We hebben weer een heerlijk hapje voor je! Deze portobello gevuld met geitenkaas en honing zijn een echte aanrader voor op de vegetarische borrelplank. Makkelijk te maken en zalig! Staat superfeestelijk bij deze bruschetta met Parmezaancrème die we je eerder al tipten. Serveer ze warm uit de oven en zie hoe ze in no-time van de plank verdwijnen. Waar staan de glazen? Aan tafel!
Portobello, de perfecte vleesvervanger
De portobello is de volwassen versie van de kastanjechampignon en herken je meteen aan zijn grote, open hoed. Door die grootte en stevige structuur is hij perfect om te vullen. De smaak is mild en nootachtig en neemt makkelijk andere smaken op – ideaal voor dit recept met geitenkaas en honing! Portobello’s worden vaak gebruikt als vleesvervanger, bijvoorbeeld als burger of in stoofgerechten, maar op de borrelplank doen ze het ook fantastisch. Even de oven in en je hebt een stevig hapje dat waanzinnig mooi staat op je vegetarische borrelplank. En het beste? Het lijkt alsof je er enorm je best op hebt gedaan, heb je natuurlijk ook, maar het is supersimpel om te maken. Maar dat hoeft niemand te weten.

Portobello gevuld met geitenkaas en honing staat toch heel feestelijk tijdens de borrel of als antipasti-voorgerecht?

Portobello gevuld met geitenkaas en honing
Keukengerei
- snijplank en mes
- grilloven
- ovenschaal
Ingrediënten
- 8 portobello-champignons
- stukje zachte geitenkaas
- 2 handjes gepelde pistachenootjes
- honing
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de grill voor op 200°C. Maak de portobello’s schoon met keukenpapier en verwijder het harde steeltje aan de binnenkant.
- Leg de portobello’s met de bolle kant naar boven in een ovenschaal en bestrijk ze met de helft van de olijfolie. Gril ze circa 6 minuten onder de ovengrill.
- Keer de portobello’s om en vul ze met een flinke lepel geitenkaas. Besprenkel met nog een beetje olijfolie.
- Schuif de ovenschaal ongeveer 10 cm onder de grill en gril de portobello’s in circa 5 minuten goudbruin.
- Hak of crunch de pistachenootjes grof.
- Haal de portobello’s uit de oven, drizzle er een beetje honing over en bestrooi met de gecrunchte pistachenoten. Tip: Serveer ze direct, warm uit de oven, voor de ultieme smaakbeleving!
Meer feestelijke recepten
- Bekijk ook: vegan pannenkoeken.
- Bekijk ook: feestelijke vegan trifle.
- Bekijk ook: deze vegan Italiaanse borrelplank waarbij deze bruschetta ook niet misstaat.
- Bekijk ook: zuurdesembrood kun je ook heel goed zelf maken. Bekijk het stappenplan.
Bronnen: veggipedia.nl. Photo credits: thegreenlist.nl.