Vegan pesto recept klaargemaakt met verse basilicum, pijnboompitten en citroen.

This is how to make the tastiest vegan pesto in a jiffy

Oelala! Pesto is zo verrukkelijk! Als saus voor bij je pasta, je gnocchi, je orzo, als vulling voor je ravioli als saladedressing of als dip op een borrelplank. Je leest het: die pesto komt wel op. Nu kun je die pesto kopen in een potje, maar nóg lekkerder en specialer is het als je het zelf maakt. Onze culi Anne heeft een makkelijk recept voor de lekkerste vegan pesto. Haar geheim? Geen Parmezaan maar edelgist. Kom maar door met dit receptje!

Vegan pesto?

Pesto is een smaakvolle saus uit Italië, gemaakt van verse ingrediënten zoals basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie. Deze worden fijngemalen tot een fantastische groene saus. Maar die Parmezaan, een belangrijke smaakmaker van de pesto, is niet vrij van dierenleed. Sterker nog, het is vaak niet eens vegetarisch. Het stremsel dat in Parmezaanse kaas zit, wordt doorgaans uit de maag van een dood kalfje gehaald. De traditionele groene pesto is dus niet bepaald veganistisch, zelfs niet helemaal vegetarisch dus. Omdat ik geen dierlijke producten eet, wil ik mijn pesto ook vegan eten. En dat kan prima! Ik laat het graag aan je zien!

Je ziet het: voor een huisgemaakte vegan pesto heb je weinig ingrediënten nodig.

Vegan pesto recept klaargemaakt met verse basilicum, pijnboompitten en citroen.

Ta-da: de lekkerste vegan pesto maak je héél makkelijk zelf!

De lekkerste vegan pesto? Die maak je zelf natuurlijk! Als je een goede keukenmachine hebt, is het niet veel werk – hooguit tien minuutjes – en extra lekker vanwege de verse ingrediënten die je gebruikt.
No ratings yet
Preparation 5 minutes
Preparation 5 minutes
Total Time 10 minutes
Course side dish
Cuisine Italian
Servings 1 jar

Kitchenware

  • keukenmachine (Of staafmixer en maatbeker/kom.)
  • frying pan

Ingredients
  

  • 1 potplant basilicum
  • 1 flinke hand peterselie
  • 2 el juice of one lemon
  • flink wat zeezout
  • 4 el pine nuts
  • 1-3 toes garlic
  • 4 el edelgistvlokken
  • 4 el olive oil

Instructions
 

  • Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter kort in een pannetje. Laat ze afkoelen op een bordje.
  • Doe de knoflook, citroen, edelgistvlokken, geroosterde pijnboompitten, het handje peterselie en de blaadjes basilicum in de keukenmachine en maal tot een groene massa.
  • Voeg de olijfolie er beetje bij beetje bij en mix goed door. De pesto moet niet de droog zijn, maar ook niet te olieachtig.
  • Breng de pesto op het laatst op smaak met zout.
Keyword pastasaus, pesto, vegan pesto, dip, salade dressing

Deze pesto is superlekker bij deze plantaardige Italiaanse borrelplank.

Meer makkelijke recepten van thegreenlist.nl

Photo credits: thegreenlist.nl.

Share

Picture of Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne shares her favourite vegan recipes. She is also an artist, writer and cookbook designer. And oh yes, she is also a mother of four adolescents. Her mission: to show that vegan cooking and baking need not be difficult at all.
Picture of Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne shares her favourite vegan recipes. She is also an artist, writer and cookbook designer. And oh yes, she is also a mother of four adolescents. Her mission: to show that vegan cooking and baking need not be difficult at all.

related articles

GOT A COOL IDEA OR FANCY MORE GREENER INSPIRATION?

So you can thegreenlist.nl Follow or get in touch with us:

Sign up for the greener newsletter!

Get more sustainable inspiration, green tips and exclusive offers straight to your inbox

FOLLOW @THEGREENLIST.CO.UK

This article may contain affiliate links. This means that thegreenlist.nl receives a small commission if you buy something through this link, usually between 3% and 10%. A win-win situation: you get a direct link to beautiful sustainable products and with your purchase you support our research work - which we prefer to continue for a long time. We only link to proproducts and sites we are fans of or support.

Sign up for the greener newsletter!

Don't want to miss articles and news from thegreenlist.nl, get a behind-the-scenes peek and always stay up to date on green perks and giveaways? Then sign up for the monthly newsletter: