Search
Vegan vleesvervangers van GREENFORCE

GREENFORCE: vegan food in poedervorm is tikkie apart, maar o-zo-lekker!

Oké toegegeven, we waren best een beetje sceptisch toen GREENFORCE ons vroeg om de vleesvervangers in poedervorm te testen. We zijn contentmakers, geen astronauten! Maar vooruit, we staan ook open voor nieuwe dingen. Helemaal als ze duurzaam zijn. Dit liefdesverhaal begon met een broodje bal.

Vegan food in poedervorm van GREENFORCE?

In samenwerking met GREENFORCE

Thuis ging ik aan de slag met een vegan broodje bal van GREENFORCE. Nou ja bal… het is niet dat je een kant-en-klare vleesvervanger koopt. Deze vleesvervanger op basis van erwten koop je online in poedervorm. Je giet de inhoud van het zakje in een schaal of maatbeker, water erbij, stevig roeren en dan heb je de basis van je bal of andere vleesvervanger. Ze hebben ook worstjes, burgers, schnitsels, vegan ei en nog veel meer in poedervorm. Dat broodje bal was superlekker, mijn man en zoontje waren het er ook mee eens, en dus gingen we meer lekkers van ze proberen. Vegan hotdogs bijvoorbeeld, dat leek ons ook wel wat!

Broodje vegan hotdog van GREENFORCE.

Onze ervaring met GREENFORCE

We konden ons vooraf niets voortellen van erwtenpoeder en hoe je daar met water een smakelijke vleesvervanger van maakt. Maar dat kan dus heel makkelijk en het is nog hartstikke lekker ook! En dat is precies wat GREENFORCE beoogt. De Duitse start-up is opgericht door een groot vleesliefhebber, Thomas Isermann. Hij was vastbesloten om een product op de markt te zetten dat beter is dan de bekende vleesvervangers, omdat hij juist vleesliefhebbers wil overtuigen. Het inzicht dat het niet houdbaar is om de wereld te voeden met proteïne uit vlees en vis, stimuleerde hem om op zoek te gaan naar een alternatief dat nóg duurzamer is dan een gewone vleesvervanger én een alternatief waarmee hij een grote groep (vleeseters) over de streep kan trekken. Nou, dat is gelukt! Mijn man is om!

Maar waarom poedervorm, terwijl de meeste vleesvervangers toch gewoon kant-en-klaar in het schap liggen? Thomas: Isermann: ‘Er zijn twee grote problemen met de distributie van vlees en vleesvervangers. Ten eerste koeling, dat kost veel energie. En het gewicht ervan, waardoor je minder producten tegelijk kunt vervoeren. Met vlees in poedervorm los je die twee problemen op. Je hebt geen koeling nodig en onze producten zijn licht. En je kunt het lang bewaren, want de zakjes gaan twee jaar mee. Je maakt slechts wat je die maaltijd nodig hebt, dus er is ook minder verspilling.’

Vegan pasta bolo met GREENFORCE, ook een favorietje.

Nog een paar leuke duurzame feitjes over deze vleesvervangers in poedervorm:

  1. De producten bevatten veel eiwitten en vezels, met de acht essentiële aminozuren.
  2. Zonder smaakversterkers, conserveermiddelen en lactose.
  3. Zo lokaal mogelijk geproduceerd: bijna al onze grondstoffen komen uit Europa; de productie vindt plaats in Duitsland met zeer korte toeleveringsketens.
  4. Het is lang houdbaar.
  5. Weinig voedselverspilling: je mixt alleen wat je nodig hebt.
  6. Het wordt verpakt in duurzaam kraftpapier en het wordt duurzaam bij je thuisbezorgd via DHL Go Green.
  7. GREENFORCE is een klimaatneutraal bedrijf: ‘zowel de CO2-emissies van onze activiteiten als ook die van onze producten worden honderd procent gecompenseerd. Hiervoor is gekozen voor een regionaal bomenplantproject in Duitsland’.

De producten van GREENFORCE zijn te koop in de webshop. Doe je boodschappen bij Pieter Pot? Dan heb ik goed nieuws: ook daar vind je een aantal producten in het digitale schap. Zoals Pieter Pot betaamt, komt de erwtenpoeder dan in een fraaie weckpot die je iedere bestelling kunt hervullen.

Meer duurzame tips van thegreenlist.nl

Bron: rtlnieuws.nl. Photo credits thegreenlist.nl.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: