Zoek
Sola milieuvriendelijke pannen

Milieuvriendelijke pannentip: Sola

Bij thegreenlist.nl hebben we al een tijd geleden onze oude pannen de deur uit gedaan toen we ontdekten dat oude bakpannen met een anti-aanbaklaag PFAS bevatten. En dus gingen we op zoek naar betere modellen om mee te kokkerellen. Eén van de ontdekkingen is Sola. Dit oer-Hollandse pannenmerk bestaat al meer dan honderd jaar en is zelfs hofleverancier. We vertellen je graag meer over deze pannen die absoluut in het groenere lijstje thuishoren!

Betaalbaar pannenmerk voor hobbykoks

In samenwerking met Sola

Van welk materiaal zijn de pannen gemaakt, waar en hoe worden ze geproduceerd, welk bedrijf zit erachter en hoelang gaan ze mee, afgaand op ervaringen van anderen? Als je op zoek gaat naar nieuwe pannen, dan zijn dit de vragen die je moet stellen om een goede keuze te maken. In dit geval is een goede kwalitatieve keuze, ook meteen een duurzame keuze. De pannen van Sola voldoen aan al deze criteria en de keuze is reuze: van kleine steelpannen tot grote kookpannen en zelf voor keukenmessen, snijplanken, bakvormen, spatels en veel meer benodigde kun je bij Sola terecht. Een one-stop-shop dus voor hobbykoks en professionele chefs. Wanneer mogen we komen eten?

Duurzame pannen van Sola

Wat haal je in huis als je gaat voor een pan of pannenset van Sola. We hebben het voor je uitgezocht:

  • Groot assortiment pannen, pannensets en accessoires: voor elke keuken en warmtebron een betaalbare oplossing. Fijn, want pannen kunnen héél kostbaar zijn.
  • Oer-Hollands vakmanschap: een familiebedrijf uit Zeist dat al meer dan honderd jaar pannen produceert en zelfs hofleverancier is van ons koningshuis.
  • Alle producten van Sola zijn van kwalitatieve materialen zoals roestvrijstaal, gietijzer, aluminium en carbon plaatstaal.
  • De collectie kun je bewonderen in de showroom in Zeist, dit is ook de plek waar het in 1922 allemaal begon.
  • De pannen worden geproduceerd in Europa, onder andere in Italië.
  • Sinds 2018 is Sola lid van Amfori BSCI. Deze organisatie zet zich in voor eerlijke en duurzame handel en goede samenwerking met alle leveranciers in de keten. Top!
  • Uiteraard zijn alle pannen van Sola veilig en vrij van PFOA, PFAS en PFTE. Anders zouden we ze nooit tippen natuurlijk… Voor bakpannen wordt gebruik gemaakt van een keramische anti-aanbaklaag en van Tri-ply. (Tri-ply is een drie laags materiaal dat zorgt ervoor dat een pan snel en gelijkmatig warm wordt. Door deze optimale geleiding wordt er circa 30% minder energie verbruikt.)
  • De meeste pannen kunnen gewoon in de vaatwasser – hoewel handvaat altijd beter is voor pannen (dit geldt voor alle pannen, ongeacht het merk).

Duurzame pannen van Sola

Kortom, een aardig lijstje waarmee Sola alle duurzame boxjes aantikt. En wist je dat sommige pannen, zoals de Onyx koekenpan, ook geliefd zijn onder professionele chefs? Wat deze pan bijzonder maakt is dat het al is ingebrand met een plantaardige olie waardoor de baklaag direct klaar is voor gebruik. Deze pan kan hierdoor zeer hoge temperaturen aan, waardoor het gerecht in de pan snel wordt dichtgeschroeid en een lekker korstje achterlaat. Wij zouden wel weten hoe we die knolselderij krokant zouden bakken….

Wil je meer weten over Sola? Bekijk dan ook hun geschiedenisverhaal of bezoek de showroom in Zeist (Van Reenenweg 155).

Meer keukentips van thegreenlist.nl

Share

Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: