Flower burger: vegan hamburger Amsterdam

Flower Burger: vegan regenboog burgers in de Jordaan

De 9 straatjes in Amsterdam is misschien wel het mooiste stukje Amsterdam waar je heerlijk kunt wandelen en duurzaam kunt shoppen. Ben je er binnenkort en heb je flinke trek? Haal dan een vrolijke vegan burger bij Flower Burger.

Flower Burger

Een rode ladybug burger, een gifgroene jungle bbq burger of een klassieke paarse flower burger: het piepkleine hamburgertentje op Hartenstraat kun je bijna niet voorbij lopen. Wanneer zie je nou hamburgers met broodjes in kleuren van de regenboog? De kleur van de broodjes is afkomstig van plantaardige kleurstoffen zoals biet, kersen en kurkuma. Mooi is één ding, maar veel belangrijker is natuurlijk de smaak van deze vegan hamburgers. Ojojoj…die is goe-hoe-d kan ik alvast verklappen. En daarom hoort dit vegan fastfood restaurant ook absoluut thuis in het rijtje van thegreenlist.nl. Duurzaam én vrolijk, daar houden we van!

Regenboog burger

Ik val na een stevige stadswandeling meteen voor de klassieke paarse flower burger die dezelfde naam draagt als het vegan restaurant. Volgens de dame die in het restaurant werkt, is dit een uitstekende keuze. Het is niet voor niets hun populairste burger. De hamburger op dit broodje is gemaakt van seitan en rode bonen, deze fijne smaak en structuur is geliefd onder vaste klanten. Dat klinkt goed. We besluiten allebei voor deze klassieker te gaan. We maken er een menu van en bestellen er pittige aardappeltjes en een frisdrank bij. Het rijkelijk gevulde broodje, de stevige bite van de burger, de smaakexplosie die volgt: deze vegan burger is ‘gewoon vet lekker’ zoals we dat in Amsterdam graag zeggen.

Vegan restaurant in 9 straatjes Amsterdam

Een aantal maanden later gaan we weer terug naar Flower Burger. Dit keer hebben we er een dagje Nemo Science Museum erop zitten. David besluit te experimenteren en gaat voor een spicey chickpea, patatas buenas en een frisje. Ik hou het bij mijn favoriete flower burger met potato wedges. We laten de burgers doormidden snijden zodat we van elkaar kunnen proeven. De paarse is en blijft mijn favoriet, maar de spicey gele burger mag er zeker ook wezen!

Vegan hamburgers uit Italië

Flower burger is een Italiaans fastfood concept. De oprichters zijn vastbesloten om met hun vrolijke concept de wereld te veroveren. Ze hebben een aantal vestigingen in Europa waaronder in Londen, Marseille en Milaan. Oké, ik moet wel eerlijk met je zijn: dit is niet de plek waar je gezellig lang gaat tafelen, maar voor een korte stop of een takeaway is het een absolute vegan eettip. En de prijzen? Voor minder dan vijftien euro heb je al een heel menu!

Flower Burger is gevestigd in de jordaan (Hartenstraat 29H). Bekijk meer over dit restaurant.

Meer duurzaam in Amsterdam tips van thegreenlist.nl

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: