Ben je op zoek naar een snelle, gezonde en smaakvolle maaltijd voor een picknick, lunch of tuinfeestje? Dan zit je hier goed. Deze zomerse pastasalade met feta, paprika en zwarte olijven is perfect hiervoor en is inmiddels een favoriet tijdens zomerse boottochtjes over de Amsterdamse grachten! Waarom hoeven we vast niet uit te leggen, als je zou zien dat iedereen aan boord voor een tweede keer opschept en met volle mond vraagt wat het recept is. Ai ai, kapitein! Dat zullen we nu met je delen! Je kunt deze salade ook makkelijk veganizen door slechts twee ingrediënten te swappen.
Ideale zomerse pastasalade voor in je strandtas of picknickmand
Stel je voor: het is een stralende zomerdag, je hebt je picknickmand of strandtas al ingepakt en je bent klaar voor een ontspannen dag of avond buiten. Wat ontbreekt er nog? Een frisse, vullende pastasalade die je makkelijk kunt meenemen en delen met anderen. Deze zomerse pastasalade met feta, paprika en zwarte olijven is precies wat je nodig hebt. Het is een recept dat niet alleen heerlijk smaakt en voedzaam is, het is ook eenvoudig te bereiden. Kortom, de ideale pastasalade voor een dagje uit!
Salade met volkoren pasta!
Hoewel je deze pastasalade met elke pastasoort kunt maken, is de volkoren fusilli pasta met z’n stevige bite onze favoriet bij deze salade. Bovendien is volkoren pasta rijk aan vezels, vitamines en mineralen, wat zorgt voor een langzamere vertering en een langer gevoel van verzadiging. Het past ook in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum, wat betekent dat het een gezonde en gebalanceerde keuze is. Door volkoren pasta te gebruiken, voeg je niet alleen meer voedingswaarde toe aan je maaltijd, maar maak je ook een bewuste keuze voor je lijf.

Snelle zomerse vegetarische pastasalade met feta, paprika en zwarte olijf
Keukengerei
- grote pan
- vergiet
- snijplank
- hakmes
- bewaardoosje
Ingrediënten
- 300 gr volkoren fusilli pasta
- 200 gr Griekse yoghurt of soja yoghurt
- 1 rode paprika
- 200 gr gesneden zwarte olijven heel potje
- 200 gr feta of witte kaas ook verkrijgbaar in vegan variant
- 1 kleine rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 1 tl oregano
- sap van halve citroen
- handvol verse platte peterselie
Instructies
- Kook de volkoren fusilli pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen.
- Meng in een grote kom de Griekse yoghurt (of soja yoghurt), olijfolie, knoflook, oregano, zout en peper.
- Voeg de afgekoelde pasta, paprika, olijven, feta of witte kaas, rode ui en peterselie toe aan de kom. Voeg ten slotte naar smaak de citroensap erdoor. Meng alles goed door elkaar.
- Bewaar de pastasalade in een goed afgesloten bak in de koelkast tot je klaar bent om te vertrekken.
Meer makkelijke doordeweekse recepten van thegreenlist.nl
- Bekijk ook: gevulde paprika met spinazie en couscous.
- Over vullen en picknicken gesproken: deze gevulde pita’s zijn ook heel fijn om in je repertoire te hebben.
- Ook lekker snel: gnocchi met pesto en gegrilde courgette.
- Recept met orzo: maaltijdsalade met orzo, gegrilde groenten, feta en pesto.
Photo credits: thegreenlist.nl.