Uit eten in Valencia! De stad barst van de lekkere en goede restaurants. Daar zitten ook heel wat duurzame restaurants tussen, weten wij. Het is niet voor niets dat Valencia in 2024 is verkozen tot Green Capital. In dit artikel delen we een fijn lijstje met duurzame restaurants in Valencia, verzameld met hulp van locals. Dat wordt genieten!
Duurzame restauranttips in Valencia
In samenwerking met Visit Valencia
Valencia is niet alleen bekend om haar paella, maar ook om de vele restaurants die kiezen voor lokale en seizoensgebonden producten. De stad heeft zelfs een sterke positie in de We’re Smart Green Guide, een internationale gids die duurzame en plantaardige gastronomie erkent. In plaats van sterren werkt de gids met radijzen: hoe meer radijzen een restaurant krijgt (van 1 tot 5), hoe duurzamer en plantaardiger de gerechten zijn. Of je nu zin hebt in een verfijnd diner of juist in een ongedwongen avondje tapas, in Valencia kan het allemaal én duurzamer. Veel restaurants bieden vegetarische en vegan opties met ingrediënten van het seizoen en uit de regio.


Wauw wat een terras! Bij Contrapunto kun je dus heerlijk duurzaam en vegerarisch eten.
Duurzaam eten in Valencia: de hotspots
Waar in Valencia kun je groener genieten op culinair vlak? Dit is het lijstje samengesteld met hulp van locals!
- Fierro: een intiem restaurant met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Hier proef je creatieve gerechten die ook in de We’re Smart Green Guide worden aanbevolen.
- Lienzo: bekend om zijn vernieuwende keuken en gerechten met een duurzame twist. Vegetarische en vegan opties ontbreken hier zeker niet.
- Casa Montaña: een historische taverne waar je kunt genieten van lokale tapas en biologische wijnen.
- Simposio (3 radijzen): een verfijnde keuze voor liefhebbers van plantaardige gerechten, geïnspireerd door seizoensproducten.
- Ma Khin Café: Aziatische smaken met een duurzame inslag. Top: veel vegan en vegetarische gerechten op het menu.
- La Barraca de Toni Montoliu (2 radijzen): hier proef je authentieke Valenciaanse gerechten met producten direct van het land, inclusief vegetarische opties.


Aan tafel bij La Barraca de Toni Montoliu, authentiek Valenciaans eten. Lokaal, seizoensgebonden en vega is mogelijk! Wat een plaatje!
Nog meer duurzame restaurants in Valencia
- Horchatería Daniel: hier proef je traditionele horchata, een lokaal drankje, gemaakt van ecologische amandelen.
- La Salita: restaurant met Michelinster van Begoña Rodrigo met een seizoensgebonden menu dat volledig inzet op lokale producten.
- Canalla Bistro: streetfood met een duurzame twist van sterrenchef Ricard Camarena.
- Dos Estaciones: bekend om zijn seizoensgebonden menu’s en duurzame ingrediënten.
- Atenea Sky: een restaurant met uitzicht over de stad en een menukaart vol lokale en biologische producten.
- Contrapunto Les Arts: gelegen in de Ciutat de les Arts i les Ciències biedt dit restaurant verfijnde gerechten met een duurzame insteek en veel vegetarische opties.
Met dit restaurantlijstje helpen we je alvast lekker op weg, maar we hebben nóg meer groen-in-Valencia-tips voor je. Want waar ga je slapen? En wat ga je doen tussen al het lekkere tafelen en strandhangen door? Ook daarvoor hebben we volop ideeën, geheel in stijl van thegreenlist.nl.
Meer duurzame reistips in Europa
- Bekijk ook: een roadtrip naar Tossa de Mar.
- Bekijk ook: het leukste van Bilbao.
- Bekijk ook: Lissabon met een groen randje.
Photo credits: hoofdbeeld: Casa Montana (foto 1 & 3), La Barraca (foto 2), in artikel: palmboom: Miguel Rivera (Pexels), terras: Contrapunto Les Arts, paella: La Barraca de Toni Montoliu.