Tweedehands cadeau zero-waste inpakken

CHALLENGE DAG 18: Tweedehands cadeaus met flair geven

Al eerder deelde ik mijn worsteling: tweedehands cadeaus geven op kinderpartijtjes. Kan dat? Of komt dat goedkoop over? Inmiddels ben ik aan het idee gewend en vind ik dat tweedehands cadeaus geven gewoon moet kunnen. En daarom deel ik wat tips hoe ik die tweedehands cadeaus met flair geef. Zo voorkom je ongemakkelijke momenten.

Tweedehands cadeaus inpakken

Tweedehands verjaardagscadeaus: voor eigen kinderen vinden ‘we’ het al steeds normaler. Recycle Sint is niet voor niets een hit. Maar op verjaardagen van anderen ‘buiten die veilige kring’ is het toch nog niet helemaal gewoon. Het is dag achttien van mijn challenge en ik heb een aantal inpaktips gevonden die helpen om de drempel te verlagen bij het geven van tweedehands cadeaus.

Tip 1: kies de juiste woorden

‘Preloved’, ‘handpicked for you’, ‘curated by me’. Ik heb besloten dat ik mijn tweedehands vondsten beschouw als ware schatten. Dus daar horen ook bijpassende woorden bij. Ik heb mijn tijd aan jou gegeven om een gaaf en duurzaam cadeau te kopen (en in sommige gevallen ook te upcyclen, wassen, strijken of repareren) en daar hoef ik me helemaal niet voor te schamen vind ik.

Tip 2: Zet deze woorden op een kaartje

Deze woorden zet ik vervolgens op een kaartje. Zo ziet degene die het cadeau krijgt al voor het uitpakken dat het om een tweedehands cadeau gaat. Hiermee manage ik dus de verwachtingen en ik probeer meteen subtiel te zeggen dat het een échte kringloop- of marktplaat schat is die ik met zorg heb uitgekozen.

Tip 3: zero waste inpakken

Tweedehands cadeaus moet je natuurlijk een beetje fraai inpakken. Op YouTube vind je allerlei tutorials hoe je dat handig kunt doen. Omdat ik een buy nothing new challenge heb, wil ik proberen om geen inpakpapier te kopen. Wil je ook graag cadeaus vaker zero waste inpakken? Bekijk mijn zero waste inpaktips.

Bekijk mijn eerdere blogpost met mijn worsteling en oproep.
Bekijk ook: zo vindt Sinterklaas de beste tweedehands cadeaus.

Tweedehands cadeautip; pak een verjaardagscadeau leuk in met een persoonlijk label.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: