Recept vegan pindasaus, bord vegan saté.

Het lekkerste recept voor vegan pindasaus

Een heerlijke, vegan pindasaus mag natuurlijk niet ontbreken bij je favoriete Aziatische gerechten vegan style. Deze satésaus is perfect bij een bordje nasi, over gegrilde groente of – als je durft – bij een patatje oorlog (dat we liever patatje vrede noemen). Simpel te maken, vol van smaak en helemaal plantaardig! Dippen maar!

Vegan satésaus?

Satésaus, ook wel pindasaus genoemd, lijkt misschien een veganistische keuze, maar dat is niet altijd het geval. Traditioneel wordt pindasaus vaak bereid met ingrediënten zoals vissaus, garnalenpasta of kippenbouillon om de smaak te versterken. Deze dierlijke producten maken de saus niet vegan. Daarnaast kunnen sommige pindasauzen ook zuivel bevatten, zoals room of melk, om de saus romiger te maken. Eet je graag plantaardig, dan kun je heel makkelijk en snel je eigen vegan pindasaus maken. En zeg nu zelf, huisgemaakt is toch veel lekkerder?

Hop aan de slag met deze lekkere homemade satésaus. Je tovert ‘m binnen vijf minuten op tafel.

Recept vegan pindasaus, bord vegan saté.

De lekkerste vegan pindasaus

De lekkerste vegan pindasaus in drie, twee, één… Want zo makkelijk is het. Met dit recept tover je deze heerlijke saus zo op tafel. Tipje: maak extra veel, want je kunt het ook prima invriezen. Het invriezen van sauzen kun je eenvoudig doen in ijsblokjes. Zo ontdooi je alleen wat je nodig hebt en verspil je niks. Deze siliconen ijsblokjeshouders zijn top. In de koelkast kun je deze saus drie tot vijf dagen bewaren.
No ratings yet
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4

Keukengerei

  • (steel)pan
  • lepel
  • vershoudbakje (of ijsblokjesvorm)

Ingrediënten
  

  • 200 ml sojamelk
  • 300 gr pindakaas
  • 100 ml ketjap
  • 3 knoflooktenen fijngesneden
  • 2 el sambal oelek

Instructies
 

  • Maak de pindasaus: warm de sojamelk op in een steelpannetje.
  • Voeg de pindakaas toe en meng het geheel tot een saus.
  • Voeg tijdens het mengen de ketjap toe.
  • Breng op smaak met de fijngesneden knoflook en sambal.
  • Extra pittig? Voeg extra sambal toe.
  • Voeg water toe wanneer de saus te dik wordt.
Trefwoord satésaus, pindasaus, Indonesisch, saté, vegan saté

Meer Aziatische foodtips van thegreenlist.nl

Bronnen: gastropedia.nl. Photo credits: hoofdbeeld: Ella Olsson (Pexels), overige beelden: Anne van Twillert.

Share

Foto van Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne deelt haar favoriete vegan recepten. Ze is ook kunstenaar, schrijver en ontwerper van kookboeken. En o ja, ze is ook nog moeder van vier pubers. Haar missie: laten zien dat vegan koken en bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.
Foto van Anne van Twillert

Anne van Twillert

Anne deelt haar favoriete vegan recepten. Ze is ook kunstenaar, schrijver en ontwerper van kookboeken. En o ja, ze is ook nog moeder van vier pubers. Haar missie: laten zien dat vegan koken en bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: