Zoeken
Genieten van duurzame chocolade met Hands Off My Chocolate

Genieten van duurzame chocolade met Hands Off My Chocolate

Je wilt graag duurzamer leven, maar oh die chocolade… Komt dit je ook zo bekend voor? Bij thegreenlist.nl zijn we in ieder geval dol op chocolade, alleen weten we helaas ook dat het meestal niet zo goed is voor de planeet. Wist je bijvoorbeeld dat de CO2-uitstoot van melkchocolade net zo veel is als die van varkensvlees?! Ja, wij schrokken er ook van. Gelukkig zijn er duurzamere alternatieven die minstens net zo lekker zijn. De plantaardige chocolade van Hands Off My Chocolate verdient absoluut een plek op ons groenere boodschappenlijstje.

Verminder je voetafdruk met plantaardige chocolade

In samenwerking met Hands Off

Als je duurzamer wilt leven, kun je veel zoden aan de dijk zetten door je voedingspatroon aan te passen. Een (overwegend) plantaardig voedingspatroon is niet alleen beter voor de planeet, maar ook voor het dierenwelzijn. Plantaardig betekent niet dat je alleen maar sla en groenten hoeft te eten, want er is tegenwoordig genoeg vegan lekkers te verkrijgen. Dat bewijst ook Hands Off met hun plantaardige chocolade, koekjes en bites.

Duurzaam genieten met de plantaardige chocolade van Hands Off My Chocolate.

Minder CO2-uitstoot met de vegan chocolade van Hands Off My Chocolate

De chocolade van Hands Off bewijst dat je echt geen koemelk nodig hebt om heerlijke chocolade te maken. En daarmee besparen ze een hoop CO2. Een gemiddelde melkchocoladereep in Nederland veroorzaakt ongeveer 6,2 kilogram CO2 per kilogram product. Dat is ongeveer net zo veel als varkensvlees! De plantaardige melkchocolade van Hands Off (zoals Caramel Seasalt) stoot 47% minder uit! Voor de Choco Chip cookies is de CO2-besparing zelfs nog meer, namelijk 54%.

Maar hoe zit het met de cacao?

Dat de chocolade van Hands Off geen koemelk bevat is top, maar hoe zit het met de cacao? In de cacao-industrie is namelijk ook veel mis, denk aan ontbossing en slavernij. Ook daar hebben ze bij Hands Off aan gedacht. Ze weten precies waar hun cacao vandaan komt en kopen alleen cacao die Rainforest Alliance gecertificeerd is. Dit keurmerk zet zich in voor natuurbehoud én stelt eisen op sociaal vlak. Hands Off My Chocolate doet er alles aan om inzicht te krijgen in de keten, zoveel mogelijk CO2 te verminderen en de biodiversiteit te behouden. Het verrast ons dan ook niet dat ze helemaal B-Corp gecertificeerd zijn.

Hands Off My Chocolate: zonder schuldgevoel genieten van heerlijke vegan chocolade

Wie is er niet gek op een lekker stuk chocolade?! Gelukkig kunnen we met de plantaardige chocolade, bites en koekjes van Hands Off zonder schuldgevoel genieten. Je vindt de producten van Hands Off My Chocolate in de supermarkt of in hun webshop. Dat wordt smullen!

Meer duurzame tips van thegreenlist.nl

Bron: Carboncloud. Photo credits: Hands Off My Chocolate.

Share

Picture of Kirsten Schoner

Kirsten Schoner

Kirsten schrijft graag over duurzaam ouderschap. Als content manager is ze een stille kracht achter het online magazine. Dit doet ze vanuit Oostenrijk waar ze met haar man en twee dochters zo duurzaam mogelijk probeert te leven.
Picture of Kirsten Schoner

Kirsten Schoner

Kirsten schrijft graag over duurzaam ouderschap. Als content manager is ze een stille kracht achter het online magazine. Dit doet ze vanuit Oostenrijk waar ze met haar man en twee dochters zo duurzaam mogelijk probeert te leven.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: