beans aloo met chapati vegan

Makkelijk vegan Indiaas recept op tafel: beans aloo

Curry’s! Ik hou ervan, maar wil er graag meer mee leren variëren, dus kocht ik het kookboek De plantaardige Indiase keuken van Hey Groentje voor meer inspiratie. Wat een heerlijk boek! Het staat vol met makkelijke Indiase ontbijt en lunchrecepten, veg curry’s, bonen- & linzengerechten, rijstgerechten en Indiase broden, bijgerechten en snacks & sweets. Dit keer maak ik een makkelijk recept uit dit kookboek: Beans aloo met Chapati.

Beans aloo

Een authentiek Indiaas gerecht met sperziebonen. Deze bonen zijn in India makkelijk te verkrijgen, deze droge curry wordt dan ook vaak bereid in Noord-Indiase huishoudens. Voornamelijk ook omdat het een vrij eenvoudig gerecht is om te maken, je hebt niet veel ingrediënten nodig. Combineer deze vegan curry met Chapati (Indiaas brood) voor een vullende lunch of diner. Zo heb je snel dit eenvoudige plantaardige bonengerecht op tafel staan. Vlieg naar de (super)markt voor sperziebonen en ga aan de slag met deze Beans aloo met Chapati.

Uit het kookboek van Hey Groentje: Beans aloo

Onder de naam Heygroentje delen Amit en Daniëlle hun liefde voor de plantaardige Indiase keuken. Ze geven online kooklessen en live workshops. Ook vind je op hun platform de persoonlijke verhalen van Amit en Daniëlle, delen ze hun recepten en nemen ze je mee op avontuur door India. Ze brachten hun eigen kookboek uit; De plantaardige Indiase keuken. Hierin vind je de meest gemaakte veganistische recepten uit het familiearchief van Amit, zoals deze Beans aloo.

Snel vegan Indiaas gerecht: Beans aloo

Zo maak je dit eenvoudig plantaardige gerecht als lunch of diner.

beans aloo met chapati vegan

Makkelijk vegan Indiaas recept op tafel: beans aloo

Met weinig ingrediënten zet je toch zomaar het heerlijke gerecht Beans aloo op tafel. Bij mij thuis wordt altijd met liefde een aardappelgerecht van @heygroentje gegeten. Het fijne van de plantaardige Indiase curry’s is dat ze in één pan bereid worden.
Tip: Maak deze vegan maaltijd in de ochtend of de avond ervoor, dan is je curry nog beter van smaak.
No ratings yet
Voorbereiding 10 min
Bereiding 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4

Keukengerei

  • wokpan met deksel

Ingrediënten
  

  • 500 g sperziebonen
  • 250 g aardappels
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el komijnzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 1,5 tl zout
  • 2 tl garam masala

Instructies
 

Voorbereiding

  • Haal de uiteinden van de sperziebonen af en snijd in stukken van ongeveer 1 cm
  • De aardappelen kunnen in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm worden gesneden (zonder schil) en de knoflookteentjes mag je fijnsnijden

Afmaken

  • Verwarm 3 el zonnebloemolie in een wokpan
  • Voeg 1 el komijnzaad en de fijngesneden knoflook toe
  • Voeg na 1 minuut de aardappelblokjes toe, samen met 1 tl kurkuma
  • Roer alles goed door, zet het vuur op middelhoog en doe een deksel op de pan
  • Laat dit 5 minuten staan en roer af en toe een keer door
  • Voeg de sperziebonen toe, samen met 1,5 tl zout
  • Je kunt hierna de deksel weer op de pan leggen
  • Bak 15 minuten op laag vuur, maar vergeet niet af en toe een keer te roeren
  • Voeg tot slot 2 tl garam masala toe. Bak het geheel tot de aardappelen en bonen gaar zijn
  • Zet vervolgens het vuur uit en serveer
Trefwoord vegan, vegan curry, makkelijke maaltijd, Indiaas

Indiase broodjes voor bij de Beans aloo

Het kookboek van Amit en Daniëlle bevat ook een aantal vegan recepten van Indiase broden, waaronder Garlic naan. Naan is ongetwijfeld het beroemdste Indiase brood in Nederland. Chapati (minder bekend) is de Indiase roti en het meest voorkomende recept dat in de familie van Amit wordt gegeten. Dit broodje is een perfect bijgerecht voor de Beans aloo. Het recept vind je hier.

Kookboek De plantaardige Indiase keuken – Beans aloo

Ik wist niet dat je op zoveel verschillende manieren een heerlijke Indiase curry op tafel kunt zetten. Ieder recept uit het kookboek van Amit en Daniëlle nodigt uit om direct mee aan de slag te gaan. Meer weten? Volg @heygroentje op Instagram of bekijk meer over dit kookboek. Heb je een vraag over hoe ik dit recept gemaakt heb? Stuur mij gerust een DM op Instagram: @mamwiljeditvakermaken.nl.

Indiaas vegan recept chapati

Meer vegan recepten van thegreenlist.nl

Share

Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne deelt haar favoriete vegan recepten: eigen bedenksels en favoriete ontdekkingen van vrienden. Haar verrassende creaties deelt ze ook in reels op haar Instagram: @mamwiljeditvakermaken. Ze is ook kunstenaar, schrijver, ontwerper van kookboeken en o ja ook nog moeder van vier pubers. Haar missie: laten zien dat bewust vegan koken en bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.
Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne deelt haar favoriete vegan recepten: eigen bedenksels en favoriete ontdekkingen van vrienden. Haar verrassende creaties deelt ze ook in reels op haar Instagram: @mamwiljeditvakermaken. Ze is ook kunstenaar, schrijver, ontwerper van kookboeken en o ja ook nog moeder van vier pubers. Haar missie: laten zien dat bewust vegan koken en bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact met me op!

Stuur me gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je mij volgen of in contact met mij komen:

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Abonneren je op de nieuwsbrief

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief: