Search
Freelance tekstschrijvers gezocht

Gezocht: freelance tekstschrijvers met groen hart

Alles voor een groenere lifestyle! Kun jij je helemaal vinden in dit motto en ben je een ervaren tekstschrijver, dan zijn wij op zoek naar jou! Thegreenlist.nl is op zoek naar freelance tekstschrijvers. We zoeken allround types die hun hand niet omdraaien voor een onderzoekje of het delen van toffe duurzame tips. Daarnaast zouden we het leuk vinden om een (schrijvende) interieurexpert aan boord te hebben en ook over het onderwerp wonen, vergeten ambachten zoals repareren, fermenteren en moestuinieren en de meer technische (energie)onderwerpen zouden we graag meer schrijven.

ERVAREN TEKSTSCHRIJVERS GEZOCHT

Thegreenlist.nl is het groenere lifestyle magazine. Met de nadruk op groener, omdat we iedereen willen verleiden om met ons mee te doen. We willen laten zien dat duurzamer leven belangrijk én leuk is, dat je nog steeds evenveel avonturen kunt beleven en lekker kunt leven. We zijn wars van het belerende vingertje en de je-doet-het-niet-goed-genoeg mentaliteit. Nee hoor, wij snappen helemaal dat een weekendje Barcelona geweldig is, maar we zien het als een uitdaging om die vibe dichterbij huis te zoeken. Onze missie is om mensen dagelijks op ideeën te brengen voor een duurzamer leven. Dit doen we via de website, socials, (e)books, onze nieuwsbrief, de podcastserie ‘Die duurzame meiden’, voor mooie brands en sinds 2022 is oprichter Saskia regelmatig op tv te zien als duurzame lifestyle expert.

HOE ZIET EEN SAMENWERKING ERUIT?

Tips om te koken met leftovers, een onderzoekje naar avocado’s of een how-to om moeilijke vlekken te verwijderen uit je kleding: als redactielid van thegreenlist.nl denk je mee over interessante onderwerpen. Je draagt proactief ideeën aan of laat je graag inspireren door een goed idee. En in samenspraak ga je aan de slag met een onderwerp. De ene keer werk je aan een artikel uit eigen koker, de andere keer bijt je je vast in een onderwerp dat je krijgt aangereikt.

HET PROFIEL VAN EEN FREELANCE TEKSTSCHRIJVER

 • Je bent een tekstschrijver met basiskennis van duurzaamheid die breed inzetbaar is voor redactionele artikelen (en optioneel, als je het leuk vindt, ook voor branded reviews en events).
 • Je hebt een vlotte en positieve pen en gelooft ook dat je met tips, aanmoediging en enthousiasme meer bereikt dan met veroordelen.
 • Je kunt journalistiek denken en werken: factchecken, afstemmen, hoor- en wederhoor plegen: voor jou is het allemaal vanzelfsprekend.
 • Je denkt altijd vanuit de doelgroep bij het schrijven van een artikel.
 • Je begrijpt wat het verschil is tussen een persoonlijke blogpost en een redactioneel artikel. Wij zijn geen bloggers.
 • Je hebt ervaring met online schrijven en denkt al na over SEO bij het schrijven.
 • Je bent minimaal één keer per maand beschikbaar voor het produceren van een bijdrage.

HET PROFIEL VAN EEN DUURZAME SPECIALIST

Je bent geen tekstschrijver, maar je weet wel veel over onderwerpen zoals interieur, wonen, fermenteren, moestuinieren of energie. Je vindt het leuk om je tips & tricks te delen, maar je bent geen tekstschrijver. In dat geval kunnen we eventueel een co-creatie opzetten waarbij jouw aangeleverde input wordt verwerkt tot een fijn redactioneel verhaal met jouw naam eronder.

WAT KUNNEN WE JE BIEDEN

 • Leuke schrijfklussen over onderwerpen die jij belangrijk en leuk vindt én waar een vergoeding tegenover staat.
 • Een vaste vergoeding per geschreven artikel.
 • Optioneel: het reviewen van duurzame producten.
 • Optioneel: het bezoeken van duurzame PR-events (in ruil voor een verslag).
 • Geen hijgende deadlines, lekker schrijven in je eigen tijd.

Behoefte aan voorbeeldwerk? Maak kennis met de redactieleden! Op deze pagina kun je ook doorklikken en de artikelen bekijken om een idee te krijgen.

INTERESSE?

Voldoe jij aan dit profiel en lijkt dit je wat? Of heb je een vraag naar aanleiding van deze oproep, bijvoorbeeld over de vergoeding? Stuur Saskia dan gerust een e-mail met een korte motivatie + voorbeeld schrijfwerk van jouw hand. (Niet reageren via Instagram DM of LinkedIn privéberichten.)

Lees meer over thegreenlist.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze oproep wordt niet op prijs gesteld. Photo credits: Andrea Davis (Pexels).

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: