Of je nu graag veganistisch eet of gewoon op zoek bent naar een snelle en smaakvolle hap voor het gezin, deze Vegan Massaman curry met rode linzen gaat je niet teleurstellen. In een handomdraai op tafel en vol voedzame groenten (Sas had nog courgette en aubergine liggen, maar je kunt er van alles in kwijt). Ze doet het even voor!
Vegan Massaman curry, een kindvriendelijke curry
Currymaaltijden en kinderen gaan meestal niet goed samen. Of je moet het getroffen hebben met een goede eter, maar bij ons thuis is dat vaak wel een probleempje. De smaak is vaak te uitgesproken of te pittig voor kids. Jammer, want dan sta je weer twee maaltijden te koken. Want een goeie vegan curry op z’n tijd, daar maak je ons wel blij mee. Deze vegan Massaman curry is anders, want mild van smaak – met een vleugje kaneel zelfs – en hierdoor kidsproof!
De basis van deze kindvriendelijke curry is de Massaman currypasta. Oorspronkelijk afkomstig uit Thailand, heeft Massaman curry zijn wortels in de Perzische keuken en staat bekend om zijn rijke, kruidige smaak. De combinatie van specerijen zoals kardemom, kaneel en nootmuskaat geeft de curry zijn kenmerkende, verwarmende aroma. Het recept zelf is een fluitje van een cent. Met rode linzen als proteïnerijke basis, creëer je een vullende maaltijd zonder gedoe. De Massaman currypasta voegt de juiste hoeveelheid kruidigheid toe, terwijl kokosmelk voor een romige textuur zorgt. Geef de kinderen een taakje bij het voorbereiden, zoals groenten snijden of roeren in de pot, om ze actief bij het kookproces te betrekken.



Vegan Massaman curry, dankzij de linzen, aardappelen en de zachte currypasta een kidsproof maaltijd.
Wanneer doe je welke groente in je curry?
Vinden jouw kinderen courgette en aubergine maar ‘zo zo’. Je kunt ook prima broccoli, wortels, bloemkool, tomaat, spinazie, komkommer of paprika kiezen als dat beter in de smaak valt. Een tip hierbij is: harde groente zoals wortel voeg je vroeg toe aan je currygerecht (of kook je zelf vooraf al beetgaar). Zachtere groenten zoals tomaten, komkommer en aubergine voeg je pas in de laatste minuten toe.

Kidsproof recept: vegan Massaman curry met rode linzen
Kitchenware
- 1 grote hapjespan
- 1 snijplank met mes
- 1 saucepan(voor rijst bereiden eventueel)
Ingredients
- 500 gr gedroogde rode linzen
- 2 tin coconut milk (2×400 ml)
- 1 onion
- 2-4 cloves garlic
- 3 cm ginger
- 2-3 el massaman curry, bijvoorbeeld van Koh Thai
- 750 ml hot water
- 2 stock cubes
- 3-4 geschilde aardappels in stukjes (maak kleine stukjes, anders blijft de aardappel te hard)
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 4 limoenblaadjes (hebben wij standaard in de vriezer)
- (olijf)olie om in te bakken
- rice or flatbread as a side dish
- optional als topping: (plantaardige) yoghurt, koriander, munt, peper en/of sambal
Instructions
- Was, schil/pel en snijd alle groente en specerijen.
- Fruit de ui, knoflook en gember kort in een grote pan. Fruit de ui, knoflook en gember kort in een grote pan.
- Pour in the coconut milk.
- Doe de gedroogde linzen & massaman currypasta erbij.
- Add the hot water with bouillon cubes.
- Doe aardappels erbij en laat het 30 minuten pruttelen tot het een zachte brei is. Roer regelmatig, want linzen hebben de neiging om aan te koeken. Gebruik je meer harde groente (zoals peen0 doe deze er ook al meteen bij. Winterpeen kook ik vaak zelfs nog 20 minuten voor voordat ik het erbij doe.
- Voeg de zachte groente zoals aubergine en courgette pas toe op het laatst en laat dit maximaal 10 minuten meepruttelen.
- Serve with rice, flatbread and don't forget the yummy toppings! Enjoy!
Budget recipe
Deze vegan curry is ook nog eens een fijn budgetrecept. Voor een kilo (bio) linzen betaal je ongeveer 3 euro. Hiervan kun je meerdere lekkere maaltijden maken. Omdat je vrijwel elke groente in dit gerecht kwijt kunt, past dit perfect bij elke groentebox die je weer kunt scoren via Too Good To Go (about €2.99 per box). Count your winnings! Want to learn more about Too Good To Go and how to score the best boxes here? Then check out this article!
More food tips from thegreenlist.nl
- Ga ook eens aan de slag met een deze romige pompoen-kerrie quiche.
- Ook in het kader van makkelijk en snel: venkelschotel.
- Soms heb je gewoon zin in comfortfood: vegan patatje kapsalon met jackfruit.
Photo credits: thegreenlist.nl.