Search
Vegan pesto recept

Zo maak je de lekkerste vegan pesto in een handomdraai

Oelala! Pesto is zo verrukkelijk! Als saus voor bij je pasta, je gnocchi, je orzo, als vulling voor je ravioli als saladedressing of als dip op een borrelplank. Je leest het: die pesto komt wel op. Nu kun je die pesto kopen in een potje, maar nóg lekkerder en specialer is het als je het zelf maakt. Onze culi Anne heeft een makkelijk recept voor de lekkerste vegan pesto. Haar geheim? Geen Parmezaan maar edelgist. Kom maar door met dit receptje!

Vegan pesto?

Pesto is een smaakvolle saus uit Italië, gemaakt van verse ingrediënten zoals basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie. Deze worden fijngemalen tot een fantastische groene saus. Maar die Parmezaan, een belangrijke smaakmaker van de pesto, is niet vrij van dierenleed. Sterker nog, het is vaak niet eens vegetarisch. Het stremsel dat in Parmezaanse kaas zit, wordt doorgaans uit de maag van een dood kalfje gehaald. De traditionele groene pesto is dus niet bepaald veganistisch, zelfs niet helemaal vegetarisch dus. Omdat ik geen dierlijke producten eet, wil ik mijn pesto ook vegan eten. En dat kan prima! Ik laat het graag aan je zien!

Je ziet het: voor een huisgemaakte vegan pesto heb je weinig ingrediënten nodig.

Vegan pesto recept

Ta-da: de lekkerste vegan pesto maak je héél makkelijk zelf!

De lekkerste vegan pesto? Die maak je zelf natuurlijk! Als je een goede keukenmachine hebt, is het niet veel werk – hooguit tien minuutjes – en extra lekker vanwege de verse ingrediënten die je gebruikt.
No ratings yet
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1 potje

Keukengerei

  • keukenmachine (Of staafmixer en maatbeker/kom.)
  • bakpan

Ingrediënten
  

  • 1 potplant basilicum
  • 1 flinke hand peterselie
  • 2 el sap van een citroen
  • flink wat zeezout
  • 4 el pijnboompitten
  • 1-3 tenen knoflook
  • 4 el edelgistvlokken
  • 4 el olijfolie

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter kort in een pannetje. Laat ze afkoelen op een bordje.
  • Doe de knoflook, citroen, edelgistvlokken, geroosterde pijnboompitten, het handje peterselie en de blaadjes basilicum in de keukenmachine en maal tot een groene massa.
  • Voeg de olijfolie er beetje bij beetje bij en mix goed door. De pesto moet niet de droog zijn, maar ook niet te olieachtig.
  • Breng de pesto op het laatst op smaak met zout.
Trefwoord pastasaus, pesto, vegan pesto, dip, salade dressing

Deze pesto is superlekker bij deze plantaardige Italiaanse borrelplank.

Meer makkelijke recepten van thegreenlist.nl

Photo credits: thegreenlist.nl.

Share

Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne deelt haar favoriete vegan recepten. Ze is ook kunstenaar, schrijver en ontwerper van kookboeken. En o ja, ze is ook nog moeder van vier pubers. Haar missie: laten zien dat vegan koken en bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.
Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne deelt haar favoriete vegan recepten. Ze is ook kunstenaar, schrijver en ontwerper van kookboeken. En o ja, ze is ook nog moeder van vier pubers. Haar missie: laten zien dat vegan koken en bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: