Een verjaardag met tweedehands cadeaus.

Tweedehands cadeaus voor jarige kids: zo doe je dat!

Met Sinterklaas, maar ook op kinderverjaardagen zie ik het gebeuren: tweedehands cadeaus worden steeds normaler. Hoe vind je de beste en mooiste tweedehands spullen én hoe pak je het geven aan? Want een tweedehands cadeau geven of krijgen is soms een beetje wennen. In dit artikel deel ik tips!

Koop tweedehands cadeaus en bespaar veel geld

Mijn zoontje krijgt voor zijn verjaardag en met Sinterklaas tweedehands cadeaus. Ook geven wij regelmatig tweedehands cadeaus als we worden uitgenodigd op een (kinder)verjaardag. Armoedig? Helemaal niet. Het vinden en inpakken van tweedehands cadeaus vraagt iets meer aandacht, maar de zoektocht is véél leuker en je vindt voor minder geld veel mooiere dingen dan wanneer je het nieuw zou kopen. Ik deel mijn tips en ervaringen en hoop dat het jou inspireert om ook vaker cadeautjes tweedehands te geven.

Kies één klaptstuk als tweedehands cadeau

De versierde fiets, de glijbaan in de tuin, de pop in haar kinderwagen of in ons geval de digitale (vlog) camera van Toy Story. We hebben het over het klapstuk van de verjaardag. Het cadeau waar de jarige niet vanaf kan blijven. Bepaal vooraf minimaal één kwalitatief tweedehands cadeau en ga daar specifiek naar op zoek. Het meeste succes heb ik altijd op Marktplaats. Ik maak dan altijd gebruik van de zoekservice waardoor ik dagelijks de nieuwste advertenties ontvang en als de kippen bij de beste deals ben.

Voorkom hebberigheid: maak een masterplan

Het risico met tweedehands is ook dat je te veel koopt onder het motto ‘alles is spotgoedkoop’. En in de kringloopwinkel heb je daarnaast nog een risico dat je met allerlei speelgoed thuiskomt waar je achteraf spijt van krijgt. Des te belangrijker om vooraf thuis in alle rust een masterplan te maken en gewapend met dit lijstje op pad te gaan. Zo houd je de overconsumptie een beetje in de hand. Maar wees ook niet te rigide: stel je flexibel op en wees bereid om je plan ter plekke aan te passen in het geval een andere schat ineens op je kringlooppad komt.

Geen moeilijke moeder en laat je verrassen als je tweedehands gaat shoppen

Door de lockdown konden we een tijd niet naar de kringloopwinkel, maar ik mocht wel grasduinen op de zolder van een oud-collega met grote kinderen. Ik vond waanzinnige spellen zoals Rolit, Doolhof en een hele set Beyblades. Kom je -ondanks de voorbereidingen met je lijstje- toch in een tweestrijd omdat je het aan de ene kant wel genoeg vindt, maar aan de andere kant de tweedehands parels ook niet wil laten liggen: overweeg dan toch om een paar extra items mee te nemen voor aankomende feestjes van vriendjes en mijlpalen zoals het zwemdiploma, tanden wisselen, Sinterklaas en Kerstmis. Je begrijpt: onze zolder heeft altijd een voorraadje ;).

Verwend nest dóór tweedehands cadeaus?

Ik vind het belangrijk dat mijn zoontje de waarde van spullen kent. Ook al tik ik complete Lego-bouwwerken voor een tientje euro op de kop. Het is dan niet de bedoeling dat hij er meteen alles krijgt. Dit blijft een winkelwaarde hebben van minimaal honderd euro en dat vind ik een beetje te veel van het goede. Dus toen ik een feestelijke schoenendoos vulde met tweedehands Lego, heb ik bewust een aantal creaties achter de hand gehouden voor een andere gelegenheid.

Check vooraf of het speelgoed werkt en compleet is

Een grote teleurstelling: de Lego-auto is niet compleet, het spel doet het niet, de batterijen zijn leeg of ontbreken helemaal. Dat wil je echt niet meemaken tijdens het feestelijke moment! Check daarom altijd voordat je een tweedehands cadeau inpakt of het helemaal goed is. En zorg ook altijd voor nieuwe (oplaadbare) batterijen zodat na het uitpakken de speelpret meteen kan beginnen. Neem deze maatregelen niet pas op de laatste avond om cadeaustress te voorkomen.

Meer tweedehands shoptips van de thegreenlist.nl

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: