Zoek
Tof Diemen tweedehandswinkel

TOF Diemen: ken jij deze tweedehandswinkel al?

Ga je mee naar Diemen? Want daar zit al sinds 2014 een fantastische tweedehandswinkel TOF Diemen. Door hun staat van dienst, hebben ze altijd toffe inbreng, mooie tweedehands merkkleding dus. Kom je niet uit de buurt? Geen zorgen, want de ondernemende dames Sharon en Loyce verkopen ook via Instagram en Facebook waar ze regelmatig de beste parels uit hun collectie showen.

TOF Diemen: een tweedehandswinkel waar iedereen graag komt

Door mijn Instagram-community weet ik dat sommige vrouwen tweedehands winkelen lastig vinden. Ze willen kleding voelen en passen waardoor die handige apps voor hen al afvallen. En kringloopwinkels zien ze al helemaal niet zitten: te onoverzichtelijk en te weinig persoonlijk advies. En dus grijpen ze liever naar nieuwe kleding en vaak is de keuze dan al snel fast fashion. En daar balen ze dan ook weer van omdat ze wel duurzamer willen kiezen. Precies voor dit type shopper en voor iedereen die van tweedehands parels scoren houdt, is een tweedehands boetiek ideaal.

Eén van mijn favoriete winkels is TOF Diemen omdat ze een mooie ruime en lichte winkel hebben, met prachtige inbreng, gigantische spiegels en een dosis energie om jou te helpen. Midden in de winkel staat een gezellige eettafel waar iedereen kan aanschuiven voor een kop koffie (ook ideaal voor de mannen). Wat wil je nog meer? Nou, dat de dames een kleuren- en stylingcursus hebben gedaan zodat ze je nog beter kunnen helpen? Ook die cursus hebben ze allang bij Danie Bles gevolgd.

TOF Diemen, een plaatje van een tweedehands boetiek.

Tweedehands winkelen met een goed gevoel

‘Onze missie is dat we een winkel zijn waar drie generaties vrouwen goed kunnen shoppen, zowel tieners als hun moeders als hun grootmoeders. Met die blik cureren wij alle kleding die we binnenkrijgen, want lang niet alles haalt de winkel’, aldus Sharon. ‘We willen echt een winkel zijn voor de moderne vrouw. Je zal bij ons daarom niet snel veel vintage zien, maar wel de mooie hedendaagse merken en een selectie designer kleding. Daarvoor hebben we een aparte sectie achter in de winkel. We willen echt een winkel zijn voor iedereen en laten zien dat er al zoveel moois op de wereld is. Je hoeft niet alles nieuw te kopen. Bovendien scheelt tweedehands je ook veel geld, want bij ons betaal je gemiddeld 30% van de nieuwprijs voor iets leuks’, vult Loyce aan.

Het valt de dames ook op hoe erg de kwaliteit van kleding achteruit is gehold. Loyce: ‘We moeten echt meer fast fashion weigeren dan een aantal jaar geleden, simpelweg om de reden dat de kwaliteit te slecht is. Het valt me vooral op bij spijkerbroeken en bij sommige polyester kleding. De kwaliteit is echt niet meer wat het ooit geweest is.’

Een goed idee voor onverkochte kleding

Natuurlijk komt het voor dat niet alle kleding wordt verkocht en soms worden er kledingstukken ingebracht die niet goed genoeg zijn voor de winkel, maar die de inbrenger ook niet mee terug wil nemen. Dat doneren de dames aan de Voedselbank, want daar zijn mensen ontzettend geholpen met goede kleding en zo hoeft er niks verloren te gaan.

Kom ook (online) shoppen bij TOF Diemen

Kom je uit de buurt van Diemen? Dan is het absoluut een tip om een keer te komen buurten bij de dames. Het is ook leuk om te combineren met een bezoekje aan het Diemerbos en een speciaalbiertje bij House of Bird. En in Diemen zit ook een hele goede kringloopwinkel. Als je er toch bent… Dus ga je mee naar Diemen?

  • Kom je helemaal niet uit de buurt? Volg Tof Diemen dan op Instagram, want bijna dagelijks showen ze hun beste parels.
  • TOF Diemen is open van woensdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:30 uur (zaterdag tot 17:00 uur) om te shoppen en om in te brengen. Adres: Muiderstraatweg 3, 1111 PS Diemen.

Tweedehands kleding kopen met korting bij TOF Diemen

Pak 10% kassakorting als je gaat shoppen bij TOF Diemen! Vertel aan de kassa dat je komt via thegreenlis.nl en je krijgt een extra korting op je kledingaankopen.

Meer duurzame tips van thegreenlist.nl

Photo credits: thegreenlist.nl.

Share

Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: