Al eerder deelde ik mijn worsteling: tweedehands cadeaus geven op kinderpartijtjes. Kan dat? Of komt dat goedkoop over? Inmiddels ben ik aan het idee gewend en vind ik dat tweedehands cadeaus geven gewoon moet kunnen. En daarom deel ik wat tips hoe ik die tweedehands cadeaus met flair geef. Zo voorkom je ongemakkelijke momenten.
Tweedehands cadeaus inpakken
Tweedehands verjaardagscadeaus: voor eigen kinderen vinden ‘we’ het al steeds normaler. Recycle Sint is niet voor niets een hit. Maar op verjaardagen van anderen ‘buiten die veilige kring’ is het toch nog niet helemaal gewoon. Het is dag achttien van mijn challenge en ik heb een aantal inpaktips gevonden die helpen om de drempel te verlagen bij het geven van tweedehands cadeaus.
Tip 1: kies de juiste woorden
‘Preloved’, ‘handpicked for you’, ‘curated by me’. Ik heb besloten dat ik mijn tweedehands vondsten beschouw als ware schatten. Dus daar horen ook bijpassende woorden bij. Ik heb mijn tijd aan jou gegeven om een gaaf en duurzaam cadeau te kopen (en in sommige gevallen ook te upcyclen, wassen, strijken of repareren) en daar hoef ik me helemaal niet voor te schamen vind ik.
Tip 2: Zet deze woorden op een kaartje
Deze woorden zet ik vervolgens op een kaartje. Zo ziet degene die het cadeau krijgt al voor het uitpakken dat het om een tweedehands cadeau gaat. Hiermee manage ik dus de verwachtingen en ik probeer meteen subtiel te zeggen dat het een échte kringloop- of marktplaat schat is die ik met zorg heb uitgekozen.
Tip 3: zero waste inpakken
Tweedehands cadeaus moet je natuurlijk een beetje fraai inpakken. Op YouTube vind je allerlei tutorials hoe je dat handig kunt doen. Omdat ik een buy nothing new challenge heb, wil ik proberen om geen inpakpapier te kopen. Wil je ook graag cadeaus vaker zero waste inpakken? Bekijk mijn zero waste inpaktips.
Bekijk mijn eerdere blogpost met mijn worsteling en oproep.
Bekijk ook: zo vindt Sinterklaas de beste tweedehands cadeaus.
