Zoeken
Meneer Koekepeer, duurzaam babycadeau

Meneer Koekepeer: duurzame kindercadeaus waar je echt wat aan hebt

De geboorte van een nieuwe wereldburger is iets bijzonders. Net als de eerste verjaardag. Deze speciale gebeurtenissen vragen om een feestje. Wil je graag met een origineel en duurzaam cadeau aankomen waar het kind lang plezier van heeft? Dan ben je bij Meneer Koekepeer aan het juiste adres. In de webshop van Meneer Koekepeer vind je de mooiste verrassingspakketten voor baby’s en dreumesen, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Kirsten sprak met Suzanne om meer te weten te komen over Meneer Koekepeer.

Het ontstaan van Meneer Koekepeer

In samenwerking met Meneer Koekepeer

Hoe vaak heb jij al een cadeautje gekregen waarvan je eigenlijk dacht: ‘Wat moet ik ermee?’ Suzanne en haar vriend Marc hoorden dit maar al te vaak van ouders in hun omgeving. Toen ze zelf ouders werden, vroegen ze geld voor wasbare luiers als kraamcadeau, om te voorkomen dat zij ook overbodige cadeaus kregen. Toch vond Suzanne dat jammer, omdat ze wel van een verrassing houdt. En zo werd het idee van Meneer Koekepeer geboren: verrassingspakketten met duurzame kindercadeaus die wél leuk zijn om te krijgen en waar je echt wat aan hebt. Suzanne: ‘De pakketten zijn zo duurzaam mogelijk en we willen andere ouders inspireren met producten die nét even anders zijn. De producten van Meneer Koekepeer zijn duurzaam, tijdloos en geschikt voor ieder kind.’

Duurzame en tijdloze cadeaus voor ieder kind

De producten in de pakketten van Meneer Koekepeer worden nauwkeurig uitgezocht op kwaliteit en duurzaamheid. Suzanne en Marc denken er bij elk cadeau goed over na of het lang mee kan gaan en ook weer doorgegeven kan worden aan een volgend kindje. Zo vind je alleen cadeaus met neutrale kleuren, die niet gepersonaliseerd zijn. Omdat ze ouders graag willen inspireren met cadeaus die nét even anders zijn, vind je in de webshop ook handgemaakte en tweedehands cadeaus. Suzanne hoopt dat ze steeds meer tweedehands cadeaus kunnen gaan aanbieden. ‘Laatst had een klant bij een bestelling van een brievenbuspakketje geschreven dat ze houden van oude spulletjes en vintage items. Dat vond ik heel leuk, want daar kon ik me helemaal in uitleven. Uiteindelijk had ik vier kleine cadeautjes gevonden, onder andere een inlegpuzzeltje met vier diertjes en de naam in houten scrabble letters.’

Hoe werken de verrassingspakketten van Meneer Koekepeer precies?

In de webshop van Meneer Koekepeer kun je zelf de leukste cadeaus uitzoeken en bestellen. Maar je kunt ook voor een verrassingspakket gaan. Ideaal als je weinig tijd hebt, of als je een cadeau nodig hebt voor iemand die je niet zo goed kent. Bij Meneer Koekepeer is geen enkel pakket hetzelfde. Elk verrassingspakket wordt namelijk individueel samengesteld aan de hand van een aantal vragen, zoals de leeftijd van het kind, welke kleurstijl je wilt en of je ook tweedehands of handgemaakte producten in het pakket wilt. Ook kun je een aantal categorieën kiezen: decoratie, speelgoed, verzorging of eten en drinken. Zo weet je zeker dat het cadeau precies aansluit op de wensen van de ouders.

Meneer Koekepeer

Niet alleen duurzame cadeaus, maar ook zo duurzaam mogelijk ondernemen

Niet alleen de cadeaus in de pakketten zijn duurzaam, maar Suzanne en Marc proberen in hun hele bedrijf steeds meer te letten op duurzaamheid. Suzanne: ‘We pakken de cadeautjes niet los in en het materiaal van onze flyers, stickers en verpakkingen is allemaal gerecycled. We proberen zo goed mogelijk op duurzaamheid te letten voordat we dingen inkopen, al is het soms wel lastig om zeker te weten of het productieproces van bepaalde dingen ook helemaal duurzaam is. Verder hebben we van alle producen maar een kleine voorraad in huis. En als een pakketje in Utrecht besteld wordt, bezorgen we het op de fiets.’ Suzanne en Marc proberen thuis zo duurzaam mogelijk te leven en dit zie je duidelijk terug in hun bedrijf.

Heb jij de ‘Koekepeertjes’ al geproefd?

Koekepeertjes zijn muisjes, maar dan nét even anders. Toen ze zelf ouders werden, vonden Suzanne en Marc het jammer dat er alleen maar roze en blauwe muisjes te koop zijn en dat het geslacht van het kindje zo duidelijk naar voren komt. Ze wilden liever vieren dat er een nieuw mens geboren wordt. In samenwerking met Stadsgenootjes hebben ze uiteindelijk hun eigen strooibeleg ontwikkeld: de Koekepeertjes. Deze hebben de kleuren oker, roest en olijf: de huiskleuren van Meneer Koekepeer. De Koekepeertjes smaken net als muisjes naar anijs, maar zijn niet zo hard. Ideaal als je kleine kinderen op kraamvisite krijgt, die ook een beschuitje mee willen eten. Ook zijn de Koekepeertjes glutenvrij en vegan. Suzanne: ‘Er zijn mensen die nooit een beschuit met muisjes kunnen eten, maar die wél de Koekepeertjes kunnen eten.’ Nieuwsgierig geworden naar de Koekepeertjes? Je kunt ze bestellen op de website van Meneer Koekepeer. Ook vind je een proefzakje in alle verrassings- en cadeaupakketten. Met een beetje geluk zit er zelfs een heel doosje in jouw verrassingspakket. Koekepeertjes zijn trouwens ook heerlijk op brood of door de yoghurt.

Meneer Koekepeer: duurzame en tijdloze cadeaus voor ieder kind

Tegenwoordig worden er steeds meer kraamcadeaus gepersonaliseerd. Dit is best zonde, want deze cadeaus kunnen niet meer doorgegeven worden aan een volgend kindje. Niet zo duurzaam dus. Wil jij liever een duurzaam en uniek cadeau aan een pasgeboren baby of dreumes geven? Neem dan eens een kijkje op de website van Meneer Koekepeer. Dan weet je zeker dat je met een duurzaam cadeau aankomt, waar de ouders echt blij van worden. Ga voor een spannend verrassingspakket of stel zelf een mooi cadeaupakket samen in de webshop. 

Over Suzanne en Marc

Marc van Rooijen en Suzanne Bakker wonen in Utrecht en hebben twee zoons van drie en één jaar. Begin 2021 hebben ze Meneer Koekepeer opgericht. In de webshop van Meneer Koekepeer kun je unieke en duurzame verrassingspakketten voor baby’s en dreumesen bestellen, waar zowel de ouders als kinderen blij van worden. We hopen dat we in de toekomst nog veel meer mensen mogen inspireren met onze duurzame verrassingspakketten.’

Meer duurzame tips van thegreenlist.nl

Oprichters van Meneer KoekepeerPhoto credits: Meneer Koekepeer.

Share

Picture of Kirsten Schoner

Kirsten Schoner

Kirsten schrijft graag over duurzaam ouderschap. Als content manager is ze een stille kracht achter het online magazine. Dit doet ze vanuit Oostenrijk waar ze met haar man en twee dochters zo duurzaam mogelijk probeert te leven.
Picture of Kirsten Schoner

Kirsten Schoner

Kirsten schrijft graag over duurzaam ouderschap. Als content manager is ze een stille kracht achter het online magazine. Dit doet ze vanuit Oostenrijk waar ze met haar man en twee dochters zo duurzaam mogelijk probeert te leven.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: