Kleuter met tweedehands cadeau

CHALLENGE DAG 3: Oproep om tweedehands cadeaus normaal te maken

Een oproep aan moeders die graag tweedehands kopen (en krijgen), de vaders die vorige maand driftig hun spullen ruilden bij Recycle Sint, aan alle kringloop oma’s en opa’s: wij kunnen samen een beweging op gang brengen. Maak van tweedehands cadeaus het nieuwe normaal op (kinder)verjaardagen! Doe je mee?

Tweedehands cadeaus zijn oké

Mijn zoontje (4) ontving onlangs een uitnodiging voor een kinderfeestje. ‘Cadeauwens: LEGO, Playmobil, auto’s, bij voorkeur tweedehands!‘ Geheel in stijl van mijn challenge kochten we voor een paar euro waanzinnig vintage Playmobil via Facebook Marketplace. Dolbij was de jarige ermee. Help mee om van tweedehands verjaardagscadeautjes het nieuwe normaal te maken. Zet het in 2020 op de uitnodiging!

Niet zeuren, gewoon doen?

Het eerste kinderpartijtje was challenge-technisch dus een eitje voor mij. Maar hoe zal het zijn als er geen tweedehands cadeauwens op de uitnodiging staat? Gaan ouders ons tweedehands cadeau dan schraal of goedkoop vinden? Het is dag 3 van mijn challenge en mij bekruipt het gevoel dat tweedehands cadeaus geven aan kinderen nog niet helemaal normaal is. Van familielden en vrienden weet je vaak wel hoe zij tegen tweedehands aankijken, gelukkig vindt niemand in mijn omgeving het een probleem. Maar met schoolgaande kinderen wordt het toch een ander verhaal. Mijn zoontje zal toch steeds vaker uitgenodigd worden op verjaardagen van klasgenootjes die wij niet goed kennen. Om mijn challenge trouw te blijven zal ik toch vaker het gesprek aan moeten gaan of ze een hergebruikt cadeau oké vinden. Jij kunt helpen om dit in de toekomst wat minder ongemakkelijk te maken.

Vintage speelgoed van Playmobil.

‘Cadeauwens tweedehands’: zet het op de uitnodiging

Ben jij gek op tweedehands spullen? Help mee om tweedehands cadeaus normaal te maken op verjaardagen en kinderfeestjes. Zet het expliciet op de uitnodiging: cadeauwens tweedehands. Ik ben ervan overtuigd dat goed voorbeeld doet volgen en dat we langzaam een beweging op gang kunnen brengen om van tweedehands het nieuwe normaal te maken, ook op verjaardagen van kinderen die we niet goed kennen. Bovendien hebben tweedehands cadeaus de wauw-factor: je kunt flink uitpakken omdat je tweedehands veel meer kunt kopen voor hetzelfde bedrag. Mocht je het niet uit duurzame overwegingen doen, dan hoop ik dat dit prijsbewuste motief mensen over de streep trekt.

Bekijk meer over mijn duurzame challenge.

Photo credit playmobil Markus Spiske (Pexels)

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: