Hummusbowl met harissa-tomatensaus.

Making your own hummus with harissa tomato sauce in 10 minutes

Hummus, we houden ervan bij thegreenlist.nl. Homemade hummus blijft toch echt het lekkerst. Wel fijn als het dan ook nog eens heel snel op tafel staat. Deze hummusbowl met harissa-tomatensaus biedt een heerlijke smaaksensatie.

Heerlijke hummusbowl uit het nieuwste kookboek van The Green Kitchen

Hoe je in tien minuten een heerlijke dip op tafel zet voor je broodje of toast? Dat leerde ik uit het nieuwste kookboek Quick + Slow van The Green Kitchen. Wauw! Wat een aanrader na je drukke werkdag, maar ook tijdens de vrijdagmiddagborrel is het supergezellig dippen. Inmiddels verraste ik al drie keer in één week verschillende vrienden met deze hummusbowl met harissa-tomatensaus. Allen even enthousiast over de combinatie van tomatensaus en hummus.

Hummus maken: ingrediënten voor harissa-tomatensaus versus ingrediënten voor hummusbowl.

Hummusbowl met harissa-tomatensaus, een verrassende combi

Quick + Slow is het nieuwste kookboek van David Frenkiel & Luise Vindahl. Samen vormen zij The Green Kitchen. Dit is alweer hun zesde titel (uitgeverij Becht). Er staan meer dan honderd moderne vegetarische recepten in voor elk moment van de week. Van drukke werkdagen waarop je toch wat lekkers en gezonds op tafel wilt zetten tot lange weekenddagen waarop je alle tijd hebt om in de keuken te staan. Op drukke werkdagen kies je voor de QUICK-recepten zoals deze hummusbowl met harissa-tomatensaus. Als het weekend is aangebroken, is het tijd voor de SLOW-recepten uit dit grote kookboek met prachtig omslag en mooie foto’s van de gerechten.

Hummusbowl met harissa-tomatensaus.

Homemade hummus met harissa-tomatensaus

Hummusbowl! Een snel gerecht van The Green Kitchen na een drukke dag. Zo zet je binnen een handomdraai deze overheerlijke hummus op tafel, mét harissa-tomatensaus.
No ratings yet
Preparation 10 minutes
Preparation 10 minutes
Course main course
Cuisine Midden-Oosten
Servings 2 persons

Kitchenware

  • 2 kommen
  • pan
  • food processor

Ingredients
  

Voor de harissa-tomatensaus

  • 1 el olive oil
  • 5 el tomato paste
  • 5 el water plus eventueel extra
  • 1 el harissa plus eventueel extra
  • 1 fluorescent gemalen komijn
  • 1 fluorescent paprika
  • 1 fluorescent salt

Voor de snelle hummus

  • 400 gr kikkererwten (blik) afgespoeld en uitgelekt
  • 4 el tahin
  • 4 el heet water
  • sap van halve citroen
  • 1 fluorescent gemalen komijn chopped
  • 1 fluorescent gemalen koriander
  • salt naar smaak

Opdienen met

  • 2 fluorescent Za'atar (een kruid)
  • 1/4 cucumber diced
  • 2 tomatoes diced
  • 1 bosje peterselie chopped
  • tahin om te besprenkelen
  • Libanees brood om te lepelen

Instructions
 

Harissa-tomatensaus

  • Maak eerst de harissa-tomatensaus.
  • Verhit de olijfolie in een pan op matig vuur en voeg de rest van de ingrediënten voor de harissa-tomatensaus toe.
  • Schenk er extra water bij als de saus te dik is.
  • Proef en corrigeer eventueel de smaak, zet het vuur laag en laat pruttelen terwijl je de hummus maakt.

Hummus

  • Doe alle ingrediënten voor de hummus in een keukenmachine en pureer tot een gladde saus.
  • Voeg wat extra tahin of water toe als de hummus te dik is, en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de hummus in 2 kommen en verdeel met de achterkant van een lepel over de bodem.
  • Schenk de warme harissa-tomatensaus erop en bestrooi met de za'atar.
  • Verdeel de stukjes komkommer, tomaat en de peterselie erover.
  • Besprenkel met tahin en gebruik een stukje brood als lepel.
Keyword vegan, tomatensaus, hummus, hummusbowl

Kookboek Quick + Slow biedt veel meer dan hummus

David Frenkiel & Luise Vindahl delen deze hummusbowl met harissa-tomatensaus in hun nieuwste vegan kookboek: Quick + Slow. Of je nu nauwelijks tijd hebt om te koken of het liefst de hele dag in de keuken staat, The Green Kitchen inspireert je met dit kookboek verrassende smaakcombinaties op tafel te zetten en laat je zien hoe leuk het kan zijn om een vegetarische maaltijd op tafel te zetten – op ieder moment van de dag.

Meer duurzame recepten van thegreenlist.nl

Photo credits: Anne van Twilltert.

Share

Picture of Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne shares her favourite vegan recipes. She is also an artist, writer and cookbook designer. And oh yes, she is also a mother of four adolescents. Her mission: to show that vegan cooking and baking need not be difficult at all.
Picture of Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne shares her favourite vegan recipes. She is also an artist, writer and cookbook designer. And oh yes, she is also a mother of four adolescents. Her mission: to show that vegan cooking and baking need not be difficult at all.

related articles

GOT A COOL IDEA OR FANCY MORE GREENER INSPIRATION?

So you can thegreenlist.nl Follow or get in touch with us:

Sign up for the greener newsletter!

Get more sustainable inspiration, green tips and exclusive offers straight to your inbox

FOLLOW @THEGREENLIST.CO.UK

This article may contain affiliate links. This means that thegreenlist.nl receives a small commission if you buy something through this link, usually between 3% and 10%. A win-win situation: you get a direct link to beautiful sustainable products and with your purchase you support our research work - which we prefer to continue for a long time. We only link to proproducts and sites we are fans of or support.

Sign up for the greener newsletter!

Don't want to miss articles and news from thegreenlist.nl, get a behind-the-scenes peek and always stay up to date on green perks and giveaways? Then sign up for the monthly newsletter: