Search
Wijntuinen duurzam cadeau

Wijntuinen: ultieme duurzame wijnbeleving in eigen land

Een bruiloft, een jubileum of een zakelijk relatiegeschenk: we kennen allemaal die momenten waarop je een bijzonder cadeau zoekt. En ja, het liefst nog duurzaam ook! Bij thegreenlist.nl hebben we iets tofs ontdekt dat helemaal in het groene lijstje past: Wijntuinen! Adopteer een wijnstok bij een biologische Nederlandse wijnboer met een jaar lang romantische wijnbelevenissen.

Wijn kan een duurzaam cadeau zijn

In samenwerking met Wijntuinen

Een bruiloft, verjaardag of ander jubileum zijn traditiegetrouw cadeaumomenten. En juist cadeaumomenten zijn vaak verre van duurzaam. Je koopt weer iets en daarmee slinger je weer spullen de (wegwerp)maatschappij in. En als je niet weet wat je aan een feestvarken moet geven, dan is het cadeau heel vaak wijn of bloemen. Want met lege handen komen wil je ook niet. Maar als iets belastend is, dan zijn het wel wijn en bloemen. Al eerder schreven we een artikel over hoe je op een fijne (en duurzame) manier van wijn en bloemen kunt blijven genieten. En de conclusie bij wijn is dat wijn uit Nederland een mooie duurzamere keuze is. Dat heeft enerzijds met de beperkte transportkilometers te maken, maar ook met de manier waarop we in Nederland wijn maken. Het complete verhaal lees je in het artikel.

Sinds wij bij thegreenlist.nl dit weten, maken we er een sport van om Nederlandse wijntjes te ontdekken. Je hoeft je tijdens deze ontdekkingsreis niet te vervelen, want in elk stadje een ander schatje. Of in ieder geval in elke provincie dan, want er wordt in Nederland ontzettend veel goede wijn geproduceerd. Onze lekkerste ontdekkingen lees je hier. En tijdens die zoektocht kwamen we Wijntuinen tegen, een prachtig initiatief uit Nederland. Ze werken samen met een wijnboer uit Groesbeek. Je weet wel, dat ligt in de buurt van Nijmegen, met dat prachtige heuvelachtige landschap. Een perfecte plek dus om wijn te verbouwen!

Wijn met een verhaal bij Wijntuinen

Wijntuinen laat mensen het gepassioneerde ambacht van de wijnboer van dichtbij meemaken middels een aantal ‘wijnbelevingen’. Gooi alle stress van je af tijdens een wandeling door de wijnvelden, prikkel de zintuigen tijdens een proeverij of geniet maximaal van een seizoensgebonden diner midden in de wijngaard. Een duurzaam (relatie)geschenk met maatschappelijke impact, terwijl je je waant als een God in Frankrijk. Voor een wijnreis of verrukkelijk wijntje hoef je echt het land niet meer uit! Wie wil dat nou niet?

Duurzaam genieten met Wijntuinen

Duurzaam genieten is voor Wijntuinen niet alleen werken met lokale (Nederlandse) biologische wijnboeren. Hun ideologie gaat verder dan dat. Zo wordt er gewerkt met duurzame verpakkingsmaterialen; geen plastic in de Wijntuinen. Waar mogelijk wordt er hergebruikt, en producten uit verre oorden worden bij Wijntuinen niet bezorgd. Mocht je nu denken dat het er bij Wijntuinen uitziet als een geitenwollen wijnvat, dan heb je dat goed mis. Wijntuinen heeft stijl en dat zie je terug in de luxe uitstraling van al haar adoptiepakketten. Het genieten begint tenslotte al op het moment dat je een geschenk van Wijntuinen ontvangt. Daarnaast steunt Wijntuinen een maatschappelijk initiatief dat mensen helpt om middels een begeleid- en ontwikkeltraject vertrouwen en regelmaat te herwinnen. Deelnemers aan dit traject werken onder begeleiding op de wijngaard waar de adoptie-wijnstokken geworteld zijn. Kortom, met Wijntuinen koop je een bijzonder cadeau met een goed verhaal

Meer over Wijntuinen

Enthousiast geworden van dit gezellige duurzame wijnverhaal? Check dan zeker de website. Je leest er alles over de wijnstokadoptie-pakketten evenals de zakelijke wijnbelevingen. Je koopt een wijnbeleving vanaf 165 euro.

Photo credits: Wijntuinen.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: