Vegan vleesvervangers van GREENFORCE

GREENFORCE: Vegan food in poedervorm is tikkie apart, maar o-zo-lekker!

Oké toegegeven, ik was best een beetje sceptisch toen GREENFORCE mij maanden terug benaderde of ik hun vleesvervangers in poedervorm wilde proberen. De kennismaking begon met een vegan broodje bal en vanaf dat moment hebben de vegan producten van GREENFORCE mijn hart veroverd. En man en kind zijn ook enthousiast. Je mengt een zakje plantaardige poeder op basis van erwten met water, even roeren en binnen no-time heb je een gehaktmengsel waarvan van je burgers kunt draaien. Of iets anders, want het assortiment breidt zich in rap tempo uit. Heb jij deze vleesvervangers in poedervorm al ontdekt?

Vegan food in poedervorm van GREENFORCE?

In samenwerking met GREENFORCE

Hamburgers, rul gehakt, nuggets, kurkuma balletjes, curryworsten, schnitzels maar ook havermelk, ei en smeerworst: je leest het, GREENFORCE heeft een grote keuze vegan food. Je koopt het niet, zoals je gewend bent, kant-en-klaar verpakt in de supermarkt, maar je bestelt het online in zakjes poeder op basis erwten. Water erbij, stevig roeren en daar is de basis van je vegan vleesvervanger of zuivelproduct. Bij dat ene broodje bal is het niet gebleven. Inmiddels hebben ik bijna alle producten van GREENFORCE mogen proberen. En niets valt tegen, ook manlief is en mijn zoon (die doorgaans een moeilijke eter is) zijn heel enthousiast: het is superlekker, makkelijk klaar te maken en op alle vlakken heeft het bedrijf aan duurzaamheid gedacht.

Vleesvervangers is poedervorm: mijn volgers vinden het maar raarrrr

Elke keer als ik het bereidingsproces -het mixen- op Instagram laat zien, krijg ik steevast twee type reacties. Volgers die het ook ontdekt hebben en groot fan zijn van de mixers en volgers die het niet kennen en eten in poedervorm maar een gek idee vinden. Ze geloven niet dat het lekker en voedzaam kan zijn en vergelijken het gekscherend met astronautenvoeding. En dat is zo onterecht! Speciaal voor deze laatste groep, schrijf ik deze review! Als je van plantaardig eten houdt of een duurzamer leven beoogt, dan moet je GREENFORCE beslist een keer proberen. Goed voor jezelf én de aarde. Ik vertel je over onze ervaring!

Onze ervaring met GREENFORCE

Het begon met een vrijblijvende kennismaking waarbij we zonder verplichting een pakket vleesvervangers van GREENFORCE mochten proberen: een mix voor hamburgers, een zakje waarmee we gehaktballen konden draaien en rul gehakt voor een vegan bolognese. Mijn man, mijn zoon en ikzelf; we waren allemaal positief verrast. We konden ons vooraf niets voortellen van erwtenpoeder en hoe je daar met water een smakelijke vleesvervanger van maakt. Maar dat kan dus heel makkelijk en het is nog verdomd lekker ook! Uit enthousiasme deelde ik mijn kookcreaties op Instagram en al snel wist GREENFORCE mij vaker de te vinden. Soms betaalden ze mij voor de contentcreatie, maar ook heel vaak vroegen ze of ik als Nederlandse fan een nieuw product wilde proberen. Zo hebben we laatst nog vegan ei, kurkuma balletjes en nuggets ontdekt. Ook deze laatste ontdekkingen zijn heerlijk.

Vleesvervangers waar zelf een vleesliefhebber zijn vingers bij aflikt

Niet alleen mijn volgers, vooral ook mijn man was sceptisch toen ik met een starterskit vegan vleesvervangers aan kwam zetten. Poedervorm leek hem maar niets, maar ook hij is helemaal om en vindt het zelfs nog lekkerder dan veel voorverpakte vleesvervangers uit de supermarkt. En dat is precies wat GREENFORCE beoogt. De Duitse start-up is opgericht door een groot vleesliefhebber, Thomas Isermann. Hij was vastbesloten om een product op de markt te zetten dat beter is dan de bekende vleesvervangers omdat hij juist vleesliefhebbers wil overtuigen. Het inzicht dat het niet houdbaar is om de wereld te voeden met proteïne uit vlees en vis, stimuleerde hem om op zoek te gaan naar een alternatief dat nóg duurzamer is dan een gewone vleesvervanger én een alternatief waarmee hij een grote groep (vleeseters) over de streep kan trekken.

Starterskit van Greenforce met allerlei vleesvervangers

Waarom deze vleesvervanger dubbel duurzaam is

Thomas: Isermann: Er zijn twee grote problemen met de distributie van vlees en vleesvervangers. Ten eerste koeling, dat kost veel energie. En het gewicht ervan, waardoor je minder producten tegelijk kunt vervoeren. Met vlees in poedervorm los je die twee problemen op. Je hebt geen koeling nodig en onze producten zijn licht. En je kunt het lang bewaren, want de zakjes gaan twee jaar mee. Je maakt slechts wat je die maaltijd nodig hebt, dus er is ook minder verspilling.”

Bron: rtlnieuws.nl

Thomas Isermann, oprichter GREENFORCE

Revolutie van de erwt: 11 dingen die je moet weten over GREENFORCE

 1. Mix it! Vegan food in poedervorm op basis van erwten.
 2. Door te mengen met water maak je een stevige basis voor vleesvervangers, vegan ei, smeerworst, havermelk, etc.
 3. Gezond: veel eiwitten en vezels, met de 8 essentiële aminozuren.
 4. Zonder smaakversterkers, conserveermiddelen en lactose.
 5. Het bedrijf is vastbesloten om zich in te zetten voor een duurzame revolutie van de voedingsindustrie: ‘Een dieet op basis van plantaardige proteïne is onze enige kans op een veilige en milieuvriendelijke toekomst’.
 6. Dubbel duurzaam: poeder hoeft niet gekoeld vervoerd te worden en de duurzaam verpakte zakjes nemen minder plaats in bij transport dan reguliere vleesvervangers.
 7. Zo lokaal mogelijk geproduceerd: bijna al onze grondstoffen komen uit Europa; de productie vindt plaats in Duitsland met zeer korte toeleveringsketens.
 8. Het is lang houdbaar (tot 18 maanden).
 9. Weinig voedselverspilling: je mixt alleen wat je nodig hebt.
 10. Makkelijk: in duurzaam kraftpapier verpakt enduurzaam bij je thuisbezorgd via DHL Go Green.
 11. GREENFORCE is een klimaatneutraal bedrijf: ‘zowel de CO2-emissies van onze activiteiten als ook die van onze producten worden honderd procent gecompenseerd. Hiervoor is gekozen voor een regionaal bomenplantproject in Duitsland’.

Ook zin om te mixen en zo mee te doen aan de duurzame voedselrevolutie?

Dat kan met een paar klikken vanaf de bank, want je koopt de vleesvervangers en andere producten op basis van erwten direct in de webshop van GREENFORCE. Met de kortingscode SASKIA25 krijg je tijdelijk 25 procent korting in de webshop. Doe je boodschappen bij Pieter Pot? Dan heb ik goed nieuws: ook daar vind je een aantal producten in het digitale schap. Zoals Pieter Pot betaamt, komt de erwtenpoeder dan in een fraaie weckpot die je iedere bestelling kunt hervullen.

Meer duurzame tips van thegreenlist.nl?

Photo credits inforgraphic en foto oprichter: GREENFORCE.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: