Gnocchi met pesto en gegrilde courgette.

Gnocchi with pesto and grilled courgette - on the table in 10 minutes

Na de zomerse pastasalade en de goedgevulde volkoren pita hebben we er weer eentje voor je: een recept in de categorie ‘makkelijk om te maken en mee te nemen op een mooie dag of avond’. Dit gerecht is ideaal als maaltijd, maar doet het ook goed als bijgerecht of maaltijdsalade op een (vegetarisch) barbecuefeestje. Over tien minuten aan tafel, want zo snel tover je deze gnocchi met pesto en gegrilde courgette op tafel.

Gnocchi met pesto en een échte burrata

Gnocchi zijn kleine, zachte deegballetjes die traditioneel worden gemaakt van aardappelen, bloem en ei. Ze komen – zoals de naam al doet vermoeden – uit  Italië en worden vaak gezien als een alternatief voor pasta. Gnocchi zijn makkelijk om te bereiden – twee tot vier minuten in kokend water en hoppa klaar ben je – en door te variëren met sauzen en groenten kun je er superveel kanten mee uit. Dit snelle gnocchigerecht is traditioneel met groene pesto, cherrytomaatjes en gegrilde courgette. De pesto kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen. Een snel receptje voor huisgemaakte pesto hebben we ook voor je, ook hoe je de lekkerste vegan pesto zelf maakt. (Het geheim: edelgistvlokken). Wil je dit gerecht iets extra’s meegeven, dan is een burrata erbij superlekker. Tipje is de Caseificio Maldera burrata (o.a. te koop bij Crisp). Dit is een burrata zoals je ‘m wilt hebben met romige stracciatella kaas die eruit loopt zodra je ‘m opensnijdt. Oelala, houd me tegen om niet die hele bol alleen op te eten.

In de supermarkt vind je verschillende soorten gnocchi, zowel de grotere gevulde als bekende kleine gnocchi zijn perfect erbij. Favoriet is wel de verse gnocchi uit het koelvak.

Gnocchi met pesto en gegrilde courgette.

Gnocchi met pesto en gegrilde courgette

Dit snelle gnocchigerecht is traditioneel met groene pesto, cherrytomaatjes en gegrilde courgette. De pesto kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen. Een snel receptje voor huisgemaakte pesto hebben we ook voor je, ook hoe je de lekkerst vegan pesto maakt. (Het geheim: edelgistvlokken).
No ratings yet
Preparation 5 minutes
Preparation 10 minutes
Total Time 15 minutes
Course main course
Cuisine Italian
Servings 3

Kitchenware

  • large pan
  • grillpan
  • colander
  • cutting board
  • chopper

Ingredients
  

  • 500 gr gnocchi twee verpakkingen
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 200 gr green pesto
  • 1 courgette
  • 2 cloves of garlic
  • 100 gr lamb's lettuce
  • olive oil om in te bakken
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: 1 burrata tip: Caseificio Maldera burrata – te koop bij Crisp
  • optioneel: 200 gr vegetarische kipstukjes
  • optioneel: pijnboompitten

Instructions
 

  • Hak de knoflook fijn en snijd de courgette in dunne plakken.
  • Verhit een grillpan op middelhoog vuur en grill de courgetteplakken tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg de knoflook toe tijdens het grillen voor extra smaak.
  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af zodra ze boven komen drijven en zet apart.
  • Optioneel: bak de vegetarische kipstukjes in een beetje olie tot ze goudbruin zijn.
  • Verdeel de gnocchi, gegrilde courgette, cherrytomaatjes en veldsla over de borden. Voeg de vegetarische kipstukjes toe (optioneel). Lepel de pesto over het gerecht en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Optioneel: voeg pijnboompitjes toe voor crunch en/of burrata toe voor een romige touch. Maak je het als maaltijdsalade of als bijgerecht bij een barbecue? Doe dan alles in een schaal en serveer uit. Voeg dan eventueel extra veldsla toe.
Keyword gnocchi, burrata, pastasalade, vegetarische kip

Meer receptentips van thegreenlist.nl

Photo credits: thegreenlist.nl.

Share

Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Founder of thegreenlist.nl. Her goal: to get as many people as possible excited about a more sustainable life. Sas also wrote the sustainable lifestyle book NIKS NIEUWS.
Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Founder of thegreenlist.nl. Her goal: to get as many people as possible excited about a more sustainable life. Sas also wrote the sustainable lifestyle book NIKS NIEUWS.

related articles

GOT A COOL IDEA OR FANCY MORE GREENER INSPIRATION?

So you can thegreenlist.nl Follow or get in touch with us:

Sign up for the greener newsletter!

Get more sustainable inspiration, green tips and exclusive offers straight to your inbox

FOLLOW @THEGREENLIST.CO.UK

This article may contain affiliate links. This means that thegreenlist.nl receives a small commission if you buy something through this link, usually between 3% and 10%. A win-win situation: you get a direct link to beautiful sustainable products and with your purchase you support our research work - which we prefer to continue for a long time. We only link to proproducts and sites we are fans of or support.

Sign up for the greener newsletter!

Don't want to miss articles and news from thegreenlist.nl, get a behind-the-scenes peek and always stay up to date on green perks and giveaways? Then sign up for the monthly newsletter: