Een heerlijke, vegan pindasaus mag natuurlijk niet ontbreken bij je favoriete Aziatische gerechten vegan style. Deze satésaus is perfect bij een bordje nasi, over gegrilde groente of – als je durft – bij een patatje oorlog (dat we liever patatje vrede noemen). Simpel te maken, vol van smaak en helemaal plantaardig! Dippen maar!
Vegan satésaus?
Satésaus, ook wel pindasaus genoemd, lijkt misschien een veganistische keuze, maar dat is niet altijd het geval. Traditioneel wordt pindasaus vaak bereid met ingrediënten zoals vissaus, garnalenpasta of kippenbouillon om de smaak te versterken. Deze dierlijke producten maken de saus niet vegan. Daarnaast kunnen sommige pindasauzen ook zuivel bevatten, zoals room of melk, om de saus romiger te maken. Eet je graag plantaardig, dan kun je heel makkelijk en snel je eigen vegan pindasaus maken. En zeg nu zelf, huisgemaakt is toch veel lekkerder?


Hop aan de slag met deze lekkere homemade satésaus. Je tovert ‘m binnen vijf minuten op tafel.

De lekkerste vegan pindasaus
Keukengerei
- (steel)pan
- lepel
- vershoudbakje (of ijsblokjesvorm)
Ingrediënten
- 200 ml sojamelk
- 300 gr pindakaas
- 100 ml ketjap
- 3 knoflooktenen fijngesneden
- 2 el sambal oelek
Instructies
- Maak de pindasaus: warm de sojamelk op in een steelpannetje.
- Voeg de pindakaas toe en meng het geheel tot een saus.
- Voeg tijdens het mengen de ketjap toe.
- Breng op smaak met de fijngesneden knoflook en sambal.
- Extra pittig? Voeg extra sambal toe.
- Voeg water toe wanneer de saus te dik wordt.
Meer Aziatische foodtips van thegreenlist.nl
- Ook lekker: vegan saté van jackfruit.
- Lekkere toet: sticky rice mango.
- Een favorietje: oesterzwammen in bierbeslag.
- Handig: zo doe je boodschappen in de toko.
Bronnen: gastropedia.nl. Photo credits: hoofdbeeld: Ella Olsson (Pexels), overige beelden: Anne van Twillert.