Search
Nature bar, duurzame zeep

Nature Bar: duurzame, plasticvrije zeepjes uit Amsterdam

We hebben weer iets dat absoluut in het groene verwen- en cadeaulijstje thuishoort: Nature Bar. Dit zijn handgemaakte zeepjes van een boetiek zeepziederij in Amsterdam. Alle zeepjes en huidproducten worden met de hand gemaakt en over elk ingrediënt heeft oprichter en zeepjesmaker Marlies van Heusden goed nagedacht. Oude dennennaalden van Amsterdamse kerstbomen, sinaasappelschillen van een lokale juicebar of koffieprut van koffiebranders uit de buurt: in een zeepje van Nature Bar spot je minstens één circulair ingrediënt. En daarom vinden wij van thegreenlist.nl dit een goed en vooral origineel cadeau voor op elk cadeaulijstje!

Met Nature Bar kun je op elk feestje komen aanzetten

In samenwerking met Nature Bar

We kunnen de klok erop gelijk zetten: jarig zijn, een verjaardag hebben of de feestdagen die voor de deur staan, zijn voor veel volgers en lezers van thegreenlist.nl cadeau-technisch kleine crisismomenten. Help, wat te geven of te vragen? Niet nóg een zinloos cadeau. De wereldwijde afvalberg is al groot zat! Maar helemaal met lege handen aankomen is ook zo ongezellig… De tip die we altijd geven: kies (of vraag) een tweedehands cadeau of iets bijzonders waar iemand écht iets aan heeft. En onszelf wassen en verzorgen moeten we allemaal, dus hoe leuk is het om jezelf of iemand te verrassen met zeepjes en verzorgingsproducten met een ander, véél beter verhaal.

Natuurlijk(e) zeep!

Oprichter Marlies was in 2019 op reis in Zuid-Amerika waar ze werd geconfronteerd met haar eigen ‘Westerse’ consumptiegedrag. Ik reisde in het noorden van Peru en moest door een vuilstort rijden, voordat ik bij een kustdorpje kon komen. Vreselijk! Ken je de megahoge bergen metaalafval diep in het westelijke havengebied van Amsterdam? Daar waren deze bergen niks bij. Het heeft grote indruk op mij gemaakt. Hier in Nederland is het zo niet tastbaar hoeveel afval wij produceren, daar word je met de neus op de feiten gedrukt.’ Aan de andere kant raakte ze tijdens die reis geïnspireerd door de lokale bevolking die nog volledig verbonden met de natuur leefde. Daar diep in het Amazoneregenwoud was er helemaal geen afval: van blad tot wortel, alles werd gebruikt. En dat inspireerde haar om Nature Bar te ontwikkelen. Marlies: ‘Ik wilde thuis in Nederland iets doen en besloot de levenswijze die ik in Zuid-Amerika gezien had mee naar huis te nemen en toe te passen zodat ik er meer mensen mee kan inspireren.’

Bingo! Lokaal, handgemaakt van natuurlijke ingrediënten én plasticvrij

We spoelen vooruit naar 2023. Nature Bar is uitgegroeid tot een geweldig duurzaam beautymerk met een compleet assortiment lichaamszepen, shampoo bars en zelfs een gezichtszeep. Alles wordt nog steeds met de hand gemaakt en verkocht vanuit een prachtige boetiek zeepziederij in het hartje van Amsterdam. Elk stukje zeep is dus uniek! En dat maakt dit merk extra tof! De zeepziederij is romantische plek die ook absoluut een bezoekje waard is trouwens. Kom je niet in de buurt? No Sweat, er is ook een webshop!

Nature Bar, duurzame zeepjes

Een cadeau met een goed verhaal

Dit is wat ons betreft een geweldig, duurzaam cadeau-idee. In de eerste plaats omdat deze beautyproducten geweldig zijn om te krijgen en te gebruiken (ik kan uit eigen ervaring spreken), maar je kunt met dit cadeau ook een zaadje planten bij een ander. ‘Want weet je wel wat er in al die verzorgingsproducten zitten die je dagelijks gebruikt?’ Zeker in de beauty-industrie is greenwashing hardnekkig. Producten worden als groen en duurzaam bestempeld, terwijl er weinig moois aan is. En ook worden er bewust microplastics aan producten toegevoegd, ‘want dat maakt het lekker smeerbaar’. En als iets slecht is voor het milieu (en zeer waarschijnlijk ook voor onze gezondheid) dan zijn het wel die minuscule plastics die zo hoppa door het doucheputje de natuur in stromen.

Door een lekker zeepje (of wat dacht je van deze persoonlijke favoriet: the soap discovery set) van Nature Bar cadeau te doen, kun je laten zien dat het ook anders kan. En als je iemand kunt overtuigen dat dit voor zeep, maar ook voor heel veel andere dingen geldt die we dagelijks gebruiken, dan heb je een enorme stap gezet! En zo is een zeepje van Nature Bar dus een héél goed cadeau!

Het maakproces van de zeepjes bij Nature Bar in Amsterdam.

Zeep van dennennaalden van Amsterdamse kerstbomen en body butter van abrikozen: kun je het ook eten?

Het eerste zeepje van Nature Bar dat ik ooit probeerde, was gemaakt van dennennaalden van Amsterdamse kerstbomen die bij de straat waren gezet. Dat was een heerlijk zeepje trouwens. Dit keer word ik verwend met een blik romige whipped body butter van o.a. olie van geredde abrikozenpitten (11,90 euro). Deze boter zou je haast willen opeten. Verder zit in mijn verwenpakket dus the soap discovery set waarmee ik in één keer kennis kan maken met alle bestsellers soap bars: grapefruit & rozemarijn ((circulaire ingrediënt: grapefruitschillen), sinaasappel & calendula (circulaire ingrediënt: sinaasappelschillen), houtskool & aloe vera (circulaire ingrediënt: bermgras uit Zuid-Holland), koffie & kaneel (circulaire ingrediënt: koffiedik) en dennennaalden & ceder (circulaire ingrediënt: kerstbomen) (19,90 euro).

Nature Bar tikt alle duurzame boxjes aan

  • 100% natuurlijke zeep met minstens één circulair ingrediënt.
  • Ambachtelijk gemaakt in een zeepziederij in Amsterdam, elk zeepje is uniek.
  • Zonder zooi, zonder microplastics en vrij van synthetische ingrediënten zoals siliconen en parabenen.
  • Alles wordt prachtig en plasticvrij verpakt.
  • Alle producten zijn vegan én cruelty-free.
  • Ruikt heerlijk, schuimt fantastisch en is zacht voor de huid. Kortom, verwennerij!
  • Met je aankoop steun je een lokale ondernemer met een groen hart!

Links: body butter, rechts de discovery set.

Meer weten over Nature Bar

De zeepziederij en winkel van Nature Bar is geopend van woensdag t/m zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur. Adres: Prins Hendrikkade 8B, Amsterdam. Website: naturebar.co / Instagram: @naturebarsoap.

Meer duurzame beautytips van thegreenlist.nl

Photo credits: Nature Bar.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: