Portobello gevuld met geitenkaas en honing.

Antipasti: portobello gevuld met geitenkaas en honing

We hebben weer een heerlijk hapje voor je! Deze portobello gevuld met geitenkaas en honing zijn een echte aanrader voor op de vegetarische borrelplank. Makkelijk te maken en zalig! Staat superfeestelijk bij deze bruschetta met Parmezaancrème die we je eerder al tipten. Serveer ze warm uit de oven en zie hoe ze in no-time van de plank verdwijnen. Waar staan de glazen? Aan tafel!

Portobello, de perfecte vleesvervanger

De portobello is de volwassen versie van de kastanjechampignon en herken je meteen aan zijn grote, open hoed. Door die grootte en stevige structuur is hij perfect om te vullen. De smaak is mild en nootachtig en neemt makkelijk andere smaken op – ideaal voor dit recept met geitenkaas en honing! Portobello’s worden vaak gebruikt als vleesvervanger, bijvoorbeeld als burger of in stoofgerechten, maar op de borrelplank doen ze het ook fantastisch. Even de oven in en je hebt een stevig hapje dat waanzinnig mooi staat op je vegetarische borrelplank. En het beste? Het lijkt alsof je er enorm je best op hebt gedaan, heb je natuurlijk ook, maar het is supersimpel om te maken. Maar dat hoeft niemand te weten.

Portobello gevuld met geitenkaas en honing.

Portobello gevuld met geitenkaas en honing staat toch heel feestelijk tijdens de borrel of als antipasti-voorgerecht?

Portobello gevuld met geitenkaas en honing.

Portobello gevuld met geitenkaas en honing

Je wilt iets lekkers voor de borrel. Niet te standaard, maar ook geen uren in de keuken staan. Voilà! Deze portobello’s gevuld met geitenkaas en honing zijn precies wat je zoekt. Makkelijk, snel en toch een echte eyecatcher op de borrelplank.
No ratings yet
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang borrelhapje
Keuken Italiaans
Porties 4

Keukengerei

  • snijplank en mes
  • grilloven
  • ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 8 portobello-champignons
  • stukje zachte geitenkaas
  • 2 handjes gepelde pistachenootjes
  • honing
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de grill voor op 200°C. Maak de portobello’s schoon met keukenpapier en verwijder het harde steeltje aan de binnenkant.
  • Leg de portobello’s met de bolle kant naar boven in een ovenschaal en bestrijk ze met de helft van de olijfolie. Gril ze circa 6 minuten onder de ovengrill.
  • Keer de portobello’s om en vul ze met een flinke lepel geitenkaas. Besprenkel met nog een beetje olijfolie.
  • Schuif de ovenschaal ongeveer 10 cm onder de grill en gril de portobello’s in circa 5 minuten goudbruin.
  • Hak of crunch de pistachenootjes grof.
  • Haal de portobello’s uit de oven, drizzle er een beetje honing over en bestrooi met de gecrunchte pistachenoten. Tip: Serveer ze direct, warm uit de oven, voor de ultieme smaakbeleving!
Trefwoord antipasti, champignon, portobello, vegetarische borrelplank

Meer feestelijke recepten

Bronnen: veggipedia.nl. Photo credits: thegreenlist.nl.

Share

Foto van David Sampimon

David Sampimon

David houdt van Aziatisch koken. Hij is getrouwd met Saskia, oprichter van thegreenlist.nl. Door haar is hij aangestoken om groenere keuzes te maken in de keuken. Ook is hij ongevraagd gekroond tot onze gadgetexpert en klusjesman. Met al die extra tips zijn lezers heel blij.
Foto van David Sampimon

David Sampimon

David houdt van Aziatisch koken. Hij is getrouwd met Saskia, oprichter van thegreenlist.nl. Door haar is hij aangestoken om groenere keuzes te maken in de keuken. Ook is hij ongevraagd gekroond tot onze gadgetexpert en klusjesman. Met al die extra tips zijn lezers heel blij.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: