Zoeken
Natuurcamping LoLotte in Gelderland.

Gelderland met kids: buitenspelen op natuurcamping Lolotte

Een ideale vakantie met kinderen: boek een vakantie naar een natuurcamping waar buitenspelen de belangrijkste attractie is. Mascha vertelt je graag over haar geweldige ervaring bij populaire natuurcamping Lolotte waar alles draait om buitenspelen en de natuur ontdekken. ‘De Achterhoek in Gelderland is prachtig!’

Geweldige vakantie in Gelderland!

Toen we in 2018 voor het eerst hoorden van Camping Lolotte in Neede (Gelderland), boekten we meteen een plekje voor hun eerste seizoen. We gingen voor het eerst kamperen met de tent met drie kinderen van (toen) 6, 4 en 1,5 jaar. Mijn man en ik zijn ervaren kampeerders, maar we kampeerden nog niet eerder met de drie jongens. Daarom kozen we voor een camping in Nederland, lekker dicht bij huis. We kiezen graag voor een relatief kleine camping, met genoeg te doen voor de kinderen, maar zonder K3-kinderdisco. Op Lolotte we hadden de geweldigste vakantie! Daarom besloten we in 2019 gewoon nog een weekje te gaan.

Natuurcamping Lolotte: voor échte kampeerders en glamping-gasten

Natuurcamping Lolotte is een prachtige kindvriendelijke camping in Gelderland.

Camping Lolotte ligt op de grens van Gelderland en Overijssel in de Achterhoek. Lolotte noemt zichzelf met recht een natuurcamping. Lolotte heeft alle moeite gedaan om de camping zo natuurlijk mogelijk te houden. Dat betekent ruim opgezette campingplaatsen op grote velden met een speeltoestel en/of zandbak. De velden zijn omringd door veel bomen en struiken en midden op de camping ligt een grote speelvijver. Elke camping heeft een eigen stookplaats voor heerlijke lange (zomer)avonden.

De camping is autovrij (sinds 2020), dus kinderen hebben alle ruimte. Verwacht hier geen animatieteam dat je kinderen van ’s ochtends tot ’s avonds vermaakt met voorgekauwde poespas. Op camping Lolotte mag je kind zelf op avontuur. En voor wie de kampeerervaring in iet meer luxe wil: dan bieden de houten huisjes ‘La Lo Lotte’ uitkomst.

Kindercamping: buitenspelen op de modderspeelplaats

Camping Lolotte is een echte kindercamping. Het heeft vooral heel veel ruimte om te spelen. We staan op een veld met gezinnen met kinderen in dezelfde leeftijdscategorie. Daardoor vinden onze jongens snel aansluiting bij andere kinderen op het veld. Wat hebben ze het heerlijk; ze bouwen zandkastelen, fietsen rondjes op de zandpaden, spelen verstoppertje en tikkertje in de bosjes en vermaken zich in het (onverwarmde) zwembad. En de parel van Lolotte: de modderspeelplaats, zorgt voor urenlang speelplezier met kliederen en aanmodderen. En ook voor ouders is het heerlijk buitenspelen. Wij bakken mee zandtaartjes, sprokkelen hout voor het kampvuur, lanterfanteren rond onze tent en zitten tot laat in de avond te borrelen rond het kampvuur met andere kampeerders. Wat een heerlijke speelplek voor ouders en kinderen!

Campingprogramma: ‘leren fikkie stoken’ en ‘kriebelbeestjes zoeken’

Naast de vrijheid om zelf te genieten, organiseert Camping Lolotte in de schoolvakanties ook bijna elke dag iets leuks voor kinderen. Tijdens onze vakantie doen we mee aan de workshop ‘leren fikkie stoken’, de ochtend ‘in de modder met je moeder’, en we gaan kriebelbeestjes zoeken met de boswachter in het bos, doen zeskamp over het campingterrein en horen bedtijdverhaaltjes voor de kleintjes. We genieten verder van de wekelijkse aanschuiftafel, waar we de heerlijkste plantaardige en biologische gerechten eten. Wat een heerlijkheid om samen te komen met andere campinggasten aan lange tafels, en samen te genieten van het lekkere eten.

Camping Lolotte is, wat ons betreft, alles wat het belooft: een heerlijke natuurcamping waar buitenspelen de grootste attractie is. We hadden het heerlijk!

De Achterhoek is prachtig!

Ook rondom Camping Lolotte is veel leuks te doen en zien. We tippen de leukste uitjes rondom camping Lolotte:

  • We wandelen over de Needse Berg naar het Needse Achterveld door een prachtig stuk Achterhoek; een prima afstand die ook te wandelen is met kinderen. Er zijn ook langere afstanden te wandelen, maar wij waren in Neede tijdens een hittegolf, dus hebben we dat gelaten.
  • Op een regenachtige dag maken we een rit met de historische stoomtrein tussen Haaksbergen en Boekelo. We zien de mooie omgeving en de jongens genieten van het treinritje, en het kleine Museum Buurtspoorweg.
  • We bezoeken het mooie kasteel Warmelo in Diepenheim, en maken een wandeling door de tuin er omheen. Onze jongens vergapen zich aan de prachtige zandsculpturen die er te zien waren.
  • Landgoed Erve Brooks is een absolute aanrader. Het avonturenpad en blote voetenpad, speelberg, museumboerderij en het pannekoekenrestaurant staan garant voor een heerlijke dag met hele gezin.
  • We bezoeken Het Land van Jan Klaassen in Braamt; een ouderwets gezellig familie-pretpark met speeltuinen binnen en buiten en poppenkastshows.
  • Bekijk ook dit artikel van thegreenlist.nl: Veluwe tips volgens een local.

Meer vakantie-in-Nederland-tips van thegreenlist.nl

Photo credits: Mascha Bongenaar & Camping LoLotte.

Share

Picture of Mascha Bongenaar

Mascha Bongenaar

Mascha houdt van de feiten. Mensen worden altijd heel blij van haar artikelen over de verborgen impact van allerlei aankopen. Ze is moeder van drie jongens en blogt zelf ook over haar duurzame zoektocht.
Picture of Mascha Bongenaar

Mascha Bongenaar

Mascha houdt van de feiten. Mensen worden altijd heel blij van haar artikelen over de verborgen impact van allerlei aankopen. Ze is moeder van drie jongens en blogt zelf ook over haar duurzame zoektocht.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: