hummus bowl met harissa-tomatensaus

Hummusbowl met harissa-tomatensaus in 10 minuten

Hummus, ik hou ervan. Homemade hummus blijft toch echt het lekkerst. Wel fijn als het dan ook nog eens heel snel op tafel staat. Deze hummusbowl met harissa-tomatensaus biedt een heerlijke smaaksensatie.

Heerlijke hummusbowl uit het nieuwste kookboek van The Green Kitchen

Hoe je in tien minuten een heerlijke dip op tafel zet voor je broodje of toast? Dat leerde ik uit het nieuwste kookboek Quick + Slow van The Green Kitchen. Wauw! Wat een aanrader na je drukke werkdag, maar ook tijdens de vrijdagmiddagborrel is het supergezellig dippen. Inmiddels verraste ik al drie keer in één week verschillende vrienden met deze hummusbowl met harissa-tomatensaus. Allen even enthousiast over de combinatie van tomatensaus en hummus.

Hummusbowl met harissa-tomatensaus, een verrassende combi

Quick + Slow is het nieuwste kookboek van David Frenkiel & Luise Vindahl. Samen vormen zij The Green Kitchen. Dit is alweer hun zesde titel (uitgeverij Becht). Er staan meer dan honderd moderne vegetarische recepten in voor elk moment van de week. Van drukke werkdagen waarop je toch wat lekkers en gezonds op tafel wil zetten tot lange weekenddagen waarop je alle tijd hebt om in de keuken te staan. Op drukke werkdagen kies je voor de QUICK-recepten, zoals deze hummusbowl met harissa-tomatensaus. Als het weekend is aangebroken is het tijd voor de SLOW-recepten uit dit grote kookboek met prachtig omslag en mooie foto’s van de gerechten.

Een snelle hummusbowl met tomatensaus na een drukke werkdag

Hummus is altijd lekker, maar nog beter in combinatie met een saus die wat pit toevoegt, aldus David & Luise. Deze hummusbowl zit vol goeds, is makkelijk te maken en betaalbaar. Een echte smaakbom!

hummus bowl met harissa-tomatensaus

Hummusbowl met harissa-tomatensaus

Een snel gerecht van The Green Kitchen na een drukke dag. Zo zet je binnen een handomdraai deze overheerlijke smaakcombinatie op tafel.
No ratings yet
Voorbereiding 10 min
Bereiding 10 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden-Oosten
Porties 2 personen

Keukengerei

  • 2 kommen
  • pan
  • keukenmachine

Ingrediënten
  

voor de harissa-tomatensaus

  • 1 el olijfolie
  • 5 el tomatenpuree
  • 5 el water plus eventueel extra
  • 1 el harissa plus eventueel extra
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout

voor de snelle hummus

  • 400 g kikkererwten (blik) afgespoeld en uitgelekt
  • 4 el tahin
  • 4 el heet water
  • sap van halve citroen
  • 1 tl gemalen komijn fijngesneden
  • 1 tl gemalen koriander
  • zout naar smaak

opdienen met

  • 2 tl Za'atar (een kruid)
  • 1/4 komkommer in blokjes
  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 bosje peterselie fijngesneden
  • tahin om te besprenkelen
  • (libanees) brood om te lepelen

Instructies
 

Harissa-Tomatensaus

  • Maak eerst de harissa-tomatensaus.
  • Verhit de olijfolie in een pan op matig vuur en voeg de rest van de ingrediënten voor de harissa-tomatensaus toe.
  • Schenk er extra water bij als de saus te dik is.
  • Proef en corrigeer eventueel de smaak, zet het vuur laag en laat pruttelen terwijl je de hummus maakt.

Hummus

  • Doe alle ingrediënten voor de hummus in een keukenmachine en pureer tot een gladde saus.
  • Voeg wat extra tahin of water toe als de hummus te dik is, en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de hummus in 2 kommen en verdeel met de achterkant van een lepel over de bodem.
  • Schenk de warme harissa-tomatensaus erop en bestrooi met de za'atar.
  • Verdeel de stukjes komkommer, tomaat en de peterselie erover.
  • Besprenkel met tahin en gebruik een stukje brood als lepel.
Trefwoord vegan, tomatensaus, hummus, hummusbowl

Kookboek Quick + Slow biedt veel meer dan hummus

David Frenkiel & Luise Vindahl delen deze hummusbowl met harissa-tomatensaus in hun nieuwste vegan kookboek: Quick + Slow. Of je nu nauwelijks tijd hebt om te koken of het liefst de hele dag in de keuken staat, The Green Kitchen inspireert je met dit kookboek verrassende smaakcombinaties op tafel te zetten en laat je zien hoe leuk het kan zijn om een vegetarische maaltijd op tafel te zetten – op ieder moment van de dag. Heb je een vraag over hoe ik dit recept gemaakt heb? Stuur mij gerust een DM op Instagram: @MAMWILJEDITVAKERMAKEN.NL.

Meer duurzame recepten van thegreenlist.nl

Share

Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne deelt haar favoriete vegan recepten: eigen bedenksels en favoriete ontdekkingen van vrienden. Haar verrassende creaties deelt ze ook in reels op haar Instagram: @mamwiljeditvakermaken. Ze is ook kunstenaar, schrijver, ontwerper van kookboeken en o ja ook nog moeder van vier pubers. Haar missie: laten zien dat bewust vegan koken en bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.
Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne deelt haar favoriete vegan recepten: eigen bedenksels en favoriete ontdekkingen van vrienden. Haar verrassende creaties deelt ze ook in reels op haar Instagram: @mamwiljeditvakermaken. Ze is ook kunstenaar, schrijver, ontwerper van kookboeken en o ja ook nog moeder van vier pubers. Haar missie: laten zien dat bewust vegan koken en bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: