Roerbakgroenten recept broccoli.

Easy recipe for the tastiest stir-fried vegetables

Een recept waarmee je binnen enkele minuten elke groente heerlijk roerbakt. Zelfs kinderen die normaal niet zo van groenten houden, lopen weg met dit recept. Vooral broccoli en savooiekool zijn favoriet, maar op deze wijze kun je elke (wok)groente bereiden. Succes verzekerd en binnen vijf minuten op tafel. Check dit makkelijke recept voor roerbakgroenten.

Roerbakgroenten op Aziatische wijze

Bij Aziatisch koken denk je al snel aan ingewikkelde recepten met veel ingrediënten die je niet standaard in huis hebt liggen. Dat geldt absoluut niet voor dit roerbakrecept. Met enkele basisingrediënten en vijf minuten tijd tover je elke groente in no-time om in een heerlijk gerecht, waar zelfs moeilijke eters van smullen. Ideaal dus voor drukke werkdagen. Mijn zoon is geen makkelijke eter en helemaal groente kan een strijd zijn. Dankzij dit roerbakgerecht eet hij broccoli uit het vuistje en vraagt hij regelmatig of hij nog een keer mag opscheppen. Kijk, dat horen we nou graag!

Roerbakgroenten op Aziatische wijze, een simpel recept.

Ideaal roerbakrecept voor geredde groente

Wat dit recept ook zo ideaal maakt, je kunt vrijwel elke groente op deze manier roerbakken: broccoli, groene kool, spitskool, spruitjes, noem maar op. Hierdoor is dit recept ook absoluut eentje om te onthouden als je vaak eten redt bij Too Good To Go of in de afgeprijsde schappen van de supermarkt Zo weet je altijd wel raad met de groentjes. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het scoren van mooie boodschappen via Too Good To Go? Bekijk dan dit artikel, we hebben tips!

Roerbakgroenten recept broccoli.

Makkelijk groente recept: de lekkerste roerbakgroenten

Dit is een basisrecept waarmee je elke groente heerlijk kunt roerbakken. De verhoudingen zijn eenvoudig te onthouden en aan te houden wanneer je een grotere portie op tafel wilt zetten. Dit moet je doen om de lekkerste roerbakgroenten op tafel te toveren:
– evenveel gember als knoflook.
– één eetlepel lichte soyasaus, één eetlepel (vegan) oestersaus en een halve eetlepel donkere soyasaus.
No ratings yet
Preparation 5 minutes
Preparation 5 minutes
Total Time 10 minutes
Course side dish
Cuisine Chinese
Servings 2 persons

Kitchenware

  • wok
  • theelepel
  • eetlepel
  • bakje

Ingredients
  

  • 1 groente naar keuze (Kies je favoriete roerbakgroente voor dit recept. Wij gebruikten een broccoli die we nog hadden liggen.)
  • 3 toes garlic
  • 1 duim ginger
  • 1 el lichte sojasaus (light soy)
  • 1 el (vegan) oyster sauce (De vegan variant wordt ook wel 'mushroom stir fry sauce' genoemd.)
  • 0,5 el donkere sojasaus (dark soy)
  • 1 fluorescent sesame oil optional
  • 1 el sugar optioneel (Gebruik riet-, basterd- of palmsuiker of witte suiker.)

Instructions
 

Preparation

  • Snijd de groente in hapklaar formaat.
  • Gebruik evenveel knoflook als gember, in dit geval drie tenen knoflook en één 'duim' gember. Het is niet pittig, maar als je twijfelt voor je kinderen, kun je ietsje minder doen.
  • Meng de sojasauzen en oestersaus voor de roerbaksaus en voeg optioneel suiker toe.

Wokken

  • Breng in een wok of koekepan een plantaardige olie tot hoge temperatuur (hoog vuur).
  • Voeg de knoflook en gember toe en blijf roeren voor ongeveer 30 sec.
  • Voeg de groente toe en bak deze mooi goudbruin in de hete pan.
  • Voeg de roerbaksaus toe, deze kookt meteen in de hete pan.
  • Laat alles in de pan even koken en zet het vuur uit.
  • Voeg optioneel nog de sesamolie toe en dien op.
Keyword vegetarisch, Zuidoost-Azië, makkelijke maaltijd, roerbakken

Meer handige keukentips van thegreenlist.nl

Photo credits: thegreenlist.nl.

Share

Picture of David Sampimon

David Sampimon

David loves Asian cooking. He is married to Saskia, founder of thegreenlist.nl. Through her, he has been ignited to make greener choices in the kitchen. He has also been unsolicited and crowned our gadget expert and handyman. With all these extra tips, readers are very happy.
Picture of David Sampimon

David Sampimon

David loves Asian cooking. He is married to Saskia, founder of thegreenlist.nl. Through her, he has been ignited to make greener choices in the kitchen. He has also been unsolicited and crowned our gadget expert and handyman. With all these extra tips, readers are very happy.

related articles

GOT A COOL IDEA OR FANCY MORE GREENER INSPIRATION?

So you can thegreenlist.nl Follow or get in touch with us:

Sign up for the greener newsletter!

Get more sustainable inspiration, green tips and exclusive offers straight to your inbox

FOLLOW @THEGREENLIST.CO.UK

This article may contain affiliate links. This means that thegreenlist.nl receives a small commission if you buy something through this link, usually between 3% and 10%. A win-win situation: you get a direct link to beautiful sustainable products and with your purchase you support our research work - which we prefer to continue for a long time. We only link to proproducts and sites we are fans of or support.

Sign up for the greener newsletter!

Don't want to miss articles and news from thegreenlist.nl, get a behind-the-scenes peek and always stay up to date on green perks and giveaways? Then sign up for the monthly newsletter: