Zoeken
Duurzamere verzorgingsproducten

Easy tips voor duurzamere verzorgingsproducten – allemaal plasticvrij!

Plasticvrije verzorgingsproducten zijn altijd goed toch? Neuh, dat kun je helaas dus niet zo stellen. Was het maar zo makkelijk! En toch zijn er mooie, duurzamere verzorgingsproducten die én plasticvrij én duurzamer zijn, want uiteindelijk draait het allemaal om de ingrediënten. Die moeten goed, veilig en eerlijk verkregen zijn. Samen met Holland & Barrett delen we een aantal fijne plasticvrije tips voor op de wastafel en onder de douche.

Wat is duurzamere verzorging?

In samenwerking met Holland & Barrett

Bij duurzamere verzorging denken veel mensen aan minder plastic verpakkingen zoals kiezen voor shampoobars, handzeep en tandpastatabletjes. En hoewel minder plastic afval produceren zeker een goed idee is, moet je bij duurzamere verzorging écht naar meer dingen kijken dan alleen naar die verpakking. Dus een plasticvrij zeepje kán in de categorie duurzamer vallen, maar het hoeft niet zo te zijn. Helaas is er in de beauty-industrie ook veel greenwashing, producten lijken duurzaam en beter voor de natuur, maar ze zijn het niet. Verwarrend? Valt mee! We helpen je op weg met een aantal goede plasticvrije opties waarvan de inhoud ook nog eens op het groenere lijstje past. Ken jij deze fijne duurzamere verzorgingsproducten als?

Duurzamere verzorgingsproducten: tips!

  • Shampoobars zijn populair. En dat snappen we helemaal! Zo’n gezellig haarzeepje staat veel leuker in je badkamer – dág plastic flessen – en je haar wordt er evengoed schoon mee. Maar omdat er zoveel keuze is, zitten er helaas ook weleens merkjes tussen die enkel de verpakking duurzamer hebben gemaakt, terwijl de inhoud niet per se duurzamer is. Oei, die willen we niet. Bij Holland & Barrett vind je een divers aanbod van fijne shampoobars zoals van het vegan beautymerk Ethique die favoriet is bij veel volgers van thegreenlist.nl of de betaalbare haarzeepjes van De Tuinen met voornamelijk natuurlijke ingrediënten. Hun Dode Zee shampoobar is verkozen tot huismerkproduct van het jaar 2022.
  • Ook soapbars zijn weer terug van weggeweest, want ook je lichaam kun je met een lekker stuk zeep wassen en daarmee een hoop afval voorkomen. Wil je ook overstappen of ben je altijd op zoek naar lekkere soapbars, check dan ook de soapbars even. De Aleppo Zeep van De Tuinen is een persoonlijk favorietje. Deze zeep is ambachtelijk gemaakt en zongedroogd en bestaat uit 100% olijfolie, zonder parfum, conservering en synthetische toevoegingen. Maar er valt nog veel meer te ontdekken.
  • Tot slot, valt er nog veel meer te swappen. Gebruik je nog oldskool tandpasta en wil je daar vanaf omdat veel tandpasta microplastics bevatten en je de tubes niet fijn vindt? Overweeg dan tandpastatabletten. De tabletjes van Smyle zijn microplasticvrij, maar bevatten wel fluoride zoals je tandarts dat graag ziet en ze komen in een glazen fles die je kunt navullen.

Aan de slag met duurzamere en plasticvrije verzorging!

Conclusie: kies plasticvrij én duurzamer en verzorg je huid en de natuur

Door bewust te kiezen voor plasticvrije huidverzorging van duurzamere merken, weet je zeker dat je een betere keuze maakt en geen slachtoffer wordt van greenwashing. Holland & Barrett biedt een breed assortiment aan duurzamere verzorging die rekening houdt met zowel jouw gezondheid als die van de natuur. Geniet van het me-time moment, maar doe het verantwoorder! Heb je nog tips of ervaringen met duurzamere verzorgingsproducten? Deel ze met ons en inspireer anderen om ook bewuste keuzes te maken!

Meer duurzame tips van thegreenlist.nl

Photo credits: Karolina Kaboompics (Pexels),

Share

Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: