Search
Foodello boodschappen ervaring

Mijn ervaring met Foodello

Duurzaam boodschappen doen met flinke korting? Ja, daar hebben we natuurlijk wel oren naar. Het kan bij Foodello! Hoe dichter de THT-datum nadert, hoe hoger de korting. Op de website bestel je wat je lekker vindt en binnen enkele dagen staat je bestelling op de stoep. Voedselverspilling verminderen kostte nog nooit zó weinig moeite. Bij thegreenlist.nl zijn we om. En die korting? Die bedroeg in ons geval 50%. Lekker!

We gaan boodschappen doen Foodello

Superfijn, bij Foodello kun je online boodschappen doen met flinke korting. Hoe dat kan? Het Fins-Nederlandse bedrijf koopt partijen eten en drinken op wat supermarkten niet meer kunnen verkopen. Meestal is de reden dat de THT-datum bijna verstrijkt of is verstreken, maar ja dat zegt helemaal niks. Die afkorting staat voor ’tenminste houdbaar tot’, dus ook na die datum kan voedsel nog weken, maanden en soms jaren genutigd worden. Sterker nog, soms staat er een datum op, omdat het nou eenmaal moet en heeft eten en drinken helemaal geen uiterste datum.

Het zijn dus voornamelijk lang houdbare producten die je bij Foodello koopt. Afbakbroodjes, sauzen, koffie, beleg: typische dingen uit de voorraad kast. Soms zal je producten ontvangen waarvan de THT-datum nog lang niet is verstreken. Wellicht staat er dan een foutje op de verpakking of heeft het bedrijf een nieuwe logo. Onverkoopbaar, vindt men. Belachelijk eigenlijk, als je er langer over nadenkt… To the rescue dus!

Duurzaam boodschappen doen bij Foodello: o.a. plantaardige melk en fair trade koffie.

Duurzame boodschappen met korting

Vier zakken fair trade koffiebonen, vier pakken biologische sojamelk, twee pakken havermelk en een pak hagelsag met het Rainforest Alliance keurmerk. Met hulp van Foodello vulde ik onze voorraadkasten weer lekker aan. En nog duurzaam ook, want in de webshop vind je dus ook mooie producten met een keurmerk en ingrediënten die goed passen bij een vegetarisch of vegan dieet. Ik stopte mijn mandje vol met producten die in een ‘gewone’ supermarkt bijna zeventig euro zouden kosten, maar omdat ik het dus bij Foodello redde van verspilling, betaalde ik slechts de helft. Ik was 33 euro kwijt.

Hagelslag voor één cent, biologische sojamelk voor 25 cent

Hoe dichter te THT-datum nadert, hoe meer korting je krijgt bij Foodello. En dat werkt goed. In een normale supermarkt zou je misschien je hele arm in het schap steken op zoek naar het product met de uiterste houdbaarheidsdatum. Bij Foodello ga je júísst op zoek naar de datum van vandaag of gisteren, zodat je meer korting kunt pakken. Zo kocht ik voor 25 cent lang houdbare biologische sojamelk met een THT-datum van een maand terug. Lang houdbare (soja)melk kun je ongeopend nog zeker twee maanden gebruiken na het verstrijken van de THT-datum. Deze melk komt bij ons thuis nog wel op in de koffie, in milkshakes of bij andere gerechten. De biologische fair trade koffiebonen zijn nog enkele maanden houdbaar. Misschien staat er een drukfout op de verpakking. Ik heb het niet kunnen ontdekken…

Superdeals van Foodello

Heb ik je een beetje kunnen enthousiasmeren om boodschappen te gaan doen bij Foodello? Vergeet niet om even bij de ‘superdeals’ te kijken, want zo vond ik hagelslag voor één cent. Van die superdeals mag je er meestal maar één per persoon kopen.

Mijn ervaring met Foodello?

Mijn ervaring? Hier kunnen we denk ik kort over zijn: top! Foodello heeft een ruim aanbod van lekkere en handige boodschappen, het is goedkoper dan de supermarkt en je bent duurzaam bezig met je aankopen. En ook het bedrijf erachter bevalt me wel. Ze compenseren al hun bedrijfsactiviteiten zoals transport, opslag, verpakkingen en dat maakt ze dus CO2-neutraal. Ze compenseren niet door nieuwe bomen te planten zoals veel andere duurzame bedrijven. Ze beschermen juist Finse bossen door de kap uit te stellen, want oude bomen zijn betere CO2-stofzuigers.

Je bestelling wordt geleverd via PostNL. De verwachte bezorgtijd is tussen de één tot drie dagen. En niet geheel onbelangrijk: bij een bestelling van 35 euro of meer is de bezorging gratis. Bekijk meer over Foodello.

Meer duurzame foodtips van thegreenlist.nl

Photo credits: thegreenlist.nl.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: