Zoeken
The Vintage Vibe vintage meubels

The Vintage Vibe: unieke vintage meubels voor jouw interieur


Ben je op zoek naar een uniek vintage meubel, een showstopper in een kamer? Bekijk dan beslist even The Vintage Vibe! Deze bijzondere vintage meubels verdienen absoluut een plek in je groenere lijstje. Nicole Voogd, het gezicht achter deze (web)winkel, maakt van vintage meubels ware kunstwerken. Haar geheim: upcycling!

The Vintage Vibe: vintage meubels, maar dan beter

In samenwerking met The Vintage Vibe

Nicole heeft een neus voor prachtige antieke, retro en vintage meubels. Dressoirs, kasten, kapstokken, nachtkastjes, bijzettafels, you name it. Ze struint naar unieke exemplaren om er vervolgens een eigen draai aan te geven. Is het een meubel of is het kunst? Wat ons betreft is het beide! Beschilderen, behangen of zelfs de zaag erin en geheel ombouwen: Nicole zet alle upcycling-technieken in om van een oud meubel iets unieks te maken met een wauw-factor.

Haar techniek heet ‘design upcycling’ en er bestaat zelfs een professionele beweging voor, waar Nicole ook lid van is. Nicole: ‘The House of Upcycling is de leidende autoriteit in het Verenigd Koninkrijk en Ierland op het gebied van professioneel upcycling voor interieurs. Als lid moet je upcyclen volgens een hoge standaard en originele ontwerpen maken, of het nu gaat om kunst, verlichting, woonaccessoires of meubels.’”

Verminderen van afval: de kern van upcycling

Heb je al eens van het fenomeen ‘fast furniture’ gehoord? Niet alleen in de mode, ook in de meubel-business volgt de ene trend na de andere elkaar op. Het gevolg? Het ene moment zijn bepaalde kleuren, materialen en meubels in de mode en een jaar later is dat al weer passé. En zo dragen we ook met al die leuke meubels en accessoires, die we voor een prikkie bij de meubelgiganten kunnen kopen om een paar seizoenen te gebruiken, bij aan een enorme afvalberg. Net als bij het kiezen van kleding is het belangrijk dat je niet kiest voor mode of voor trends, maar voor een stijl die bij je past, zodat je járen van je interieur kunt blijven genieten. Eén ding is zeker, met een vintage parel van The Vintage Vibe raak je nooit uitgekeken op je interieur. Kijk zelf maar!

Upcycling van vintage meubels door The Vintage Vibe.

The Vintage Vibe gaat ook graag met jouw erfstuk aan de slag

Heb je een dierbaar meubelstuk dat wel een opknapbeurt kan gebruiken? Bij The Vintage Vibe kun je ook terecht voor maatwerkprojecten. Te gek! Nicole werkt in opdracht en kan jouw meubel of erfstuk transformeren tot een uniek design dat perfect bij jouw stijl en interieur past. Zo geef je niet alleen een tweede leven aan je meubels, maar ook aan de herinneringen die eraan verbonden zijn.

Nicole hoopt anderen te inspireren om vintage in hun eigen interieur te omarmen. Een vintage meubel met een uniek design geeft je interieur niet alleen persoonlijkheid, maar draagt ook bij aan een groenere levensstijl. Door te kiezen voor upcycled meubels verminder je je ecologische voetafdruk en steun je de circulaire economie.

Kortom, overweeg upcycling voor je eigen meubels en neem een kijkje bij The Vintage Vibe voor inspiratie, advies en geweldige exemplaren.

Meer duurzame tips van thegreenlist.nl

Photo credits: The Vintage Vibe.

Share

Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.
Picture of Saskia Sampimon-Versneij

Saskia Sampimon-Versneij

Oprichter van thegreenlist.nl. Haar doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor een duurzamer leven. Sas schreef ook hét duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS.

gerelateerde artikelen

HEB JE EEN TOF IDEE OF ZIN IN MEER GROENERE INSPIRATIE?

Zo kun je thegreenlist.nl volgen of met ons in contact komen:

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Ontvang meer duurzame inspiratie, groene tips en exclusieve aanbiedingen rechtstreeks in je inbox

VOLG @THEGREENLIST.NL

Dit artikel bevat mogelijk affiliate linkjes. Dit betekent dat thegreenlist.nl een kleine commissie ontvangt als je via deze link iets koopt, meestal is dat tussen de 3% en 10%. Een win-win situatie: jij krijgt een directe link naar mooie duurzame producten én je steunt met je aankoop ons uitzoekwerk – waar we het liefst nog heel lang mee doorgaan. Wij linken alleen naar producten en sites waar we fan van zijn of achter staan.

Schrijf je in voor de groenere nieuwsbrief!

Wil je geen artikelen en nieuwtjes missen van thegreenlist.nl, een kijkje achter de schermen krijgen en altijd op de hoogte blijven van groene voordeeltjes en winacties? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief: