Foodello boodschappen ervaring

Mijn ervaring met Foodello

Online boodschappen doen met gratis bezorging én met flinke korting omdat je eten redt van verspilling. Dat klinkt mij als muziek in de oren en dus stond ik te popelen om Foodello te proberen. Ik bestelde online duurzame boodschappen ter waarde van 66 euro en betaalde slechts de helft. Binnen drie dagen stond mijn bestelling via Post NL op de stoep. In dit artikel vertel ik alles over mijn ervaring met dit Fins-Nederlandse bedrijf met een missie: voedselverspilling verminderen.

Een review over Foodello

Van volgers op Instagram krijg ik veel vragen over Foodello. En elke keer moest ik ze teleurstellen. Ik was net als zij ook heel nieuwsgierig naar dit duurzame boodschappenconcept, maar ik was zelf nog geen klant. Daar wilde ik verandering in brengen, zodat ik ook deze vragen van mijn volgers kan beantwoorden. En dus mailde ik Bas van Foodello en hij gaf mij met veel plezier wat speelgeld, een coupon, waarmee ik een aantal duurzame boodschappen kan doen. Wat ik precies heb gekocht zie je hieronder. Jij mag raden wat ik voor de hagelslag heb betaald… 😉

50 procent korting op boodschappen

Vier zakken fairtrade koffiebonen, vier pakken biologische sojamelk, twee pakken havermelk en een pak hagelsag. Met hulp van Foodello vulde ik onze voorraadjes weer aan. Deze boodschappen zouden mij in de supermarkt bijna zeventig euro hebben gekocht, maar omdat ik via Foodello koos, scheelde het mij de helft. Ik betaalde voor deze boodschappen (met mijn coupon) slechts 33 euro. Hoe dat kan? Foodello koopt (lang houdbare) boodschappen op die supermarkten niet willen omdat:

  • de THT-datum (bijna) is verstreken,
  • het product uit het assortiment verdwijnt,
  • er een typefout op de verpakking staat,
  • het seizoens- evenementgebonden producten zijn die supermarkten niet meer willen verkopen, zoals kerstproducten of verpakkingen voor een WK.

Hagelslag voor 1 cent, biologische sojamelk voor 25 cent

Hoe dichter te THT-datum nadert, hoe meer korting je krijgt. En dat maakt boodschappen doen bij Foodello zo interessant, want ook na de THT-datum zijn producten nog uitstekend te eten. Dus door op een naderende of verstreken THT-datum te letten, kun je super goedkoop boodschappen doen. Zo kocht ik voor 25 cent lang houdbare biologische sojamelk met een THT-datum van een maand terug. Lang houdbare (soja)melk kun je ongeopend nog zeker twee maanden gebruiken na het verstrijken van de THT-datum. Deze melk komt bij ons thuis nog wel op in de koffie, in milkshakes of bij andere gerechten. Waarom ik twee kilo biologische fair trade koffiebonen met flinke korting kan kopen, weet ik niet. De koffie is nog houdbaar tot oktober. Misschien staat er een drukfout op de verpakking.

THT-datum

‘Veel mensen denken dat als de THT-datum verstrijkt, ze het voedsel niet meer kunnen consumeren. Maar de meeste producten met een verstreken THT-datum kunnen vaak nog na de datum veilig worden geconsumeerd. Door te kijken, ruiken en proeven kan de kwaliteit van het product worden beoordeeld. THT-datum moet niet verward worden met TGT-datum (te gebruiken tot) Producten met een TGT-datum kunnen na de datum niet meer veilig worden geconsumeerd.’

Voedingscentrum

Voedingscentrum

Superdeals van Foodello

Op de site heb je in het menu een icoon ‘superdeals’. Je zou het bijna over het hoofd zien, maar in deze categorie worden de super aanbiedingen getoond waarvan je er (in mijn geval) maar één per persoon mag kopen. Toen ik mijn bestelling plaatste was De Ruijter hagelslag in de aanbieding voor 1 cent met een THT-datum die nog drie maanden in de toekomst ligt. Dat komt bij ons thuis heel goed van pas!

Vragen over Foodello van volgers beantwoord

Heeft Foodello ook plantaardige producten?

Foodello heeft een duurzame missie en dat is voedselverspilling verminderen. Ze hebben hierdoor een breed aanbod. Het aanbod van Foodello wisselt ook steeds. Ze hebben dus zeker ook plantaardige producten, maar ze hebben daarnaast ook andere producten net als een supermarkt. Zo kocht ik mijn bio haver- en sojamelk er met flinke korting in.

Heeft Foodello ook biologische en fair trade producten?

Ook deze vraag kan ik met ja beantwoorden. Zo kocht ik Fairtrade Original biologische koffiebonen met 39 procent korting. Ben je op zoek naar een plek waar je verse biologische producten kan redden, dan is mijn tip om voedsel te redden bij Ekoplaza via Too Good To Go. Wil je daar meer over weten? Bekijk dan mijn tips om als eerste de mooiste boodschappen te redden via Too Good To Go.

Hoe snel komt je bestelling aan?

Je bestelling wordt geleverd via Post NL. De verwachte bezorgtijd is één tot drie dagen. En niet geheel onbelangrijk: bij een bestelling van 35 euro of meer is de bezorging gratis.

Boodschappen doen met korting bij Foodello

Kaap ik door bij Foodello te kopen geen boodschappen weg bij Voedselbanken?

Voedselbanken zijn vaak lokale initiatieven met lokale behoeften. Er zijn veel meer restpartijen bij voedselproducenten dan de voedselbanken aankunnen. Soms worden restpartijen aan tussenhandelaren verkocht, maar vaak worden deze verwerkt tot bijvoorbeeld veevoer of worden ze vernietigd.
Foodello richt zich met name op deze restpartijen, op deze manier bedienen we ook mensen die (net) boven de inkomensgrens zitten om in aanmerking te komen voor de voedselbank.

Is online boodschappen doen bij Foodello wel duurzaam?

Een bedrijf dat voedselverspilling tegengaan als missie heeft, is natuurlijk sowieso al klimaat- en milieuvriendelijk bezig. Maar Foodello compenseert daarnaast ook alle andere bedrijfsactiviteiten zoals transport, opslag, verpakkingen, etc. Foodello is dus een CO2-neutraal bedrijf. Ze compenseren niet door nieuwe bomen te planten zoals veel andere duurzame bedrijven. Ze beschermen Finse bossen door de kap-cyclus van een bosgebied van acht hectaren te verlengen. Door het kapmoment van dit bos uit te stellen, zal in een jaar tijd minstens evenveel CO2 worden opgeslagen als er momenteel wordt uitgestoten door onze bedrijfsactiviteiten. Bekijk meer over de duurzame bedrijfsvoering van Foodello.

Foodello duurzaam

Mijn ervaring met Foodello?

Voedselverspilling verminderen is sowieso een goede duurzame gewoonte waar ik me graag mee bezighoud en dus past Foodello uitstekend in onze duurzame levensstijl. Het prettige is dat het om lang houdbare producten gaat zoals koffie, thee, bulk, snacks, etc. Dat zijn allemaal producten die je makkelijk in één keer kunt kopen en kunt bewaren in je voorraadkast. Hierdoor is Foodello makkelijk in te passen in je huidige boodschappenstijl én je bespaart er aanzienlijk mee. In ons geval vijftig procent op boodschappen. In mijn bevestigingsmail stond dat ik 10,1 kilo aan boodschappen heb gered en mijn voornemen is om nog veel meer kilo’s te gaan redden via Foodello. Samenvattend: mijn ervaring is positief en ik hoop dat het bedrijf veel mensen over de streep trekt om vaker eten te redden.

Van 14 tot en met 20 maart 2023 krijg je met de de kortingscode GREENLIST10 10% korting op een bestelbedrag vanaf €30. Bekijk meer over Foodello.

Meer duurzame foodtips van thegreenlist.nl

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Samen met haar gezin onderzoekt ze hoe ze duurzamer kan leven. Haar zoektocht kun je dagelijks volgen op Instagram: @thegreenlist.nl.

gerelateerde artikelen

Heb je een vraag of een leuke duurzame tip?

Neem gerust contact op!

Stuur gerust een e-mail of DM op Instagram.
Via deze kanalen kun je thegreenlist.nl volgen of in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via mijn link iets koopt, meestal is tussen de 3% en 10% . Een win-win situatie dus: jij als consument krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop thegreenlist.nl. Ik link uiteraard alleen naar producten en sites waar ik fan van ben en naar producten waar ik positieve ervaringen mee heb of op mijn verlanglijstje heb staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: