Search
Tweedehands cadeaus Sinterklaas

Zo vindt Sinterklaas de beste tweedehands cadeaus

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent dat hulpsinten weer massaal eropuit trekken om cadeaus te scoren. Ook de decembermaand kan duurzaam worden aangepakt door te kiezen voor tweedehands sinterklaascadeaus. Zeker speelgoed tweedehands scoren is easy. Met deze tips van Sint vind je niet alleen de allermooiste presentjes, je bespaart er ook nog eens veel geld mee!

Vier Sinterklaas duurzaam met tweedehands cadeaus!

Ja, die goedheiligman gaat ook met zijn tijd mee. Hij ziet ook dat al die cadeautjes een behoorlijke negatieve invloed hebben op de planeet. Kan het duurzamer vraagt hij zich elk jaar weer af. Nou en of, heeft hij ontdekt. Sinterklaas is helemaal fan geworden van tweedehands cadeautjes shoppen. En hij probeert zijn hulpsinten ook te motiveren om op zoek te gaan naar tweedehands cadeaus. Wat kunnen we van hem leren? Exclusief voor lezers van thegreenlist.nl deelt hij zijn aanpak.

Begin op tijd met tweedehands cadeaus zoeken voor Sinterklaas

Die tweedehands cadeautjes scoren, kost nou eenmaal wat meer moeite. Dus begint Sinterklaas extra vroeg, soms al in oktober met de zoektocht naar toffe tweedehands sinterklaascadeaus. Zeker als je iets specifieks zoekt, dan kan het tweedehands iets meer een zoektocht zijn. Het is meestal niet vandaag besteld en morgen in huis. Je moet ervoor naar een kringloopwinkel of op Marktplaats of Vinted je slag slaan. Dan is de bezorgtijd vaak iets langer. Het is het allemaal dubbel en dwars waard, maar Sinterklaas wil niet naast het net vissen en dus begint hij op tijd.

Tweedehands cadeaus hebben de wauw-factor!

Wat Sinterklaas een hele leuke ontdekking vindt van zijn nieuwe duurzame cadeaustijl, is dat die tweedehands cadeaus véél beter zijn. Voorheen kon hij voor een bedrag één speelgoedje kopen voor een kind, nu kan hij vaak tweedehands veel groter uitpakken. Voor hetzelfde bedrag krijg je tweedehands veel meer cadeautjes. Dat het speelgoed niet meer in de originele verpakking zit, hindert hem niet. De pieten pakken het gewoon zelf even in, bijvoorbeeld in een schoenendoos. Het enige wat Sint van de ouders vraagt, is of ze even tegen de kinderen kunnen zeggen dat Sinterklaas de cadeautjes tweedehands koopt. Vindt geen enkel kind een probleem, maar dan snappen ze wel waarom het niet altijd in de originele verpakking zit.

Al van de recycle pieten gehoord?

Op het Sinterklaasjournaal hebben ze helaas nog geen rol, maar Sinterklaas heeft al een aantal jaar hele bijzondere pieten in dienst. Dit zijn recycle pieten. Zij zorgen ervoor dat cadeautjes rond blijven gaan. Dus nog een opdracht aan de ouders: ga samen met je kind opruimen. Verzamel al het speelgoed waar niet meer mee gespeeld wordt in een grote doos of tas en zet het bij de schoen. Dan halen de recycle pieten dat op. Zij zorgen ervoor dat andere kinderen blij gemaakt worden met het oude speelgoed. Superduurzaam! En opvoedkundig ook een slim idee om kinderen te leren dat ze ook dingen makkelijk weg kunnen doen.

Foto 1: tweedehands spellen uit de kringloop. Foto 2: tweedehands cadeaus hebben de wauw-factor: je krijgt meer waar voor je geld. Foto 3: een dolblij kind met zijn tweedehands sinterklaascadeaus.

Tweedehands shoptips van Sinterklaas

Inmiddels heeft Sinterklaas er ook wel een goede neus voor gekregen: waar vindt hij nou de beste cadeaus? Dit is je nieuwe winkellijst als het aan hem ligt:

  • Lokale Facebookgroepen: ideaal voor kleine schoencadeautjes en om oproepjes te plaatsen als je op zoek bent naar een specifiek cadeau.
  • Marktplaats: heeft zijn voorkeur voor speelgoed en cadeaus voor volwassenen. Marktplaats shoptips vind je hier.
  • Vinted: helemaal top voor kleding, kinderkleding, speelgoed en ook steeds meer cadeaus voor volwassenen.
  • Boekwinkeltjes.nl: handig voor tweedehands boeken, hoewel Marktplaats ook veel heeft.
  • Swip Swap en Swap Sint: speelgoed ruil app en speelgoedruilmarkten. Ideaal voor speelgoed voor de allerkleinsten (baby, peuter, kleuter).

Hoe werkt een Swap Sint ruilevent

Een Swap Sint ruilmarkt is heel tof om een keer mee te maken, helemaal als je jonge kinderen hebt. Het recept is simpel: je gaat met een lading oud (maar goed!) speelgoed naar de ruilmarkt toe. Dat lever je bij binnenkomst in. De organisatie (vaak lokaal georganiseerd door vrijwilligers) bepaalt de waarde van je inbreng. Je krijgt deze waarde uitgedrukt in punten (zie dit als nepgeld). Van die punten kun je ‘nieuw’ speelgoed uitzoeken. Dit is speelgoed wat andere ouders hebben ingebracht als inleg. Een Swip Swap ruilevent is een gezellige manier om gratis en duurzaam cadeautjes te vinden voor Sinterklaas!

Belangrijk: tweedehands cadeaus goed checken voor je het inpakt

Tot slot, heeft Sinterklaas nog een laatste tip voor hulpsinten. Check de tweedehands sinterklaascadeaus goed. Zijn spelletjes of bouwwerkjes compleet? Is het schoon (zo niet, was het even), vervang batterijen voor je het inpakt. Zo weet je zeker dat het cadeau helemaal goed is en voorkom je een teleurstelling, want kinderen willen natuurlijk meteen kunnen spelen met al die coole tweedehands cadeaus.

Voor duurzaam inpakken heeft Sinterklaas veel gehad aan deze artikelen:

Meer duurzame feestdagentips van thegreenlist.nl

Photo credits: thegreenlist.nl.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: