Zoeken
Oude spijkerbroek? Maak er een kek tasje van!

Oude spijkerbroek? Maak er een kek tasje van!

Hier droomt elke duurzame fashionlover van: een uniek tasje handgemaakt van reststoffen. Niemand op de wereld loopt er hetzelfde bij zoals jij. En guess what? Het tasje is nog gratis ook, want je maakt ‘m zelf van een oude spijkerbroek. En nee, je hoeft geen naaicursus gevolgd te hebben. Sterker nog, je hebt niet eens een naaimachine nodig!

DIY: zo maak je een uniek jeanstasje van een oude spijkerbroek

Wie heeft er nou geen oude spijkerbroek in de kast liggen? Zonde! Die spijkerbroek verdient een tweede leven, als spijkerbroek of als een ander leuk item. Het telen van katoen en het maken van een spijkerbroek is ontzettend belastend voor de planeet. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vaak erbarmelijke omstandigheden waaronder die ‘leuke’ jeans wordt gemaakt. Buiten kijf staat dat het sowieso het beste is om je jeans zo lang mogelijk te dragen. Hoe ouder hoe meer comfortabel toch? Maar er komt een dag dat die jeans echt niet meer kan en dat-ie ook niet meer doorgegeven kan worden. Maar ook dan nog hoef je hem echt niet weg te gooien. Maak er bijvoorbeeld een korte broek van. En van de pijpen die overblijven, maak je een superhandig tasje! Niet handig met naaien? Dat geeft niks, dit tasje maak je met behulp van een lijmpistool!

Stap 1 en stap 2 van de instructies zie je op de eerste foto, stap 3 op de de tweede foto en stap 6 op de laatste twee foto’s.

DIY tasje van een oude spijkerbroek.
Afdrukken
No ratings yet

Oude spijkerboek? Maak er een kek tasje van!

Check dit zero waste tasje dan?! Deze is gemaakt van de left-overs van een oude spijkerbroek. En het leuke eraan is: iedereen kan het maken én je hebt helemaal geen naaimachine nodig!
Voorbereiden10 minuten
Maken20 minuten
Totale tijd30 minuten
Trefwoord: diy, jeans, reststoffen, tasje, spijkerbroek

Gereedschap

 • oude jeans
 • lijm(pistool)
 • tornmesje
 • schaar
 • dik koord
 • versiersels zoals opstrijkemblemen, kanten kleedjes en knopen

Instructies

 • Knip de broekspijp recht af op ongeveer 30 cm vanaf de zoom.
 • Keer de broekspijp binnenstebuiten en vouw de pijp zo dat de (genaaide) zijnaden in het midden op elkaar liggen.
 • Lijm nu de pijp dicht op de goede kant van de stof met het lijmpistool (wees niet te zuinig met de lijm, maar zorg wel dat je een rechte streep maakt). Druk de gelijmde kanten goed stevig aan.
 • Je kunt de pijp nu weer naar de goede kant keren, de onderkant is nu netjes dicht.
 • Beslis hoe groot je de flap wilt hebben en maak daar een goede vouw.
 • Haal met een tornmesje 2 broeklussen los van de broek. Je kunt eventueel ook een stukje band of lint gebruiken. Knip af op 7 cm en lijm beide uiteinden een cm naar binnen zodat je geen rafelrandjes hebt.
 • Lijm de lusjes vast ter hoogte van de vouw. Lijm aan de voorkant en de achterkant. Zorg dat je lusje zo groot is dat je koord er doorheen kan.
 • Rijg je koord door de lusjes en leg een dubbele knoop aan het uiteinde van het koord.
 • Versier je tasje met kant, band, knopen, etiketten, etc.
 • Klaar om op stap te gaan!!!

Stap 7 (links) en stap 9 (rechts). Ben je op zoek naar toffe strijk applicaties? Die kun je online naar hartenlust vinden!

Ga aan de slag met een no buy kledingstijl

Op zoek naar meer toffe upcycle ideeën, fashion hacks en tips om het beste uit jouw kledingkast te halen? We helpen je op weg met de No Buy Fashiongids. Meer dan honderd pagina’s met toffe ideeën hoe je er leuk uit kunt zien zonder ook maar iets te kopen. Niks. Noppes. Nada. Ook niet tweedehands! Voor 9,50 euro heb je ‘m rechtstreeks in je inbox en zo dus op je tablet of mobiele telefoon!

Doe je ook mee met deze leuke community? Lees deze gids ook en ontdek héél veel originele ideeën. Want zoveel toffe kleding is er al! Bestel de No Buy Fashiongids in onze webshop!

No Buy Fashiongids

Extra tips voor het maken van je tasje

 • Gebruik een broek met een rechte pijp en met niet al te veel stretch.
 • Speur in de kringloopwinkel naar leuke embleempjes, etiketten en andere leuke dingen om je tasje mee op te leuken.
 • Met een lusje en een knoop kun je ook een sluiting maken op je tasje.

Meer creatieve tips van thegreenlist.nl

Photo credtis: Melanie de Oliveira.

Share

Picture of Melanie de Oliveira

Melanie de Oliveira

Melanie bedenkt originele dingen die je met afval kunt doen. Ze struint ook graag kringloopwinkels af op zoek naar spullen die ze kan upcyclen. Haar leukste DIY-projecten deelt ze met ons.
Picture of Melanie de Oliveira

Melanie de Oliveira

Melanie bedenkt originele dingen die je met afval kunt doen. Ze struint ook graag kringloopwinkels af op zoek naar spullen die ze kan upcyclen. Haar leukste DIY-projecten deelt ze met ons.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: