Search
Duurzame restaurant tip Mana Mana Amsterdam

Restaurant Mana Mana is een vega(n) pareltje van Amsterdam

In Amsterdam kun je zalig vegetarisch en veganistisch eten. Restaurant Mana Mana Amsterdam is er eentje die absoluut thuishoort in het lijstje van thegreenlist.nl. De hummus behoort tot misschien wel de beste van Amsterdam en de smoked aubergine is ronduit goddelijk.

Restaurant Mana Mana Amsterdam

De psychedelic cauliflower & smoked aubergine.

‘In Cauliflower we trust’, dat is de slogan van Mana Mana. Vanuit een piepklein keukentje in een zijstraat van de Ferdinand Bol wordt er elke avond fanatiek Midden-Oosters gekookt. De shared dining gerechtjes zijn niet alleen bijzonder van smaak, ze zien er ook uit als kunstwerkjes. Je durft ze bijna niet aan te snijden. Maar zodra je het doet, dan ben je verkocht. Naar eigen zeggen is de Psychedelic Cauliflower de signatuur dish van het restaurant, en wij geven ze geen ongelijk. Deze is echt a-ma-zing. En wij zijn niet de enigen die dat vinden, vanuit de open keuken schuift het ene na het andere crunchy bloemkooltaartje voorbij. Wil je een hele geroosterde bloemkool zelf maken? We hebben een receptje waarmee je het thuis kunt maken.

Tip tip tip: Mana Mana in Amsterdam.

Tikt alle boxjes aan

Op de menukaart van Mana Mana Amsterdam staan alleen maar bijzondere vegetarische en vegan gerechtjes. Strijk je er binnenkort neer, probeer dan naast hun beroemde psychedelic cauliflower ook de smoked aubergine, veggi calamari van paddestoelen en natuurlijk de hummus als starter. Serieus, het zou zomaar kunnen dat dit je lekkerste hummus ervaring ooit (of tot nu toe) wordt. Ik ben ervan overtuigd dat zelfs een groot vleesliefhebber een stukje vlees of vis niet zal missen. Maar toch ook heeft Mana Mana aan hen gedacht, want er staan een paar vleesgerechtjes op de kaart. De goedlachse bediening van Mana Mana, schappelijke prijzen, fijne wijnkaart en knusse sfeer, maken het voor mij een lievelingsrestaurant waar ik graag kom.

Mana Mana Amsterdam heeft twee vestigingen: De Pijp (Eerste Jan Steenstraat 85H) & West (Frederik Hendrikplantsoen 36). Bekijk meer over dit restaurant.

Meer duurzaam in Amsterdam tips van thegreenlist.nl

Photo credits: thegreenlist.nl.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: