Zoeken
Niks nieuws duurzaam boek

Niks nieuws: hét boek dat stimuleert om aan de slag te gaan met een duurzame lifestyle

Het is niks nieuws dat het niet goed gaat met onze planeet. We weten al jaren dat de aarde opwarmt en vervuilt, omdat we te veel kopen en consumeren. We nemen te veel en geven te weinig terug. En de oplossing? Dat is ook niks nieuws! We hebben alles al, we weten alles al. Alleen zijn we het een beetje verleerd of soms vergeten. Niks nieuws (maar toch zal het je verrassen) is hét lifestyle boek dat inspireert en motiveert om aan de slag te gaan met een duurzame lifestyle.

  • ‘Een geweldige leidraad voor een duurzamer bestaan. En nog leuk ook.’ Irene Moors.
  • ‘Dit boek helpt om met de grote dingen aan de slag te gaan. Top, want die zetten de meeste zoden aan de dijk.’ Babette Porcelijn, auteur van o.a. De verborgen impact.
  • ‘Niks Nieuws’ is tussen alle complexe data en zorgwekkende berichtgeving over ons klimaat een welkome afwisseling.’ Nick Schilder.

Een te gekke route naar een duurzamer leven

‘Bijna vier jaar geleden kwam ik tot de schokkende ontdekking dat als iedereen op de wereld zou leven zoals ik, we ruim vier aardes per jaar nodig hebben. Dat moest veranderen. Ik moest veranderen! En dus ben ik gaan onderzoeken hoe ik als gemiddelde consument duurzamer kan gaan leven. Ik heb dat vanaf het begin aangepakt als een journalistiek project’, aldus auteur en oprichter van thegreenlist.nl Saskia Sampimon-Versneij.

‘Alles wat ik leerde en tegenkwam ben ik tot de dag van vandaag gaan delen op mijn website thegreenlist.nl en met mijn gelijknamige Instagram-community. En nu dus in boekvorm. Ik hoop dat ik hiermee nog meer mensen kan bereiken en aan hen kan laten zien dat duurzamer leven hartstikke zinvol en leuk is en dat mínder je zoveel méér brengt. Deze lifestyle hoeft helemaal niet geitenwollensokkerig te zijn en je kunt nog steeds evenveel avonturen beleven en lekker leven.’

Aan de slag met jouw lifestyle

Saskia neemt je in haar boek mee in de duurzame zoektocht van zichzelf en haar gezin. Ze deelt wat ze over allerlei onderwerpen heeft geleerd, hoe dat veranderproces bij haar thuis verloopt en ze reikt verrassende tips aan. ‘Met een Instagram-community van 25.000 gelijkgestemden is er voor elk probleem wel een toffe oplossing bedacht. Samen weten we zoveel! En juist die originele ideeën krijgen ook een podium in het boek.’

Onderwerpen die aan bod komen: je kleding, je spullen, je kids, je digitale voetprint, je opruimstijl, je beautyroutine, je schoonmaakritueel, je dieet, je energie- en waterverbruik, je vakantiestijl, je vervoer, je geldzaken, onze natuur en nog veel meer.

Duurzaam lifestyle boek Niks nieuws, maar toch zal het je verrrassen

Over het boek

  • Een boek dat op een toegankelijke manier uitlegt wat er allemaal speelt in de wereld.
  • Een naslagwerk bomvol handige en originele tips om op een toffe manier aan de slag te gaan met een bewuster leven.
  • Prachtig vormgegeven, want duurzamer leven is geweldig en zeker geen huiswerk.
  • Inclusief QR-codes met nog veel meer tips en inspiratie!
  • Kortom, het is gelukt: een fijn boek over verduurzamen! Precies wat jij en de wereld nodig hebben.
  • 1% van de winst doneer ik aan de Waddenvereniging.

Verkooppunten Niks nieuws

Met het uitgeven van dit boek start thegreenlist.nl ook een eigen groenere uitgeverij. Niks nieuws is te koop in de webshop van thegreenlist.nl en bij meer dan 150 boekwinkels, duurzame winkels, conceptstores en (web)warenhuizen in het land. Winkelprijs: 34,95 euro.

Over de auteur

Saskia Sampimon-Versneij (1983) is duurzame lifestyle expert, journalist en contentmaker. Als oprichter van thegreenlist.nl probeert ze samen met haar redactie dagelijks inspiratie te bieden voor een duurzamere lifestyle. En dat slaat aan. Thegreenlist.nl is sinds de oprichting in 2020 uitgegroeid tot hét online magazine en de grootste Instagram-community voor mensen die duurzamer en bewuster willen leven. Het succes van haar online magazine en haar Instagram-community leidde tot optredens als duurzame lifestyle expert bij de tv-programma’s Koffietijd en Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven.


Specificaties

17 X 24 cm | integraal gebonden | 320 pagina’s | full color | in Nederland gedrukt met FSC-keurmerk | past door brievenbus.

Photo credits: Angela de Vlaming.

Share

Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: