Zoek
LAZE duurzaam buitentextiel

LAZE Amsterdam: transformeer je buitenruimte met eco-chic buitentextiel

Stel je voor: een zomeravond in je tuin, omringd door prachtig, duurzaam buitentextiel. Met de buitenkleden, -kussens, -tafelkleden en placemats van LAZE Amsterdam maak je van je tuin of balkon een fantastische plek – een verlenging van je woonkamer in de zomermaanden. LAZE is een Nederlands ondernemersverhaal van twee ondernemende dames uit Amsterdam. Alle producten worden duurzaam in Europa geproduceerd waardoor ze absoluut op het groenere lijstje thuishoren! Heb jij ze al gespot in een tuin?

LAZE: buitentextiel met een missie

In samenwerking met LAZE

Toen, Valerie Barth en Ilse Franckaert, de oprichters van LAZE, geen buitentextiel konden vinden wat én stijlvol én duurzaam was, besloten ze het zelf te gaan ontwikkelen. Het bestond niet of het was inspiratieloos, vonden ze. Hun visie is dat buiten tijd doorbrengen ontspannen en zorgeloos moet zijn, zonder tuinspullen en -accessoires die heen en weer gesleept moeten worden omdat ze niet tegen regen of een windhoos kunnen. Met de Nederlandse zomers zou je bezig blijven…

Je tuin of balkon als verlenging van je woonkamer

Voor LAZE betekent duurzaamheid in de eerste plaats gebruiksgemak, want dan gaan de spullen langer mee en wil je er ook maximaal van genieten. Zo zijn de producten water-, UV- en vlekbestendig, wat ze geschikt maakt voor gebruik in de buitenlucht. Ze drogen snel na een regenbui én blijven er goed uitzien, zelfs na lange blootstelling aan zonlicht. Alle producten van LAZE zijn gemakkelijk schoon te maken met water en zeep. Zelfs een rode wijnvlek, een herinnering aan een mooie avond, gaat er gemakkelijk uit beloven de dames. En al het tafellinnen kan zelfs gewoon in de wasmachine. We like!

Duurzaamheid in elk detail van je tuin

Gebruiksgemak, check. Maar hoe zit het met materialen en de productie? Valerie: ‘Elk product is gemaakt van gerecyclede plastic garens wat helpt om plasticvervuiling te verminderen. De productie van deze materialen vindt plaats in Europa, wat de lokale economieën ondersteunt en de transportkilometers en dus de CO2-voetafdruk verkleint. Vervolgens wordt elk item met de hand vervaardigd in Amsterdam, dichtbij en geen massaproductie dus.’

Natuurlijke inspiratie

De nieuwste collectie van LAZE is geïnspireerd door de natuur. De Sunset-lijn vangt de warme kleuren van een zonsondergang, terwijl de Nightfall-lijn de dieptes van de nacht combineert met de pracht van de dag. Met zeven kleuren en vijf ontwerpen biedt deze collectie veel mogelijkheden om je buitenruimte te personaliseren. Mix en match de kussens, tafelkleden, lopers en placemats om een look te creëren die bij jouw stijl past.

Het tafelkleed links is uit de genoemde Nightfall-collectie. Het tafelkleed op de hoofdfoto bovenaan is uit de Sunset-collectie.

Ontdek LAZE ook!

Wil je je buitenruimte een duurzame en stijlvolle make-over geven? Bekijk dan deze mooie buitencollectie! Maak van je tuin of balkon een oase van rust en schoonheid, terwijl je bijdraagt aan een schonere planeet.

Meer duurzame tuintips van thegreenlist.nl

Photo credits: Lotte van Uittert in opdracht van LAZE.

Share

Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: