Zoeken
Tweedehands kleding kringloopwinkel shoptips

Tweedehands kleding: zo vind je de mooiste outfits in de kringloopwinkel

De mooiste tweedehands kleding voor weinig geld vind je in de kringloopwinkel. Het is even flink zoeken tussen alle stapels en rekken met kleding, maar het is de moeite waard. Samen met de rommelmarkt is de kringloopwinkel dé plek om tweedehands kledingschatten te vinden voor een zacht prijsje. Maar hoe vind je die? We helpen je op weg met deze kringloop shoptips!

Tweedehands kleding shoppen in de kringloopwinkel

Wie beweert dat er in een kringloopwinkel geen goede tweedehands kleding te koop is, mag zich nog even achter zijn oren gaan krabben. Met bijna 1.160 kringloopwinkels in Nederland kun je toch haast niet zeggen dat er ‘niks’ is. En het leuke is: steeds meer mensen weten de kringloop te vinden voor het inbrengen van spullen. Dus als je goed zoekt, kun je echt nog prachtige tweedehands kledingstukken vinden voor een veel lagere prijs dan op Vinted, Marktplaats of in een boetiek. Het enige is: je moet er wat meer de tijd voor nemen en er een neus voor ontwikkelen. Maak jij tijd vrij? Dan helpen wij je bij het trainen van die speurneus. Met deze kringloop shoptips haal jij het maximale halen uit het shopuurtje!

1. Tweedehands kleding in de kringloop: de eerste selectie doe je op kleur!

Ervaar je keuzestress en weet je niet waar je moet beginnen met shoppen? Dat snap ik, er is ook zoveel keuze. Dat is niet ingewikkeld, maar juist een kans! Mijn eerste kringloop shoptip is: doe de eerste selectie op kleur. Van welke kleuren word jij blij? Ga eerst op zoek naar kledingstukken in die kleuren. In sommige kringloopwinkels hangen dingen op kleur, dat is ook makkelijk. Weet je niet zo goed wat jouw kleur is, bekijk dan aankomende weken even welke bovenkleding je graag draagt en wat de kleur hiervan is. Ontdek je een palet of een patroon? Mooi zo! Weten welke kleuren je goed staan, is belangrijke informatie voor een tweedehands shopper, helemaal in de kringloopwinkel met zoveel keuze.

2. Vergeet kledingmaten in de kringloopwinkel

Kledingmaten zijn de afgelopen decennia nogal veranderd: een broek in maat 38 nu zit vaak anders dan een broek in maat 38 van twintig jaar geleden. En kleding uit Zuid-Europa, zoals Italië en Spanje valt ook vaak kleiner. Zie je iets moois hangen in de kringloopwinkel, maar vertelt het labeltje je dat het niet je maat is? Ga het tweedehands kledingstuk toch passen! De genoemde maat zou zomaar eens helemaal niet kunnen kloppen en dat zou boffen zijn voor jou.

Tweedehands kleding shoppen in kringloopwinkel De Boem in Amstelveen.

3. Tweedehands kleding: materialen!

Materialen zijn zó belangrijk bij het kopen van kleding, (juist) ook tweedehands kleding. Is iets gemaakt van een stof die jij niet fijn vindt, dan draag je het een stuk minder. Gevalletje miskoop, hoe leuk het kledingstuk ook is. Eerlijk, hoe vaak is het je al voorgekomen dat je een kledingstuk niet droeg omdat de stof te stug, te zweterig, te doorschijnend of te kreukgevoelig was? Ik durf te wedden dat dit meer dan eens is gebeurd. Ik weet er zelf helaas ook alles van… Kijk dus altijd in het labeltje. Niet voor de maat weten we inmiddels, maar wel voor het materiaal. Wil je meer weten over materialen? Bekijk dan dit artikel even.

4. Kringloop shoppen: werk met lijstjes

Wees gewaarschuwd: het grote aanbod tweedehands kleding in de kringloop gecombineerd met de lage prijzen kunnen een hebberd van je maken. Voor je het weet, kom je met meer kleding thuis dan de bedoeling was. Wordt die kast weer te vol en kun je al die leuke dingen niet meer vinden. Bah. De oplossing: maak een lijstje op je telefoon met missing kledingitems. Elke keer als je gaat winkelen, dan pak je dit lijstje erbij en spreek je met jezelf af dat je niet meer mag kopen dan op het lijstje staat. Nog een valkuil: per se iets willen kopen wat op het lijstje staat. Niet doen, kom liever een andere keer terug. Een twijfelgeval in de winkel betekent dat je een potentiële miskoop in je handen hebt.

5. Ook niet doen: tweedehands kleding kopen zonder passen

In de meeste kringloopwinkels kun je kleding heel relaxed passen. Er zijn goede pashokjes en als je niet op zaterdag komt, dan is het eigenlijk nooit echt druk. Dus ga die tweedehands parels even passen. Alleen dan kom je erachter of het jóúw parel is.

6. Vind de beste kringloopwinkel

Met bijna twaalfhonderd kringloopwinkels in ons land weet je ook dat niet elke kringloopwinkel even leuke kleding zal verkopen. Probeer uit te zoeken welke kringloopwinkels in jouw regio goede inbreng van kleding hebben. Vaak zijn het de grotere kringloopwinkels en kringloopwarenhuizen en de winkels in ‘betere’ buurten. Kom je er niet helemaal uit: check Google reviews van de kringloopwinkels in jouw buurt en lees wat andere bezoekers over de winkels zeggen. Succes met je shopuurtje. Die neus heb je aardig ontwikkeld nu, dus het gaat vast een succes worden! En superleuk als je jouw creaties wilt delen op Instagram. Tag dan @thegreenlist.nl. We zijn benieuwd!

Meer duurzame mode tips van thegreenlist.nl

Photo credits: thegreenlist.nl.

Share

Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: