword kindvriendelijk, budgetkoken, massaman curry, vegan curry

Budget recipe

Deze vegan curry is ook nog eens een fijn budgetrecept. Voor een kilo (bio) linzen betaal je ongeveer 3 euro. Hiervan kun je meerdere lekkere maaltijden maken. Omdat je vrijwel elke groente in dit gerecht kwijt kunt, past dit perfect bij elke groentebox die je weer kunt scoren via Too Good To Go (about €2.99 per box). Count your winnings! Want to learn more about Too Good To Go and how to score the best boxes here? Then check out this article!

More food tips from thegreenlist.nl

Photo credits: thegreenlist.nl.



Share

Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Founder of thegreenlist.nl. Her goal: to get as many people as possible excited about a more sustainable life. Sas also wrote the sustainable lifestyle book NIKS NIEUWS.
Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Founder of thegreenlist.nl. Her goal: to get as many people as possible excited about a more sustainable life. Sas also wrote the sustainable lifestyle book NIKS NIEUWS.

related articles

GOT A COOL IDEA OR FANCY MORE GREENER INSPIRATION?

So you can thegreenlist.nl Follow or get in touch with us:

Sign up for the greener newsletter!

Get more sustainable inspiration, green tips and exclusive offers straight to your inbox

FOLLOW @THEGREENLIST.CO.UK

This article may contain affiliate links. This means that thegreenlist.nl receives a small commission if you buy something through this link, usually between 3% and 10%. A win-win situation: you get a direct link to beautiful sustainable products and with your purchase you support our research work - which we prefer to continue for a long time. We only link to proproducts and sites we are fans of or support.

Sign up for the greener newsletter!

Don't want to miss articles and news from thegreenlist.nl, get a behind-the-scenes peek and always stay up to date on green perks and giveaways? Then sign up for the monthly newsletter: