Search
Duurzame mediatips

Duurzame mediatips: dit wil je lezen, luisteren, zien of volgen!

Maak kennis met je nieuwe mediagids! De duurzame boeken, films, series, documentaires, blogs, influencers en handige bronnen die je wilt kennen. Deze lange lijst duurzame mediatips biedt voor iedereen wat wils, ik heb zelfs een kidslijst gemaakt. Of je nu een lezer, tv-kijker of fervent podcastluisteraar bent: we hebben aan iedereen gedacht. Het bevat een mix van zware kost tot lichtvoetig vertier met een groen randje. Kortom, voor elke stemming en gelegenheid een tip.

Duurzame mediatips: mijn favoriete boeken, docu’s, series, films, podcasts, influencers, blogs en meer

Deze lijst moest en zou er een keer van komen. Met het lanceren van mijn duurzame lifestyle boek: NIKS NIEUWS, maar toch zal het je verrassen was het dan eindelijk zover. Ik ben ervoor gaan zitten en ik heb een lijst gemaakt van alle interessante en inspirerende media. Dit is een lijst van mijn favoriete duurzame leestips, kijktips, podcasts, handige bronnen en fijne influencers en bloggers.

In mijn boek neem ik je mee in mijn duurzame zoektocht. Ik vertel per lifestyle-onderwerp wat er aan de hand is in (en met) de wereld, ik vertel je hoe het proces voor mij persoonlijk is geweest en ik deel heel veel tips die ik heb opgedaan de afgelopen jaren.

Mijn boek zit bomvol tips. Sommige staan direct in een boek en andere kun je opzoeken met QR-codes, zoals dit artikel dus. Want dat is handiger omdat ik die online lijsten dan makkelijk kan actualiseren als er weer iets tofs wordt gelanceerd. En dit is dus het lijstje voor duurzame mediatips.

Daar is-ie: je nieuwe mediagids

Deze lijst met duurzame mediatips is niet volledig, maar is bedoeld om je op weg te helpen. Heb je een leuke tip? Neem dan gerust contact met me op, dan kan ik het lijstje uitbreiden. Je kunt via de volg- en contactbuttons onderaan deze pagina in contact komen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn boek? Dat snap ik! Je kunt ‘m in mijn webshop bestellen. Dat zou ik leuk vinden!

Duurzaam lifestyle boek Niks nieuws, maar toch zal het je verrrassen

Groene kijktips

Onderstaande lijst is een mix van films, documentaires, tv-programma’s en series. Daarnaast is er een te gek platform WaterBear waar je gratis tig documentaires kunt kijken die gaan over de grote thema’s. Neem hier vooral ook eens een kijkje!

Groene leestips

Groene podcasts

Groene influencers (en bloggers)

Sommige van onderstaande influencers hebben ook een website of andere social kanalen waarop ze actief zijn. Voor het gemak noteer ik alleen hun Instagram-account. Check vooral waar ze nog meer actief zijn. Dit vind je doorgaans op hun profielpagina op Instagram ‘de link in bio’.

Fijne bronnen om te raadplegen

Duurzame mediatips voor kinderen

Mijn zoontje Frank was bijna vijf jaar toen we met onze duurzame zoektocht begonnen. De tips hieronder zijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd (groep 3 en hoger). Sommige tips zijn enkel voor hele jonge kinderen. In dat geval heb ik een inschatting gedaan van de geschikte leeftijd.

Kijktips voor kids

Leestips voor kids

Meer duurzame mediatips?

Heb je een fantastische mediatip die in het lijstje thuishoort? Laat het dan vooral weten! Via de contact- en volgbuttons onderaan deze pagina kun je tips doorgeven. We bekijken je tips graag en als we ‘m net zo goed vinden, dan breiden we deze lijst met veel plezier uit. Want er kan nooit genoeg inspiratie en informatie de wereld ingeslingerd worden.

Meer duurzame tips van thegreenlist.nl

Photo credits: Angela de Vlaming.

Share

Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: