Zoeken
editorial assistant gezocht

Gezocht: editorial assistant uit omgeving Amsterdam

Thegreenlist.nl zoekt een enthousiaste editorial assistant. Ben je goed in taal, heb je smaak voor beeld en woon je in de buurt van Amsterdam (of nog beter: Ouderkerk aan de Amstel of Amstelveen)? Dan zijn we op zoek naar jou! Thegreenlist.nl is hét online lifestyle magazine en de grootste Instagram-community voor iedereen die groener wil leven. We groeien snel en daarom zijn we vanaf september op zoek naar een editorial assistant die op oproepbasis redactionele opdrachten wil uitvoeren.

Het profiel van de beoogde editorial assistant

Thegreenlist.nl zoekt een gezellige, spontane en leergierige editorial assistant die oprichter en hoofdredacteur Saskia kan ondersteunen bij van alles en nog wat. Omdat we soms ook samen gaan werken op locatie, zoeken we iemand uit de regio van Amsterdam.

Dit ga je doen:

 • Beeldredactie en zelf foto’s maken voor online artikelen.
 • (Hulp bij) het schrijven van artikelen.
 • Klaarzetten van artikelen in WordPress. Geen zorgen als je dit nog niet kunt, dit leren we je snel!
 • Designen in Canva.
 • Het ondertitelen van video’s (Nederlands).
 • Assisteren bij foto- en videoproducties en evenementen.
 • Hulp bij de webshop.
 • En nog veel meer…

Wat moet je in huis hebben:

We zoeken iemand die bezig is met een HBO- of WO-opleiding Communicatie of Journalistiek, iemand die net is begonnen aan zijn of haar freelance avontuur of iemand die het leuk en leerzaam vindt om redactionele opdrachten te doen. Wat nog meer? Vanzelfsprekend volg je het nieuws een beetje en weet je het één en ander over de duurzame uitdagingen en duurzame keuzes maken. Maar wat we minstens net zo belangrijk vinden: we zoeken een type dat écht een liefde heeft voor content maken en social media. Je bent goed in taal. Je kunt het kofschip dromen en je baalt als je betrapt wordt op een taalfout – hoewel je weet dat dit de besten ook weleens overkomt. Je hoeft niet zelf een ervaren contentcreator op Instagram te zijn, maar het platform heeft geen geheimen voor je. Je bent handig met de camerafuncties op je telefoon en je draait je hand niet om voor een pakkende foto of een korte video. Kun je monteren? Dat zou helemaal geweldig zijn, maar anders zijn de basics snel geleerd – download maar alvast InShot en CapCut op je telefoon ;). Verder ben je goed in het plannen en organiseren van je werk, je kunt zelfstandig werken, maar je bent ook niet bang om vragen te stellen als je er even niet helemaal uitkomt.

Wat kunnen we je bieden:

 • Flexibele opdrachten die je naast je studie/baan/andere opdrachten kunt doen.
 • Veel ruimte om zelfstandig aan de slag te gaan.
 • Diverse opdrachten die je in je eigen tijd kunt doen.
 • Gezellig en informeel samenwerken.
 • Regelmatig een fijne groene goodie om te proberen (en om greenlist-content van te maken als het een goeie tip blijkt).

Interesse?

Voldoe jij aan dit profiel en lijkt dit je wat? Of heb je een vraag naar aanleiding van deze oproep, bijvoorbeeld over de vergoeding? Stuur Saskia dan gerust een e-mail met een korte motivatie. (Niet reageren via Instagram DM of LinkedIn privéberichten.)

Lees meer over thegreenlist.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze oproep wordt niet op prijs gesteld. Photo credits: Angela de Vlaming.

Share

Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: