De Veganees vegan restaurant

De Veganees in Amsterdam: vegan Asian streetfood om je vingers bij af te likken

Een hippe vegan hotspot in het bruisende Amsterdam-West waar ze originele vegan Asian streetfoodhapjes serveren om te delen én waar ze precies de goede muziek draaien. Zodra je neerstrijkt en een nipje neemt van je eerst cocktail, weet je het: De Veganees heeft het helemaal begrepen.

De Veganees in Amsterdam

Wanneer je door Amsterdam-West fietst, is deze kleurrijke, vegan hotspot niet te missen. De Veganees valt op in het rijtje en heeft een enorme aantrekkingskracht. En met een fantastische kaart met 25 vegan gerechtjes uit verschillende Aziatische keukens en een fijne cocktailkaart, kom je er ook niet snel weg. Genoeg reden om een bezoekje te brengen aan dit leuke duurzame restaurant. Mijn conclusie: deze hotspot hoort absoluut thuis in het lijstje van thegreenlist.nl.

Bao buns, Gyoza, Korean fried cauliflower en meer

Ik ben niet de enige die De Veganees heeft ontdekt. Wanneer je aanschuift voor een gezellig plekje, dan ben je waarschijnlijk niet in je eentje. Ik bezoek het restaurant met mijn vriend op een ‘gewone’ maandagavond om en een uurtje of zeven en op het terras en in de zaak is het al gezellig druk . Zodra je het eten proeft, begrijp je waarom. De Bao buns, eentje met 5 spices oyster mushroom en eentje met crunchy tempeh, zien er niet alleen kleurrijk uit; ze zijn ook een ware smaakexplosie (umami!). Als je net als ik gek ben op dumplings, dan moet je beslist ook de gyoza met champignons, cashew en homemade ponzusaus proberen. Yum! Het meest verrassend vinden we de Korean fried cauliflower. Deze bloemkoolstukjes worden in een krokant, licht-pittig jasje gestoken. Wauw is dit een bloemkool? ‘Dit lijkt wel kip!’, roept mijn vriend na de eerste hap. Onwijs lekker!

Vegan chocolade dessert

We gaan natuurlijk niet weg zonder een toet. Het wordt de romige Chocolate ganache met munt, peper en passievrucht. Dat klinkt spannend, die willen we wel proberen. Een dessert met een tof verhaal ook, zo blijkt. Een bakkerij uit de buurt koopt deze duurzame chocolade speciaal voor ons in. ‘Die lokale samenwerkingen vinden wij belangrijk, zo kunnen we elkaar een beetje helpen!’, vertelt de vrolijke bediening bij het uitserveren. Ook hier verbazen we ons weer na de eerste hap: is dit romige toetje écht vegan? Het antwoord weten we natuurlijk wel, maar toch…

Ook lokaal bier en duurzame wijn bij De Veganees

De plantaardige gerechtjes zijn sowieso al een duurzame keuze, maar ook bij de drankjes is de duurzame gedachte doorgetrokken. Zo staan er alleen lokaal gebrouwen speciaalbieren uit Amsterdam op de kaart. En ook de wijnkaart bestaat enkel uit duurzame en biologische wijnen. En met onder andere een bamboevloer en een plafond van gerecyclede materialen, is het ons helemaal duidelijk: duurzaamheid is in het hele restaurantconcept doorgetrokken.           

Borrelen bij De Veganees

Voor de borrelaars is bij de Amsterdamse Veganees ook genoeg keuze. Hun signatuur cocktail is een kan ‘Sake Sangria’ om te delen. Heel verleidelijk, maar omdat het maandag is, besluiten we het rustiger aan te doen. Ik ga voor de Holy Virgin Maria en mijn vriend kiest voor de Saigon Mule. De (alcoholvrije) cocktails passen perfect bij de rest van het interieur: net zo – smaakvol, levendig en kleurrijk.

Bij De Veganees kun je naast eten, ook gezellig borrelen (en in het weekend zelfs tot in de late uurtjes). Die combinatie is denk ik de reden dat je zelfs op een maandagavond even vergeet dat het nog maar maandag is. Ze combineren het concept van een goed en smaakvol ingericht restaurant met de gezelligheid van een Amsterdamse bar.

De Veganees is zeven dagen per week open voor diner en drankjes (op vrijdag en zaterdag zelfs tot 03:00 uur). Van woensdag tot en met zondag kun je er ook lunchen en borrelen. Je vindt De Veganees op de 1e Constantijn Huygenstraat 45 in Amsterdam-West. Bekijk meer over dit restaurant.

Meer duurzaam in Amsterdam tips van thegreenlist.nl

Ariana

Over Ariana

Ariana Schmikli gaat eropuit! Voor thegreenlist.nl ontdekt ze duurzame restaurantjes in Amsterdam. In haar keuken thuis probeert ze ook zoveel mogelijk duurzame keuzes te maken, door flexitarisch & amper zuivel te eten.  Ze werkt als Content & PR manager bij Vitaminstore waardoor ze op haar werk ook veel bezig is met duurzaamheid.

Photo credits: Zindzi Zwietering & Ariana Schmikli.

Share

Gastbijdrage

Gastbijdrage

Gastartikelen met groene inspiratie en tips van vrienden van thegreenlist.nl.
Gastbijdrage

Gastbijdrage

Gastartikelen met groene inspiratie en tips van vrienden van thegreenlist.nl.
Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact met me op!

Stuur me gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je mij volgen of in contact met mij komen:

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Abonneren je op de nieuwsbrief

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief: