Vintage designer kleding shoppen

De beste webshops voor tweedehands design spullen

Een tas van Chanel, pumps van Louboutin, een marmeren salontafel van een top designer. Annemarie is gek op designer spullen. Deze koopt ze het liefst tweedehands. Maar hoe vind je die? De stylist en hoofdredacteur van enfait.nl deelt haar online adresjes voor tweedehands design spullen.

TWEEDEHANDS DESIGN SPULLEN; GOED VOOR DE AARDE ÉN JE PORTEMONNEE

Voor Annemarie is tweedehands shoppen meer dan een hobby. Tweedehands kopen en het upcyclen van spullen is haar manier om bij te dragen aan een duurzame wereld. En dat ze er geld mee bespaart en soms zelfs een zakcentje ermee verdient is alleen maar mooi meegenomen. “De kledingindustrie is de meest vervuilende industrie ter wereld, daarom investeer ik graag in tijdloze kledingstukken. Ik koop liever één mooi, maar kostbaar ding dan dat ik mijn kast heb volliggen met betekenisloze items.”

NEUS VOOR TWEEDEHANDS DESIGN: HOBBY DIE GELD OPLEVERT

Een oog voor tweedehands design heeft Annemarie ook op het gebied van meubels. “Het meest trots ben ik op onze marmeren salontafel en mijn vintage vazen (zie foto’s). Deze heb ik dus voor een prikkie op Marktplaats gescoord. Ik weet zeker dat ik deze tafel een leven lang bij me houdt. Maar ook tweedehands designer kleding en spullen waarop ik ben uitgekeken doe ik niet zomaar weg. Deze behouden vaak hun waarde (en in sommige gevallen worden ze zelfs meer waard). Deze spullen verkoop ik dan dus en zo blijft de cirkel rond.

BLACK BOOK VAN EEN DESIGNKENNER

Annemarie heeft het geluk dat ze in Het Gooi woont waar tal van mooie tweedehands boetieks en vintage shops te vinden zijn. Maar de meeste tweedehands designer spullen vindt ze online. Dit zijn haar favoriete adresjes:

BESTE VINTAGE WEBSHOPS

Met een kop thee en een deken op de bank op zoek naar de mooiste designerkleding. Annemarie doet niets liever. “Voor designer items ben ik uren zoet op websites.” Dit zijn haar favorietjes:

  • VESTIAIRE COLLECTIVE: ‘een super nette online zaak. Wanneer je iets bestelt, krijg je een keurig pakketje thuis gestuurd. Echt een cadeautje! De prijzen variëren enorm, afhankelijk van het merk en de staat van het item’.
  • REBELLE: ‘de iets voordeligere online designer vintage. Hier vind je nog weleens parels voor een fijn prijsje’.
  • THE REALREAL: ‘heeft ook twee winkels, een in NY en een in LA. Hier werken de beste experts die designer spullen op echtheid controleren. Je betaalt nog wel tax bovenop de verkoopprijs en ik vind dat best forse bedragen bovenop een leuk koopje. Goedkoop is deze online winkel daarom niet’! 
  • VIDEDRESSING: ‘Franse webshop en is een bezoek waard voor de klassiekers!’

BESTE VINTAGE WINKELS IN AMSTERDAM & HET GOOI

Nu we Annemarie toch spreken: als designerkenner shopt ze ook graag in fysieke winkels in Het Gooi en in Amsterdam. De adresjes die we volgens haar absoluut niet mogen overslaan als je in de buurt van Amsterdam en Het Gooi bent:

  • NO27 VINTAGE BOUTIQUE in Naarden Vesting: “Hier scoorde een vriendin laatst een prachtig paar klassieke Chanel pumps.”
  • KRINGLOOPCENTRUM EEMNES: “Hier stonden laatst een paar gloednieuwe Louboutin hakken voor een geweldig zacht prijsje. Do I need to say more….”
  • RUILHOEK AMSTERDAM: “Hoewel ik nu in het Gooi woon, rijd ik nog regelmatig terug naar Amsterdam voor deze winkel. Hier breng ik mijn eigen kleding in en meestal gaat er nog meer mee naar huis. De teddyjas op de foto komt er ook vandaan.”

OOK GEK OP VINTAGE DESIGN?

Ben je ook gek op tweedehands design spullen en wil je jouw tips delen met lezers van thegreenlist.nl? Stuur mij dan een berichtje!

MEER DUURZAME KLEDINGTIPS VAN THEGREENLIST.NL?

Annemarie van Enfait over vintage designer kleding shoppen

Over Annemarie

Annemarie Hartsuiker is hoofdredacteur van enfait.nl en stylist.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: