Freelance tekstschrijvers gezocht

Gezocht: freelance tekstschrijvers met groen hart

Alles voor een groenere lifestyle! Kun jij je helemaal vinden in dit motto en ben je een ervaren tekstschrijver, dan ben ik op zoek naar jou! Thegreenlist.nl is is op zoek naar freelance tekstschrijvers. Daarnaast ben ik op zoek naar duurzame experts op het gebied van duurzaam zwangerschap & opvoeden, DIY (knutselen & klussen) en koken & recepten.

Ervaren tekstschrijvers gezocht

Met thegreenlist.nl heb ik een missie: met nóg meer mooie en relevante artikelen zoveel mogelijk mensen inspireren om groene stapjes te zetten. Deze missie kan ik niet alleen volbrengen en daarom ben ik op zoek naar freelance tekstschrijvers die in opdracht artikelen willen schrijven voor thegreenlist.nl (er is een vaste vergoeding beschikbaar per artikel).

Hoe ziet een samenwerking eruit?

Wat is de CO2-impact van bloemen, welke duurzame apps mogen niet ontbreken op je telefoon of wat zijn de leukste duurzame verjaardagscadeaus? Als redactielid van thegreenlist.nl denk je mee over interessante onderwerpen. Je draagt proactief ideeën aan of laat je graag inspireren door een goed idee. En in samenspraak ga je aan de slag met een onderwerp. De ene keer werk je aan een artikel uit eigen koker, de andere keer bijt je je vast in een onderwerp dat je krijgt aangereikt.

Het profiel van een freelance tekstschrijver

 • Je bent een ervaren blogger / tekstschrijver met basiskennis van duurzaamheid die breed inzetbaar is voor redactionele artikelen (en optioneel, als je het leuk vindt ook voor reviews en events).
 • Je hebt een vlotte en positieve pen en gelooft ook dat je met tips, aanmoediging en enthousiasme meer bereikt dan met veroordelen.
 • Je kunt journalistiek denken en werken: factchecken, afstemmen, hoor- en wederhoor plegen: voor jou is het allemaal vanzelfsprekend.
 • Je denkt altijd vanuit de doelgroep bij het schrijven van een artikel.
 • Je begrijpt wat het verschil is tussen een persoonlijke blogpost en een redactioneel artikel. Ik ben écht op zoek naar schrijvers die het tweede genre beheersen. (Ik ben niet op zoek naar persoonlijke blogs.)
 • Je hebt ervaring met online schrijven en denkt al na over SEO bij het schrijven.
 • Je bent minimaal 1 keer per maand (liefst 2 keer per maand) beschikbaar voor het produceren van een bijdrage (tekst en beeld).

Het profiel van een duurzame specialist

Je bent geen tekstschrijver, maar je weet wel veel over onderwerpen als: duurzaam zwangerschap & opvoeden, DIY (knutselen en klussen), vega(n) koken & recepten. Je vindt het leuk om je tips & tricks te delen, maar je bent geen tekstschrijver van beroep. In dat geval kunnen we eventueel een co-creatie opzetten waarbij ik aangeleverde input verwerk tot een redactioneel verhaal met jouw naam eronder.

Wat ik je kan bieden

 • Leuke schrijfklussen over onderwerpen die jij belangrijk en leuk vindt én waar een vergoeding tegenover staat.
 • Optioneel: het reviewen van duurzame producten (die je mag houden).
 • Optioneel: het bezoeken van duurzame PR-events (in ruil voor een verslag).
 • Geen hijgende deadlines, lekker schrijven in je eigen tijd.

Behoefte aan voorbeeldwerk? Maak kennis met de redactieleden, op deze pagina kun je ook doorklikken naar hun artikelen om een idee te krijgen.

Interesse?

Voldoe jij aan dit profiel en lijkt dit je wat? Of heb je een vraag naar aanleiding van deze oproep, bijvoorbeeld over de vergoeding? Stuur mij dan gerust een e-mail. Bij interersse ontvang ik graag per mail een korte motivatie + voorbeeld schrijfwerk van jouw hand. (Niet reageren via Instagram DM).

Over thegreenlist.nl

Wat twee jaar terug begon als een persoonlijke zoektocht naar een duurzamere lifestyle, is uitgegroeid tot het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Op Instagram doe ik dagelijks verslag van mijn zoektocht naar een groener leven. Ik doe dit in volledige openheid, ook om te laten zien wat wel en niet mogelijk is. Met mijn positieve en open benadering hoop ik het juiste gesprek aan te gaan met mijn volgers.

Bekijk meer over thegreenlist.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze oproep wordt niet op prijs gesteld. Photo credits: Sam Lion (Pexels).

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: