Search
ReBloom duurzame tandpasta

ReBloom: duurzame tandpasta uit Nederland

Wist je dat er in veel tandpasta onnodige ingrediënten zitten waaronder dus microplastics? Ja, die krijg je binnen of komen via het putje in de natuur terecht. En wat dacht je van de tubehaat om dat laatste beetje tandpasta eruit te persen, want weggooien is zonde. Dat kan vanaf nu verleden tijd zijn, want wij hebben een hele fijne duurzame tandpasta ontdekt die alle duurzame boxjes aantikt en waar je tandarts ook blij van wordt, want die fluoride is echt belangrijk! Onze ervaring met ReBloom Care!

Duurzame tandpasta?

Als je duurzamer probeert te leven, ga je op een gegeven moment overal vraagtekens bij zetten. Dus ook die tandpasta komt vast en zeker een keer voorbij als je nietsvermoedend op de auto-pilot staat te poetsen. Wat zit er eigenlijk in zo’n tube? Don’t ask. Daar word je niet heel blij van. Maar ‘zomaar’ overstappen naar een duurzamer alternatief doe je ook niet zomaar, want je wilt wél goede mondverzorging mét fluoride. Dat is belangrijk, de tandarts heeft gelijk! En toch zijn er steeds meer duurzamere opties voor je mondverzorging. Fijn! Eerst kwamen de houten tandenstokers, toen de  bamboe tandenborstels, gevolgd door de tandpastatabletjes en nu is daar dus ReBloom!

Rebloom Care: duurzame tandpasta uit een flesje met navulverpakking!

ReBloom is mondverzorging uit Nederland, made in Holland dus. Oprichter Jeanette Smiemans was het zat dat zij – en haar kinderen – via tandpasta onnodige stofjes binnengekregen. En ook die microplastics die in sommige tandpasta zitten onder andere voor de schurende werking, stelden haar niet echt gerust. Omdat Jeanette een achtergrond heeft in het ontwikkelen van producten met een lekkere smaakbeleving, kon ze het ook niet echt vinden bij de tandpastatabletjes. En dus besloot ze het zelf te gaan ontwikkelen met een scheikundige. Hij zorgt ervoor dat de tandpasta van ReBloom voldoet aan alle eisen die tandartsen stellen, Jeanette heeft zich gebogen over een fijne smaakbeleving en mondgevoel. En daar is ze goed in geslaagd, want bij thegreenlist.nl hebben we het mogen testen. Er is een variant voor volwassenen en een variant voor kinderen tussen de vijf en twaalf jaar.

Mijn ervaring met ReBloom tandpasta.

  • Duurzame tandpasta op basis van natuurlijke ingrediënten: 99,2% natuurlijke ingrediënten. Waarom geen 100%? Nou, dat is lastig met tandpasta door de fluoride die er ook in moet zitten om je tanden gezond en sterk te houden.
  • ReBloom is vegan en dierproefvrij.
  • De variant voor volwassenen bevat 1.450 ppm fluoride en de variant voor kinderen bevat 1.350 ppm fluoride wat in lijn is met het advies van o.a. het RIVM.
  • Zonder microplastics.
  • Mooi pompje dat makkelijk is in gebruik, nooit meer tubehaat.
  • Top: je kunt het heel makkelijk navullen met de navulverpakkingen. Ondanks dat het misschien niet zo lijkt, bespaar je met grootverpakkingen een hoop afval.
  • De inhoud van één flesje staat gelijk aan twee tubes. Eén navulzak staat gelijk aan vier tubes.
  • Je kunt de tandpasta en de navulverpakkingen los kopen, of je kunt een lidmaatschap afsluiten wat voordeliger is. Met een lidmaatschap op ReBloom krijg je elke zestien weken tandpasta thuisgestuurd en betaal je gemiddeld 3,79 euro per maand. Koop je het liever los, dan ben je ongeveer 4 per maand kwijt.
  • Ontwikkeld in Nederland!

Wil je meer weten? Bekijk de webshop of lees meer over het lidmaatschap.

Meer ‘duurzamer met je tanden’ tips

Photo credits: thegreenlist.nl.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: