Curry’s! Bij thegreenlist.nl houden we ervan, maar willen er graag meer mee leren variëren. En dus kocht Anne het kookboek De plantaardige Indiase keuken van Hey Groentje voor meer inspiratie. Wat een heerlijk boek! Het staat vol met makkelijke Indiase ontbijt en lunchrecepten, veg curry’s, bonen- & linzengerechten, rijstgerechten en Indiase broden, bijgerechten en snacks & sweets. Dit keer maakt ze een makkelijk recept uit dit kookboek: Beans aloo met Chapati.
Beans aloo
Een authentiek Indiaas gerecht met sperziebonen. Deze bonen zijn in India makkelijk te verkrijgen, deze droge curry wordt dan ook vaak bereid in Noord-Indiase huishoudens. Voornamelijk ook omdat het een vrij eenvoudig gerecht is om te maken, je hebt niet veel ingrediënten nodig. Combineer deze vegan curry met Chapati (Indiaas brood) voor een vullende lunch of diner. Zo heb je snel dit eenvoudige plantaardige bonengerecht op tafel staan. Vlieg naar de (super)markt voor sperziebonen en ga aan de slag met deze Beans aloo met Chapati.
Uit het kookboek van Hey Groentje: Beans aloo
Onder de naam Heygroentje delen Amit en Daniëlle hun liefde voor de plantaardige Indiase keuken. Ze geven online kooklessen en live workshops. Ook vind je op hun platform de persoonlijke verhalen van Amit en Daniëlle, delen ze hun recepten en nemen ze je mee op avontuur door India. Ze brachten hun eigen kookboek uit; De plantaardige Indiase keuken. Hierin vind je de meest gemaakte veganistische recepten uit het familiearchief van Amit, zoals deze Beans aloo.



Snel vegan Indiaas gerecht: Beans aloo
Zo maak je dit eenvoudig plantaardige gerecht als lunch of diner.

Makkelijk vegan Indiaas recept op tafel: beans aloo
Keukengerei
- wokpan met deksel
Ingrediënten
- 500 g sperziebonen
- 250 g aardappels
- 4 teentjes knoflook
- 3 el zonnebloemolie
- 1 el komijnzaad
- 1 tl kurkuma
- 1,5 tl zout
- 2 tl garam masala
Instructies
Voorbereiding
- Haal de uiteinden van de sperziebonen af en snijd in stukken van ongeveer 1 cm
- De aardappelen kunnen in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm worden gesneden (zonder schil) en de knoflookteentjes mag je fijnsnijden
Afmaken
- Verwarm 3 el zonnebloemolie in een wokpan
- Voeg 1 el komijnzaad en de fijngesneden knoflook toe
- Voeg na 1 minuut de aardappelblokjes toe, samen met 1 tl kurkuma
- Roer alles goed door, zet het vuur op middelhoog en doe een deksel op de pan
- Laat dit 5 minuten staan en roer af en toe een keer door
- Voeg de sperziebonen toe, samen met 1,5 tl zout
- Je kunt hierna de deksel weer op de pan leggen
- Bak 15 minuten op laag vuur, maar vergeet niet af en toe een keer te roeren
- Voeg tot slot 2 tl garam masala toe. Bak het geheel tot de aardappelen en bonen gaar zijn
- Zet vervolgens het vuur uit en serveer
Indiase broodjes voor bij de Beans aloo
Het kookboek van Amit en Daniëlle bevat ook een aantal vegan recepten van Indiase broden, waaronder Garlic naan. Naan is ongetwijfeld het beroemdste Indiase brood in Nederland. Chapati (minder bekend) is de Indiase roti en het meest voorkomende recept dat in de familie van Amit wordt gegeten. Dit broodje is een perfect bijgerecht voor de Beans aloo. Het recept voor dit broodje vind je hier.
Kookboek De plantaardige Indiase keuken – Beans aloo
Ik wist niet dat je op zoveel verschillende manieren een heerlijke Indiase curry op tafel kunt zetten. Ieder recept uit het kookboek van Amit en Daniëlle nodigt uit om direct mee aan de slag te gaan. Meer weten? Volg @heygroentje op Instagram of bekijk meer over dit kookboek. Heb je een vraag over hoe ik dit recept gemaakt heb? Stuur mij gerust een DM op Instagram: @mamwiljeditvakermaken.nl.



Meer vegan recepten van thegreenlist.nl
- Eerder maakte Anne: een makkelijke vegan venkelschotel met krieltjes
- Een heerlijk recept uit het kookboek Vegan met vrienden: vegan pompoen-kerrie quiche
- Het populaire vegan gerecht van David: vegan rendang met jackfruit volgens Indonesisch recept