Zoek
Milieuvriendelijkere zonnebrand

Tips voor milieuvriendelijkere zonnebrand

De zomer staat voor de deur, en dat betekent tijd om te genieten van de zon. Maar terwijl we ons verheugen op zonnige dagen, is het ook belangrijk om te denken aan de negatieve invloed van zonnebrand op het milieu. Gelukkig is er een groeiend aanbod van milieuvriendelijkere zonnebrand en die vind je onder één dak bij Holland & Barrett. In dit artikel delen we handige tips om bewust te kiezen voor duurzamere zonnebrand, zodat je niet alleen jezelf beschermt, maar ook de natuur.

Waarom milieuvriendelijkere zonnebrand?

In samenwerking met Holland & Barrett

Bij het kiezen van zonnebrand is het belangrijk om niet alleen te denken aan je eigen bescherming, maar ook aan de gezondheid van de oceanen en het leven daarin. Traditionele zonnebrand kan schadelijke chemicaliën bevatten die het onderwaterleven en koraalriffen aantasten. Daarnaast kunnen microplastics in zonnebrandcrèmes een negatieve impact hebben op het milieu. Gelukkig zijn er alternatieven die deze problemen helpen verminderen.

Tips voor duurzamere zonnebrand

Als je in het (online) schap staat, kan het soms overweldigend zijn. Op het gebied van zonbescherming is er zoveel keuze! Waar begin je? In de eerste plaats bij een goede winkel zoals Holland & Barrett die al de voorselectie voor je heeft gedaan – scheelt een hoop etiketten lezen niewaar? En hoewel het ingewikkeld lijkt, kun je toch vrij snel zien met wat voor product je te maken hebt en of de zonnebrand voldoet aan jouw milieuwensen.

  • Kies voor zonnebrand met minerale filters: bij het kiezen van zonnebrand, let op de gebruikte filters. Minerale filters, zoals zinkoxide en titaniumdioxide, bieden effectieve bescherming zonder schadelijke chemicaliën. Deze filters zijn veiliger voor het milieu en je huid. Ontdek welke zonnebrand met minerale filters Holland & Barrett te koop heeft. Extra fijn: ze hebben ook minerale zonnebrand voor het gezicht.
  • Vermijd nano-deeltjes: sommige zonnebrandcrèmes bevatten nano-deeltjes om het witte laagje van minerale filters te verminderen. Hoewel deze deeltjes momenteel als veilig worden beschouwd, is er nog discussie over hun langetermijneffecten. Kies daarom voor minerale zonnebrand zonder nano-deeltjes om het milieu te sparen.
  • Controleer op microplastics: gebruik de app Beat the Microbead om te controleren of jouw zonnebrand microplastics bevat. Microplastics vormen een grote bedreiging voor de natuur en het zeeleven. Door microplasticvrije zonnebrand te kiezen, draag je bij aan het verminderen van plasticvervuiling in de oceanen. En je raadt het al: bij Holland & Barrett vind je uiteraard ook allerlei zonnebrand zonder microplastics.
  • Vegan en cruelty-free opties: let bij het kiezen van zonnebrand ook op vegan en cruelty-free keurmerken. Bij zonnebrand met het vegan keurmerk weet je zeker dat er geen dierlijke producten worden gebruikt en dat het product niet op dieren is getest. Dit is niet alleen beter voor dieren, maar vaak ook beter voor het milieu. Holland & Barrett biedt een breed scala aan vegan en cruelty-free zonnebrand. Nice! Dat smeert toch een stuk lekkerder!

Zonnebrand smeer je niet zuinig!

Normaal gesproken adviseren we bij thegreenlist.nl altijd om zuinig om te gaan met je verzorgingsproducten. Bij zonnebrand zit dat anders. Het is belangrijk om zonnebrand royaal en regelmatig te smeren. Probeer zonnebrand al twintig minuten voor blootstelling aan de zon aan te brengen om maximale bescherming te garanderen. Door bewust te smeren, zorg je ervoor dat je huid optimaal beschermd is en dat er minder zonnebrand in de natuur belandt.

Voor kinderen heb je speciale zonnebrandproducten met een hogere factor. Daarnaast is het een tip om kinderen een UV-shirtje aan te doen om ze te beschermen tegen de zon, met name tussen 12:00 en 15:00 uur in de middag.

Conclusie: kies milieuvriendelijkere zonnebrand en bescherm je huid én de natuur

Door bewust te kiezen voor duurzamere zonnebrand, maak je een positieve impact op het milieu zonder in te boeten op bescherming. Holland & Barrett biedt een breed assortiment aan milieuvriendelijkere zonnebrandproducten die rekening houden met zowel jouw gezondheid als die van de natuur. Geniet van de zon, maar doe het verantwoord! Heb je nog tips of ervaringen met duurzamere zonnebrand? Deel ze met ons en inspireer anderen om ook bewuste keuzes te maken!

Meer duurzame tips van thegreenlist.nl

Photo credits: hoofdbeeld: RF._.studio (Pexels), meisjes in zee: Julia Kuzenkov (Pexels), kindje op strand: Kindel Media (Pexels).

Share

Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: