Search
Flower burger: vegan hamburger Amsterdam

Flower Burger: vegan regenboog burgers in de Jordaan

De 9 straatjes in Amsterdam is misschien wel het mooiste stukje Amsterdam waar je heerlijk kunt wandelen en duurzaam kunt shoppen. Ben je er binnenkort en heb je flinke trek? Haal dan een vrolijke vegan burger bij Flower Burger.

Flower Burger

Een rode ladybug burger, een gifgroene jungle bbq burger of een klassieke paarse flower burger: het piepkleine hamburgertentje op Hartenstraat kun je bijna niet voorbij lopen. Wanneer zie je nou hamburgers met broodjes in kleuren van de regenboog? De kleur van de broodjes is afkomstig van plantaardige kleurstoffen zoals biet, kersen en kurkuma. Mooi is één ding, maar veel belangrijker is natuurlijk de smaak van deze vegan hamburgers. Ojojoj… Die is goe-hoe-d kan ik alvast verklappen. En daarom hoort dit vegan fastfood restaurant ook absoluut thuis in het rijtje van thegreenlist.nl. Duurzaam én vrolijk, daar houden we van!

Regenboog burger

Ik val na een stevige stadswandeling meteen voor de klassieke paarse flower burger die dezelfde naam draagt als het vegan restaurant. Volgens de dame die in het restaurant werkt, is dit een uitstekende keuze. Het is niet voor niets hun populairste burger. De hamburger op dit broodje is gemaakt van seitan en rode bonen, deze fijne smaak en structuur is geliefd onder vaste klanten. Dat klinkt goed. Ik heb trek, dys ik maak er een menu van en besteler pittige aardappeltjes en een frisdrank bij. Het rijkelijk gevulde broodje, de stevige bite van de burger, de smaakexplosie die volgt: deze vegan burger is ‘gewoon vet lekker’ zoals we dat in Amsterdam graag zeggen.

Vegan burgers bij Flower Burger Amsterdam

Vegan hamburgers uit Italië

Flower burger is een Italiaans fastfood concept. De oprichters zijn vastbesloten om met hun vrolijke concept de wereld te veroveren. Ze hebben een aantal vestigingen in Europa waaronder in Londen, Marseille en Milaan. Oké, ik moet wel eerlijk met je zijn: dit is niet de plek waar je gezellig lang gaat tafelen, maar voor een korte stop of een takeaway is het een absolute vegan eettip. En de prijzen? Voor minder dan vijftien euro heb je al een heel menu!

Flower Burger is gevestigd in de jordaan (Hartenstraat 29H). Bekijk meer over dit restaurant.

Meer duurzaam in Amsterdam tips van thegreenlist.nl

Photo credits: thegreenlist.nl.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: